Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrrrrrrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyy

haft krzyżykowy

Polecane posty

czy ktoś mógłby mi wypisać wszystkie rzeczy które muszę kupić żeby zacząć wyszywać ?

up

Gość gość
kanwa (ten materiał), mulina, igła, nożyczki i do dzieła

Gość gość
chyba, że idziesz na łatwiznę i kupujesz materiał z nadrukowanym wzorem i kompletem mulin

Gość gość
przede wszystkim potrzebny ci jest wzor; kupujesz gazetke typu "hafty polskie". na poczatek wybierz cos malogo, z niezbyt duza iloscia kolorow. Jak masz wzor to przy nim sa numery kolorow, jakie beda cie potrzebne. Do tego kanwa, proponuje taka z duzymi oczkami (40 krzyzykow na 10 cm), zebys nie musiala tej muliny rozdzielac. Kanwe sobie przycinasz mniej wiecej na wymiar (nie wydruku ale policz krzyzyki, bo obrazek jest wiekszy niz wzor) + po 2-3 cm z bokow na oprawe. Potem juz patrzysz na wzor i wyszywasz, ja zawsze zaczynam od dolu obrazka i od bardziej charakterystycznych elementow, np jak mam drzewo to zaczynam od pnia, robie galezie. staram sie zrobic jeden kolor najpierw i nie ucinam za czesto nitki ale przechodze spodem dalej. acha, pamietaj zeby kanwe obrobic zeby sie nie strzepila i kup sobie igle do haftu krzyzykowego z duzym oczkiem i tepym czubkiem. Mozesz tez kupic kanwe z nadrukiem, osobiscie nie lubie ale gusta sa rozne.

Gość gość
hej, ja znam firme, ktora zajmuje sie haftem takze wydaje mi sie, ze mozesz u nich zasiegnac porady www.tajima.pl ;) polecam, ja kupowalam u nich oprogramowanie