Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaremn

co można dodać do ziemniaków i gotowanego kalafiora żeby za sucho nie było

Polecane posty

Gość kaaremn

?

Gość gość
jako dodatek: kefir, zsiadłe mleko, podać z jajkiem sadzonym itp. no chyba że chodzi ci o polanie kalafiora bułką tartą z masłem

Gość kaaremn
dzięki, nie o polanie, ja sama chętnie bym polała po kalafiorze ale mąż nie lubi, bo nie zdrowo. chodziło mi o dodatki

ja wczoraj robiłam kalafiora i do tego jajecznicę często też robię ziemniaki, jajecznica i albo kalafior, labo fasolka

Gość kaaremn
ok dzięki, czyli rozumiem, że ogólnie do kalafiora pasuje jajko sadzone bądź jajecznica

Gość gość
ja lubie kalafioraw sosie beszamelowym

Ja kalafiora polewam masełkiem i bułką tartą oraz traktuje go jak każde inne warzywo.Tak więc jemy go z wieprzowiną,drobiem,jajkiem sadzonym.

Gość gość
jakiś przewrażliwiony mężuś , jak nie chce polanego bułka tarta to niech wpiernicza suche , Ty sobie polej , proste , bo podejrzewam , ze jajka tez odpada bo smażone , beszamel tez bo mąką i tłuszcz i tak można by wymieniać.........

Gość gość
Sos jogurtowy (na jogurcie greckim), może być czosnkowy, może być ziołowy, musztardowy, pomidorowy - zależy, co lubicie i jakie mięso/ryba jest dodatkiem do tego kalafiora i ziemniaków (np. do jagnięciny bardzo pasuje jogurt doprawiony czosnkiem, mielonym kuminem i mieloną kolendrą, do ryby cytrynowo-czosnkowy albo z estragonem, do kurczaka jakiś lekko ziołowy...).

Gość gość
:D

Gość bambaryłek
e tam, że nie zdrowo. Może z masłem faktycznie, ale już np. olej rzepakowy ma dużo omega-3 i witamin A i E, więc można polewać ;)

Gość gość
przestań reklamować ten rzepak i wciskać kity! to wcale nie jest najlepszy i idealny olej!!!

Gość misssska
bambrylek ale chyba nie olej rzepakowy rafinowany?