Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Progestron wynik

Polecane posty

Gość gość

Lekarz kazał mi zrobić progestron bo staramy się o dziecko i nic nie wychodzi. Wynik z 18dc to 1,77 wydaje mi się że to zbyt mało prawda?! Wizytę mam dopiero 25.11

Gość gość
Tak zbyt mało . Prawdopodobnie nie było owulacji w tym cyklu. Ale jednorazowy wynik też o niczym nie świadczy, progesteron jest uwalniany pulsacyjnie. Musisz w kolejnym cyklu powtórzyć.

Gość gość
Teraz zobaczyłam , że w 18dc, może za wcześnie robiłaś . Zależy jaki długi cykl masz. Ja bym powtórzyła za 2 dni. Może jeszcze nie zdążył poziom wzrosnąć. Przeważnie mdz 20-22 dc się oznacza.

Gość gość
Lekarz kazał zrobić 18-20 fc a że 18 był piątek to musiałam zrobić przed weekendem. Cykle wydluzyly mi się ostatnio do 30 dni, wcześniej miałam 28. Dziś mam 28dc więc nie powtórze w tym cyklu.

Gość gość
Przy cyklu 30 dniowym za wcześnie robiłaś. Ja bym zrobiła następnym razem 18dc ( jak lekarz kazał) i 22dc. A może już ci to nie będzie potrzebne. Trzymam kciuki.

Gość gość
Nie dziękuję:-) A czy można dostać skierowanie na te badania żeby za nie nie płacić?

Gość gość
tylko ginekolog na NFZ , prywatny nie może, rodzinny też nie da.

Gość gość
Chodzę na nfz i nie dostałam skierowania. Za wszystko placilam.

Gość gość
To nie jest badanie potrzebne do ratowania życia dlatego wielu lekarzy nie daje skierowania. To jest twój kaprys żeby to zrobić. Skoro szkoda ci na badanie to skąd na dziecko wezmiesx:-)

Gość gość
Nie chodzi o to że szkoda tylko po ci płacić za coś za ci nie powinnam... Zresztą nie widzę powodu by się komuś tłumaczyć.