Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 100euro

POMOŻECIE WYBRAĆ MEBLE

Polecane posty

Gość 100euro

moze jest tu osoba ktora ma pojecie o gustownym urzadzaniu wnetrz? chce kupic komplet wypoczynkowy do pokoju o powierzczni okolo 12m2. wersalka i 2 fotele. komplet co prawda juz wybralam ale nie wiem jaki wybrac kolor. meble maja byc 2-kolorowe. i tu dylemat- wybrac 2 odcienie szarosci czy 2 odcienie brązu i beżu a moze szary z bezem? sciany sa zielono-brązowe, mebloscianka w kolorze olchy. podpowiecie?

Gość dekorator wnętrz
Doradztwo w tej sprawie będzie kosztowało 10 euro, chętna? :classic_cool:

Gość 100euro
a nie mozesz za free jako ze mamy kryzys:)

Gość gość
Szarości, nie kombinuj z beżami

Gość 100euro
wiem, ze teraz szary jest modny i pasuje do wszystkiego ale z drugiej strony do zieleni i brązu bardziej pasuje beż. pokoj jest ciemny czy szary jeszcze bardziej go nie przyciemni? przewaga jasnego szarego a dodatki ciemniejsze czy odwrotnie (oparcia i nogi w tym komplecie sa czarne i metalowe chromowane)

Gość gość
dlaczego chcesz 2kolorowy komplet wypoczynkowy?

Gość 100euro
takie mi sie podobaja. teraz mam jednokolorowy kremowy i juz mi sie znudzil. a czemu pytasz? do mojego pomieszczenia bardziej pasuje jednokolorowy? to nie jest dwa kolory rozmieszczone w podobnych proporcjach tylko wiekszosc jeden kolor a dodatki (boki, czesc przodu) drugi kolor.

Gość gość
mając jeden kolor możesz bardziej zaszaleć z dodatkami, np. mając brązową kanapę możesz dodać zielone poduszki, jakiś zielony wazon czy obrus i będzie inaczej, a do 2kolorowej będzie już tak pstrokato. Ja miałam wcześniej brązową kanapę, teraz mam szarą. Wszystko rozjaśnia biały dywan

Gość 100euro
a wlasnie moze to istotne- preferuje minimalizm- jak najmniej dodatkow takze zadnych poduszek nie bedzie, obrusu rowniez nie bo mam szklana lawe. obecne dodatki to 3 doniczei sa kremowe, pudelka na rozmaitosci zielone. ale to mozna zmienic po zakupie kompletu.

Gość gość
Ale wiesz, chodzi o to, żeby wszystko grało. I nie wybieraj jasnych kolorów kanap, wiadomo, parę osób usiądzie z dżinsami i już się kolor zmienia ;) Ja mam ciemnoszarą kanapę i na niej kremowe poduszki. Też nie lubię mieć za dużo rzeczy, ale poduszka się przydaje, zwłaszcza podczas popołudniowej drzemki ;)

Gość 100euro
wiec polaczylas bez z szaroscia? ladnie to wyglada? moge zrobic siedzisko ciemniejszy szary a boki jasny bez? czy raczej ciemno szare siedzisko i jasno szare boki? calkiem ciemnego nie moge zrobic bo pokoj jest ciemny. ten komplecik ktory wybralam chyba nie prezentowal by sie ladnie w jednym kolorze. kurde juz sama nie wiem

Gość gość
szarość z kremem i mam taki biało-szary dywan. Meble mam ciemne, więc rozjaśniam to wszystko dodatkami (np. białe doniczki)

Gość gość
możesz pokazać w necie taki albo podobny komplet?

Gość gość
brązu/beżu i szarości nie łącz, chyba że to drewniane elementy wykończenia mebli, ale to i tak raczej wenge powinno być

Gość 100euro
nie m0ge dodac linku nie wiem dlaczego wiec podam nr aukcji na allegro 3690594708. musze isc juz spac bo o 6 wstaje ale wszystkie wasze wskazowki przeczytam jutro:)

Gość gość
ładna ta szarość, ale ten biały będzie się mocno brudził, więc kombinuj coś innego. Co do foteli, to pasują Ci takie? Nie znam nikogo, kto byłby z nich zadowolony. Sama mam podobny do fotela EKTORP Ikei (duży, można się prawie położyć) chociaż podoba mi się jeszcze fotel STRANDMON Ikei (nie mogę wkleić linków)

Gość 100euro
jeszcze jestem:) tak lubie te fotele. poza tym inne nie pasuja do tego pokoju bo pokoik jest maly a fotele innego modelu duze (te z aukcji sa male). to jakie kolory do tego modelu polecasz? przypominam- sciany zielono/brazowe z przewaga zieleni, mebloscianka olcha, lawa szklana szklo przezroczyste i czarne nogi chromowane.

Gość 100euro
co dolinkow tezmam problem, jutro przejrze katalog ikei:)

Gość 100euro
piszcie

Gość gość
Nie polecam mebli koloru venge. Wszystko na nich widać, a jak wyciera się kurze, to za ścierką i tak znów coś zostaje i tak w kółko.

Gość gość
Ups, autorka pyta o komplet wypoczynkowy ;) Nie doczytałam ;)