Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Płacenie za rachunki pół na pół jest NIESPRAWIEDLIWE czuje się pokrzywdzona

Polecane posty

Gość gość

czuje się pokrzywdzona takim podziałem, ale byłam zakochana ślepa i się na to zgodziłam. Dziś okulary mi troszkę spadają z nosa i czuje się z tym zle. Mieszkam z facetem, on zarabia ok 3 tysiące, ja mam 1500. On płaci alimenty na dzieci w wysokości 1300 zł. Fakt faktem ze wtedy nasze środki finansowe sa podobne ale ja mimo to uważam ze podział środków finansowych powinien być proporcjonalny do zarobków. Dobrze myślę? Poza tym dochodzi to ze co 2 tygodnie jego dzieci sa u nas a wiadomo ze jedzenie , woda, prad, gaz to wszytsko kosztuje i ja tez za to wtedy płacę

Gość Chlopak 22 Lata
Po co bralas dzieciatego?

Gość gość
myślę że z twoim podejsciem to niedługo sama będziesz płacić rachunki.

Gość gość
Dorośnijcie dzieci... Skoro Wasz związek jest na tyle poważny, że zdecydowaliście się razem zamieszkać to dlaczego dzielicie kasę na dwa? Ja odkąd zamieszkałam z ówczesnym narzeczonym (dziś mężem) nie stosowaliśmy głupich podziałów kasy, tylko mieliśmy wspólny budżet

Gość gość
Kto sprzata i gotuje w domu? Jak ty to jestes frajerka na maksa.

Gość gość
według mnie powinno być procentowo od zarobków.

Gość gość
Coś dużo oddaje na bachory... Ja bym się z nim rozstała :P

Gość gość
ale jeśli proporcjonalnie do zarobków to nie miałby kasy na alimenty, ale ty pewnie uważasz, że i tak za duzo płąci na dzieci :O

Gość gość
nie jestem autorką i sądzę że płaci za dużo na dzieci.

Gość gość
ja nie byłabym z kimś kto połowę wypłaty oddaje na swoje dzieci, zwłaszcza, że pewnie kupuje im dodatkowo prezenty, sponsoruje wakacje, wycieczki itd.

Gość gość
jaka jesr przyszlość z takim dzieciatym? współczuję...bo jakbyście chcieli mieć własne dzieci to będzie licho z kasą.

Gość gość
Coś sciemniasz z tymi alimentami, nie zasadzono by połowy jego wypłaty na alimenty, tym bardziej ze jeszcze bierze dzieci na siebie itp.

Gość gość
jak mieliby własne dzieci to partner mógłby się starać o obniżenie alimentów :D

Gość gość
Jakie niesprawiedliwe? O co Tobie kaman? Ja jestem kobietą i wybacz, ale podział, to podział:P Wiedziałaś na co sie piszesz:) Wiedziałaś ,że ma dzieci...zatem w czym problem? Trzeba sobie radzić wspólnie. Nic z nieba nie spada. Ktos tutaj napisał, bo sprzątasz/gotujesz itd i co z tego? to ma oznaczać to, że ma nie T płacić rachunków? Dzisiaj ja sprzątam /gotuję, jutro Ty np. albo sobie wzajemnie pomagamy i po problemie:) Czy to ma oznaczać, że On nie ma prawa wymagać od niej pomocy, bo sprząta? Zal:D Zyjemy w takich czasach, a nie innych i musimy się wspierać, inaczej taki związek nie ma sensu:)

Gość gość
szukaj wolnego :P

Gość gość
jak nieuczciwy podział to idź do lepszej pracy.

Gość gość
Masz kiepską sytuacje , nie umialaś sie urządzić :o dlaczego bierzesz facet z bagażem ? Napewno cała pensja Ci idzie ? Na cudze bachory :D

Gość gość
W myśl ustawy o pomocy społecznej bieżące alimenty odejmuje sie od dochodu, więc właściwie macie takie same dochody. Skoro wiązałaś sie z dzieciatym to trzeba bylo sie z tym liczyć. Swoja drogą Fajny "chlopak". Ile ma dzieci? trójke? piatke?