Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile dni zupa

Polecane posty

Gość gość

Ile dni podajecie zupę ze śmietaną swoim dzieciom? Nie umiem tak ugotować, żeby moje 2 letnie dziecko na raz zjadło bo je bardzo mało, ja trochę dziubnę, ale i tak zostaje na następny dzień. Czy 2-3 dni to ok, żeby tę zupę odgrzewać i podac dziecku? Czy codziennie świeżą?

Gość gość
można odgrzewać i dawac odgrzewaną. 3ciego dnia trzeba ją spróbować. Czy wy naprawdę nie wiecie tak oczywistych rzeczy?

Gość gość
U mnie obiad zawsze jest na 2 dni. Po 3 juz bym dziecku nie dala. Ale ostatnio zaczelam mrozic pieczone mieso tzw pozniej zrobie tylko sos i obiad gotowy

Gość gość
wg mnie max dwa dni

Gość gość
A słyszałaś o wekowaniu zupek? Ja gorącą zupe wlewam do słoiczka (wielkość słoików do wyboru) i zakręcam i odwracam do gory nogami. Jak wystygnie to do lodówki. Pisze daty na wieczku bo taka zupa moze stac raczej do 2 tygodni, chociaz ostatnio otworzyłam zupe dyniowa z myslą że bedzie do wyrzucenia a była pyszna - stała chyba miesiąc w lodówce.

Gość gość
gdzie wekować zupę na śmietanie'/

Gość gość
można wekowac zupę na śmietanie z palcem w d***e, a jak się boisz to zabielaj przed podaniem- jaki problem?

Gość gość
Ona pisze o zupie ZE śmietaną, a nie NA smietanie! Wiec wywnioskowałam, że na końcu do zupy nalewa śmietany. No i wiadomo - wekujesz bez dodatku smietany.

Gość gość
Po co dajesz śmietanę do całego gara,.o wiele szybciej się psuje .Kapnij sobie do porcji na talerzu. Bez śmietany 2-3 dni w lodówce nic się nie stanie i odgrzewaj też porcjami tyle ile zjecie.