Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gerfty

NAN expert AR

Polecane posty

Mój 6-tyg synek bardzo ulewa i często wymiotuje. Po konsultacji z położną zmieniłam mu mleko z Hipp Bio Combiotik na NAN exper AR, antyrefluksowe. Przeczytałam jednak sporo negatywnych opinii na temat tego mleka i część z nich już zaczyna mi się potwierdzać - mleko bardzo gęstnieje w butelce, tworzą się 'kluchy', smoczek się zatyka. Boję się, że mleko spowoduje zastój w brzuszku malucha. Czy któraś z was stosowała to mleko i może się wypowiedzieć czy były z nim jakieś problemy albo czy pomogło na ulewanie, wymioty?

Gość gość
up

Gość gość
Na ulewanie mojego synka nic nie działało. Po prostu ulewał jak szalony i to nie tylko po jedzeniu, ale również strawionym mlekiem o zapachu wymiocin. Czasem między karmieniami 15-krotnie. Przypadłość konsultowałam tylko z lekarzem pediatrą. ZAdnych badań gastrologicznych mu nie robiłam. Fakt, ze jest moim drugim dzieckiem wiec człowiek już nie panikuje tak jak przy pierwszym. Przybieral minimum z minimum, na szczęście miał duza wage urodzeniowa wiec nie miałam mega schizy z ta waga. Samo przeszło po paru miesiącach, powiedzmy ok 7-8 chociaż do roku zdarzaly mu się ulewania, jednak bardziej sporadyczne. Trzeba przeczekać sadzę

Gość gość
niestety wszystkie zle opinie na temat tego mleka to prawda. wlasnie wczoraj zaczelam stosowac i juz powoli trace cierplowosc

Gość AnKR
Ja stosuje juz piaty dzien i musze powiedziec ze jest ok :) Grudki sie robia minimalne ale rzadko bo znalazłam patent na wymieszanie. Dziecko zajada sie tym mleczkiem ze smakiem i wiatpie zeby było zbyt geste na zatrzymanie sie w przełyku:) stosowałam tez zwykłe mleko z nutritonem i było gestrze niz to mleko NAN AR. Czy beda problemy z brzuszkiem napisze potem jak juz bede dłuzej stosowac. Jak narazie to polecam.