Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca a ciąża

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciąży mam iść dzisiaj do ginekologa ale chciałabym się do końca miesiąca zatrudnić żeby mieć ubezpieczenie zdrowotne i płatne macierzyńskie. Czy mogę dzisiaj mieć założoną książę ciąży czy poczekać i jeszcze nie iść do ginekologa ?

Gość gość
gdzie się chcesz zatrudnić? i co ma ginekolog do zatrudnienia? nic..

Gość gość
Po pierwsze kartę ciąży lekarze xalozy ci dopiero 7-9 tydz gdy będzie serduszko widać. Pozatym nawet jak się zatrudnisz a pozniejdasz l4 np tobedzies miał pracodawca datę w którym tyg jesteś i będzie wiwedzial ze się zatrudnilas będąc w ciąży nie mówiąc mu o tym.

Gość gość
nic nie rozumiem. co ma jedno do drugiego możesz sie zatrudnic nawet w 8 m-cu

Gość gość
jaka date na L4?

Gość gość
A będzie mi się wtedy należeć macierzynski ? Czy jakies problemy w zusie ?

Gość gość
ale nie zawsze jest tak, że szybko się dowiadujemy, że jesteśmy w ciąży..znam przypadki, że kobieta dowiedziała się w 3 czy 5 miesiącu..więc nie zawsze możemy tu mówić o zatajeniu...ale oczywiście jak zwykle otoczenie ma swoje zdanie..ja na twoim miejscu podpisałabym umowę i tyle skoro nie masz pracy...popracuj jak najdłużej się da udając...a potem zwierz się zapłakana jakieś koleżance że jesteś w ciąży..to spowoduje, że nie będą tak na ciebie patrzeć spod byka..a umowy raczej i tak nie przedłużą

Gość gość
mylisz pojcia sztbko szykaj roboty z umowa dluzsza nic 3 miesiace pracuj a potem na zwolnienie jak chcesz i tyle cicho badz i szukaj ale wiesz z e to problem znaezc na umowe prace

Gość gość
Musisz mieć umowę na czas nieokreślony żeby należał ci się maciezymski i wszystko było płatne. Ale drugiej strony kuzwa czemu polkisa takie wredne. W ciazy jelenia szuka zeby ja zatrudcnic choc dobrze wie ze po pracuje max 2-3 mies i juz na l4. Dajac zwolnienie twoj prascodawcs dowie sie w ktorym tyg jestes policzy sobie i zoeientuje sie ze podpisujac umowe bylas w ciaxy napewno sie wscieknie. Powinni zniesc ta ochroine ciezarnych bo tylko kombinuja. Jakos wczesniedj nie bedac w ciaxy nie chcialo ci sie do roboty isc tylko teraz jak zaciazylas bo chcesz kase za siedzenie w domu i zeby ktos na dziecko plavil. Ja sie pytam jakim prawem zadacie wszystkiego bedac w ciaxy?!?

Gość gość
goooowno prawda... jak dostanie probna ktora sie skonczy po uplywie 12 tyg to musza jej do dnia porodu przedluzyc umowe i bedzie sie nalezal zasilek macierzynski...nie wiecie a pier..icie

Gość gość
umowę na czas nieokreślony żeby macierzyński dostać? Napewno tak jest?

Gość gość
zadna umoea na cza nieokreslony nie sluchaj debilizmow kazda dluzsza niz 3 miesiace zrozumchroniona jestes po 12 tyg wiec jakby zwolnili cie przed 12 tyg to maja prawo nie pytaj na kafeee tylko wejdz na strony konkretne

Gość gość
Jaka umowa na czas nieokreślony. Weźcie sie w łeb stuknijcie, bo tylko w błąd wprowadzacie. W dniu porodu musisz być zatrudniona, zeby dostać macierzyński.