Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

l4 nowy pracodawca średnia

Polecane posty

Gość gość

Witam Od 04/11/13 przebywam na zwolnieniu lekarskim(ciążowym). Pracuję w firmie od 2008, jednak od 10/2013 jestem zatrudniona u nowego pracodawcy(przez co mam ciągłość zatrudnienia). Stawka ani nic mi się nie zmieniło. Moje pytanie brzmi: Jak będę miała naliczaną średnią? Czy tylko od "nowego" pracodawcy, czy średnią roczną? Dodatkowo drugie pytanie: Czy jeśli jestem na zwolnieniu od 04/11/13 to zus do jakiego czasu nalicza średnią? 03/11/13 czy po skończeniu 33 dni? Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Hm... Skoro stawka Ci się nie zmieniła, więc nie ma znaczenia nawet jak będzie wyliczana średnia, gdyż masz ciągłość zatrudnienia. Inaczej byłoby gdybyś miała przerwę w zatrudnieniu, wtedy średnia by Tobie spadła, a tak to nic się nie zmieniło, prócz faktycznej osoby pracodawcy jak mniemam. Średnia naliczana jest z 12 miesięcy przed pójściem na zwolnienie FAKTYCZNIE, czyli średnia naliczana będzie do 3/11. Nie ma tu znaczenia to, że za 33 dni płaci pracodawca. Kurcze... nie umiem tłumaczyć ;/

Gość gość
tryczka dziękuję! Zrozumiałam :) Tutaj jest akurat ważne bo średnią roczną będe miała dużo niższą niż "srednią" z jednego miesiąca(teraz była premia itp). Także mam nadzieję, że liczyć się będzie tylko jeden miesiąc :) Pięknie dziękuję za odpowiedź!