Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Guzek w piersi

Polecane posty

Gość gość

Witam, od jakiegoś czasu wyczułam w prawej piersi guzek, z czasem zaczął sie powiększać i boleć wiec udalam sie do ginekologa który stwierdził ze mam stan zapalny tej piersi wiec kazał udać sie na usg, tak wiec zrobiłam. Na usg wyszło ze jest to spory guzek tuż pod sutkiem wypełniony jakimś płynem lub ropa, wiec udałem sie do lekarza pierwszego kontaktu który przepisał mi antybiotyk. Lekarz zalecił mi przyjmowanie go przez 10 dni, 2 razy dziennie i obserwowanie czy guz sie zmniejsza. Przyjmuje juz pare dni i nic sie nie zmienia wiec zasanawiam sie by pójść do lekarza specjalisty od piersi który sie na tym zna i zdecydować sie na ewentualny zabieg usunięcia tego guza. Chciałam prosić o radę do jakiego lekarza sie zgłosić i w jakich szpitalach robią takie zabiegi, dodam jeszcze ze jestem nie pełnoletnia i nie wiem czy w normalnej poradni chorób sutka itp przyjmują także osoby niepełnoletnie. Z góry dziękuje za rady.

Gość gość
najlepiej może do onkologa a czy mogę wiedzieć czy przyjmowałaś tabletki antykoncepcyjne wcześniej?

Gość gość
Hej...jestes jeszcze mloda wiec prawdopodobnie jest to spowodowane jeszcze dojrzewaniem, hormonami, moze jakis gruczol Ci się przytkal?, nie martw sie tym tak, tylko sprawdz czy w Twoim miescie przyjmuje onkolog, który się na tym zna. Dla pocieszenia powiem Ci ze rak nie boli- chyba ze w ostatnim stadium no i bardzo zadko, chyba ze jest to dziedziczne wykrywa sie go w mlodym wieku. Ponadto zanim zdecydujesz sie na usuniecie udaj sie do kogos kompetentnego, bo blizna pozostanie Ci na cale zycie a szkoda siebie tak oszpecac.

Cześć, mam podobny problem, ja mam zawsze przed @ taka nabrzmiałą pierś prawa i też wyczułam zgrubienie, ale po @ znikały, kilka dni temu udałam się z tym do ginekologa,zbadała tą pierś i powiedziała że żadnego guzka ani torbieli ani nic z tych rzeczy nie wyczuła, ale radziłaby żebym zrobiła usg ( usg piersi miałam robiona, jakiś rok temu, nawet chyba nie cały, i wszystko było okey) więc mi się wydaje, że mam to przez hormony. Tez mam przepisana Anty "Vibin" ale muszę najpierw zrobić usg piersi a potem dopiero mogę wziąć anty.