Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afgaara

kremy bez cynku do pupy noworodka w miarę bez chemii

Polecane posty

Gość afgaara

?

Gość gość
ze stronki www.gomama.pl , tam są eko kosmetyki...ja mam kilka produktów i jestem bardzo zadowolona, właśnie krem do pupy jest super

Gość gość
Linomag ale to chyba masc , ale krem tez jest

Gość hdhdfbdfbf
W szpitalu na oddziale noworodkowym dostawałyśmy dla naszych dzieci krem wyrabiany w szpitalu. Był doskonały. Potem stosowałam oliwę z oliwek. Wierz mi, córa chodziła w pieluchach do trzeciego roku życia a ani razu nie powstała potrzeba zastosowania kremu z cynkiem czy innej chemii.

Gość gość
taka biała masc jakby grudkowata ?? To chyba na zamowienie mozna zrobic duzo witaminy E tam jest , tez uzywałam cos takiego ale dawno temu bo juz mam duże dzieciaki ale wiem ze po recepte do pediatry chodziłam i kosztowała grosze i duze białe pudełko z kremem

Gość gość
Zwykła mąka ziemniaczana jest super do pupy ja używałem do pielęgnacji pierwsze córy i teraz używam przy moim malutkim wcześniak i sprawdza się super szczerze polecam

Gość gość
Literówka się wkradła się wyżej używałam jestem kobietą.

Gość gość
Kosmetyki linomag są świetne też polecam mąkę krupczatke

Gość hdhdfbdfbf
To pewnie podobny produkt. Tamta maść (pamiętam ją z kolei sprzed czterech lat) wprawdzie chyba nie miała grudek, miała jednolitą, półpłynną konsystencję ale chyba w takim samym opakowaniu: w pudełku jak na krem, sporym, białym.

Gość gość
Mialam kiedys krem linomag i byl z cynkiem... Mi w szpitalu kazali dzieciaczka wazelina smarowac. Niczym wiecej. Moje dziecko nigdy nie mialo podraznien.

Gość gość
ja nie używam żadnego! Córce ani razu nie posmarowałam pupy. W szpitalu połozne mówiły, że jak się zacznie smarowac, to potem bez tego ani rusz. Dziecko ani razu nawet krosty nie miało na pupie :)

Gość gość
Gosc 07:54 swieta prawda. Ja robilam dokladnie tak samo i zadnych odparzen. A gdy kiedys pojawilo sie zaczerwienienie to od razu pomogla najzwyklejsza zasypka dla niemowlat podczas gdy kolezanka uzywajaca kosmetykow do pupy od poczatku musiala z odparzeniami naprawde walczyc bo nic nie dzialalo.

Gość iiliniojs
a czy mąką ziemniaczaną trzeba zasypywac pupe dziecka codziennie czy jak sie pojawi odparzenie?

Gość iiliniojs
lady.. ale czy taką mąką zasypywać pupę po kazdym przewijaniu? a ta maścia nagietkową to kiedy juz pojawi sie odparzenie?

Gość gość
posmaruj pupcię dziecka swoim mlekiem, zdziwisz się pozytywnie.

Gość marteczkape
mi się sprawdza Balsam łagodzący dla niemowląt i dzieci Essential Care. Jak tylko jest jakiś problem to smaruję i szybko jest ok. Kupuję przez internt ( np: biosna.pl) bo w stacjonarnych sklepach go nie znalazłam ale dla mnie to nawet wygodniej i tak nie mam czasu na bieganie po sklepach ;)

Gość marteczkape
no i zapomniałam dopisać - bez zbędnej chemii!!!

Gość givasio
Ja zarówno jak moja siostra swoim dzieciaczkom pod pieluszke dawalysmy krem do pielegnacji Bebble jest bez zbednej chemi tak jak poprzedniczka napisala i koli delikatna skore dziecka w obszarze wlasnie pod pieluszka. Polecam sobie sprawdzic !