Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapisałam się właśnie na konsultację w sprawie wydłużania nóg

Polecane posty

Gość gość

13 grudnia jade do niemiec

Gość gość
Dziecko po co ci to?

Gość gość
gdybym była młodsza, pewnie tez bym się zdecydowała...

Gość gość
Po to żeby być wyższa i zacząc normalne życie, dla was to moze byc śmieszne ale to moj kompleks od zawsze, od dziecka bylam ponizana ze względu na wzrost, zawsze ta najnizsza, brzydze sie sobą, ciagle mysle o wzroscie, nie daje mi to spokoju :( chodzilam nawet do psychologa i nic mi nie pomoglo, tzn na chwile pewnosc siebie podskoczyla ale pozniej znow czulam sie jak śmiec. Jesli tego nie zrobie to nigdy nie bede szczesliwa, czytam na zagranicznym forum opowiesci ludzi, ktorzy to zrobili, niemal kazdy dzien opisują po operacji i pozniej, nikt nie żaluje mimo ze boli.

Gość zalamany extremalnie
o ile cm chcesz wydluzyc ? Ile jest mozliwe ? Ja potrzebowalbym co najmniej 10cm. W W-wie robia metoda jakiegos ruskiego chirurga ale tylko 3-5cm.

Gość poli30
jeśli to cię uszczęśliwi to fajnie,zrób to

Gość gość
zalamany extremalnie - dlatego nie chce robić w Polsce, nie chce miec potem blizn na nogach. Tam gdzie jade robią metodą zewnetrzną LON, aparat wygląda troche inaczej niż ten ruski ilizarov, nie ma drutów tylko coś co przypomina z wyglądu małą poziomice, przymocowaną do nogi + śruby do kosci. Tez są blizny ale małe i nie az tyle co przy ilizarovie. Druga metoda to wewnętrzna, po prostu wkładają ci implant do środka, w kość, ten implant przy odpowiednim poruszaniu noga sam rozciąga się o 1mm dziennie. Przy tej pierwszej metodzie mozna zyskac max 6-8 cm z tego co czytałam, przy drugiej 10-13cm. Ja bym chciala ''urosnąc'' o te 10 cm, mam krótkie uda wiec mysle, ze wyglądaloby to natualnie, zresztą lepsza za długie nogi niż krótkie jak u kaczorka :( Teraz mam 152 cm :(

152 ? I Ty Masz z tym problem ? Boze ! Myslalem ze faktycznie jestes "karzelkowata" ale z 152 jeszcze Ci daleko do tego. Moja mama ma 151 a tato 181 i co ? Jakos nigdy nie widzialem zeby mieli z tym problem. Przemysl to dziewczyno !

Gość ja tez z problemem
zalamany extremalnie - a ty ile masz? Ja jestem facetem i mam 163, tez bym sie zdecydował tylko nie wiem skąd tyle kasy wziąc, w warszawie robią tanio ale nie wiem jak patrza na takich zdrowych, ktorzy chcą byc po prostu wyżsi ?

Osobiscie nie mialem kontaktu ale pisalem z kilkoma po takich zabiegach i wszyscy jednomyslnie twierdzili ze nie mam szans z moimi 186 cm. Chyba ze bylbym zawodowym sportowcem ale wtedy to inaczej przebiega. Z tego co wiem to robia takie zabiegi tylko jesli ma sie jakas dysfunkcje, np. jedna noga krotsza. Osobiscie jednak mysle, ze to tylko kwestia kasy.

Gość gość
Jesli masz 186cm to żaden lekarz się na to nie zgodzi chyba, że w Chinach :D Na kafeterii w dziale chirurgia jest wątek o wydłuzaniu i tam pisali, ze lekarze nie bardzo chcą wydłuzac nawet tym ze 170 cm jesli nie ma wskazań, po prostu za duże ryzyko uszkodzenia nerwów i mięśni. To o czym pisze autorka jest baaardzo kosztowne, za wydłuzenie np ud trzeba zapłacic 50 tysiecy...euro. Niby blizn nie ma ale wydłuzanie jest strasznie bolesne, ciagle trzeba jechac na tramalu/morfinie

Wiem, dlatego nie mysle o tym tak calkiem serio. Po prostu zakochalem sie w dziewczynie ktora ma 196 i niby jestesmy razem, ale............... Zainwestowac 2x50k euronow a potem ma z tego i tak nic nie wyjsc ? Dlatego jeszcze raz do autorki: Przemysl to ! Mozesz miec kazdego chlopaka ! Zobacz jak maja inni ! Nawet gdybys miala "tylko" 170 to juz musialabys przebierac, bo w Polsce panuja takie zasrane stereotypy, ze facet musi byc wyzszy od kobiety. Ja z tego wzgledu bardzo cierpie (przynajmniej obecnie), chociaz maly nie jestem...........