Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odparzenia u dziewczyki

Polecane posty

Gość gość

jutro idę z odparzeniami do lekarza ale chciałabym się zapytać czy jest tu Mama miała problem z odparzeniami warg sromowych u dziewczynki i jakie preparaty stosowała. niestety u mnie większość kremów zawiodła, farmaceutka powiedziała mi, że lekarze przy mocniejszych odparzeniach przepisują maść sterydową.

Gość pytam z czystej ciekawościiiii
moja córeczka jak miała ok 3 tygodni, miała odparzenia ale pupy. Nic nie pomagało, żadne Sudocremy, mąki ziemniaczane itp. Dopiero pomogła maść Tormentiol kupiona w aptece bez recepty. Już po pierwszym nałożeniu widać poprawę :). Chociaż wydaje mi się że możesz tym posmarować wargi sromowe bo to też jednak skóra. Pewnie Twoja mała męczy się z tym, bidulka :(. znam to...

Gość gość
triderm-maśc przepisana przez ginekologa dziecięcego. 3 razy na noc posmarowałam i przeszło. Maść na receptę.

Gość gość
Tylko Termentiol¡!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
witam. Moja córeczka ma naczyniaka na pupce i na wargach sromowych- niestety ale to przyczynia się do bardzo wielu odparzeń w tych okolicach :( Także bepantheny nie pomagają, sudokremy, mąki, maści itd... Dopiero teraz Pani lekarka ze szpitala dziecięcego poleciła nam fiolet na wodzie, który doskonale wysusza odparzenia i rany ! w aptece kosztuje 4zl