Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Francużenka

Moja siostra chyba oszalała

Polecane posty

No wiesz mozna rozkładac nogi i sie nie zachodzi w ciąze , a wystarczy raz i juz ciązą . nie wiadomo czy sie bzyka na prawo i lewo bo nikt materacem nie jest i nie był .Autorka nie powinna jej z góry ocenic bo z nimi nie mieszka i nie chodzi za siostrzenica

Jak nie ma chęci , to po co ten temat nie bez powodu go załozyła , ja myslę że ma dylemat przeciez juz sie wygadała pewnie kolezankom i męzowi i kazdy swoje powiedział .Drązy temat tylko ta osoba która jest niezdecydowana :) i pewna tego tzn swoich przemysleń

Gość gość
Chodzi o sam fakt, że kiedyś ją o coś poprosiłam. O zwyczajną w świecie pierdołę a ona powiedziała nie. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie Ja to wiem ty to wiesz ale ona naczytała się o tym jaki to cudowny socjal, cud, miód i raj na Ziemii jest za granicą. Zresztą do brata też dzwoniła ale brata dziewczyna niedawno straciła pracę poza tym dla brata była jeszcze gorsza niż dla mnie wiec tam też nie ma czego szukać A babci nie ma bo nasza mama nie zyje a jej mąż jest od niej o 20 lat starszy i tez nie ma juz rodziców Gdyby to była 15-latka która popełniła błąd to może jeszcze bym sie zgodziła ale mówimy o osobie która dwa razy powtarzała klase (jest teraz w pierwszej gimnazjum), upija sie do nieprzytomnosci i spodziewa sie dziecka z 29-letnim facetem.

Nie mysl o siostrze , siostrzenicy ale o dziecku to Twoja rodzina bedzie co ci te malenstwo zrobiło ze głupich rodziców ma ??? No wez juz przestan wiem ze masz zal , myslisz ze mnie tez tak dobrze w zyciu wszystko ach i och .Po cos jestes chyba na tym swiecie ja uwazam ze ludzie powinni sobie pomagac ze wzgledu na wszystko zwłaszcza rodzina .I nie chodzi tu o bycie Matka Teresa , ale ten mały człowiek to rodzina prawda

Gość gość
Ale jak niby nastolatka miałaby w obcym państwie odstać pieniądze z kasy chorych czy opieki? To niemożliwe, przecież musiałaby być ubezpieczona w danym kraju czy mieć rodziców którzy tam legalnie pracują! Nie można tak sobie przyjechać z brzuchem , nie mieć nic i wymagać pieniędzy od państwa chyba że jest jakiś kraj który daje takie prezenty :D. Jak dla mnie to provo

Gość gość
Przecież od zawsze byli i będą ludzie, którzy nie pomogą innym gdy to wymaga poświęcenia ze swojej strony ( z rodzina najlepiej na zdjęciu :-/ ) Czasem pomóc, której wymaga ktoś bliski bywa bardzo uciążliwa dla innych no ale gdy nawet nie chce się spróbować... No nic siostrzenicy może pomóc jedynie OPS...

Gość gość
spodziewa sie dziecka z 29-letnim facetem.>>> tu jest sprawa prosta, dziecko ma tatusia 29 latka, ktory powinnein lozyc na dziecko, z drugiej strony w kazdym normalnym kraju, ten facet poszedlby siedziec za pedofilie, ale w PL uznaja, ze sama chciala, wiec facet jest usprawiedliwiony , ze bzykal niepelnoletnia. Jak to mowia ksieza w PL, dzieci same wchodza do lozka i szukaja :D

Az sie usmiałam ta dostanie pewnie ze 150 zł na dziecko i bedzie git .Jest małoletnia i dochód całej rodziny bedzie brany pod uwagę .W mops-e pracuja rózne osoby takie które chca pomóc i takie które musza czasami pomoc bo praca tego wymaga od nich

Gość gość
Po pierwsze to ciotka musiałaby w własnego portfela pociągnąć bo państwa zachodnie nie dają pieniędzy ot tak poprostu. Przyjeżdża czyjeś niepełnoletnie dziecko do obcego kraju do ciotki i co? Tak poprostu ciocia je ubezpiecza na siebie? Nie ma możliwości , chyba że ma przyznaną opiekę nad dzieckiem. Prowokacja jak nic, wystarczy znać realia.

Jak ona ma 15 lat niech siostra ubiega sie o rodzine zastepcza , chyba takie rodziny maja przywileje nie wiem do końca jakie ale sa ...

Gość gość
wy chyba śmieszni jesteście o jakiej pomocy mówicie ? rozumiem gdyby siostra prosiła o pomoc bo jest ciężka sytuacja itp i kupic wuzek czy cos , ale nie o śćiągnięcie 15 letniej pannicy z dzieckiem w brzuchu oczywiście to dzieciątką nie jest nic winne ale k***a wiedziała jak sie puszczać to niech teraz weźmie odpowiedzialność za swoje czyny i niech z rodzicami razem zajmie swoim dzieckiem a nie czekają aż ktoś za nich to zrobi . Jak wy sobie to wyobrażacie ze ona by ją wzieła i co ? potem by jeszcze miała problem z pozbyciem sie jej u siebie a rodzice zadowoleni bo problem z głowy by mieli .Ja też młodo urodziłam bo w wieku 19 lat i z chłopakiem a teraz jest moim mężem wzięliśmy to jak to się mówi na klatę on pracował więc zaczął robić nadgodziny z początku mieszkaliśmy kątem u rodziców między czasie szukał lepszej pracy w której więcej by zarobił i znalazł po roku szukania wyprowadziliśmy się z dala od rodziny 100 km od miejsca zamieszkania z małym dzieciątkiem .Ale przez myśl nam nie przyszło żeby prosić rodzinę o pomoc .

Bo miałas faceta to nie prosiłaś o pomoc , ale jakby cie kopnał to byc usmiechneła sie do rodziny na 100% , Zresztą ide sobie juz bo zaraz przyleza tu takie co w zyciu nigdy nie itp i zaraz mnie szlag trafi .Pozdrawiam A Ty autorko przemysl sobie to wszystko jeszcze raz pa

A mieszkanie u rodziców to nie forma pomocy ?? a jakby ci kazdy kopa dał co bys zrobiła bo Twoj facet by mało zarabiał wyladowałabys z dzieckiemw jakims domu samotnej matki albo w osrodku bo do Ops bys musiała sie udac .Ciesz sie ze tak było i jest u Ciebie nie kazdy ma taka mozliwosć i wsparcie

Gość gość
Adasasa ale ty jestes p*****lnięta . To co ona ma cudzego bachora brać pod swój dach ? A może ty też się puściłaś i też szukasz pomocy . Aż mi tacy ludzie jak ty nerwy psują. Bo miałam faceta ? No i co z tego . Ale mam rodziców którzy wiem że by nie dzwonili po rodzinie i nie prosili by o pomoc rodziny choć też łatwo nie mają i jakoś żyją z miesiąca na miesiąc .Ale jak by trzeba było to by mi pomogli .

Gość Francużenka
Post z 15:31 jest mój. Router mi się zresetował a w raz z nim IP. Piszę ponieważ jak jestem złą to musze się wygadać. Takim juz jestem typem osoby a mąż wyjechał jako przedstawiciel handlowy na targi i nie będzie go do czwartku. "Ale jak niby nastolatka miałaby w obcym państwie odstać pieniądze z kasy chorych czy opieki? To niemożliwe, przecież musiałaby być ubezpieczona w danym kraju czy mieć rodziców którzy tam legalnie pracują! Nie można tak sobie przyjechać z brzuchem , nie mieć nic i wymagać pieniędzy od państwa chyba że jest jakiś kraj który daje takie prezenty smiech.gif . Jak dla mnie to provo" Jeszcze raz powtórzę: JA TO WIEM. Jednak u wielu Polaków nadal panuje przekonanie, że w Anglii, Francji i Niemczech się dostaje pieniądze za to, że się żyje. Nawet żeby dostać najniższy i podstawowy zasiłek jakim jest 180 euro (smieszne pieniądze jak chcesz się tutaj utrzymać) to musisz mieć 3 msc udokumentowanego pobytu we Francji czego ona oczywiście nie ma. Szczegółów nie znam (niezbyt mnie interesują) ale znając życie facet jest albo bezrobotny albo ją wystawił do wiatru. Siostrzenica z tego co policzyłam miała ukończone 15 lat jak się z nim przespała więc facetowi nic nie zrobią. Kilkanaście minut temu napisałam maile to naszej kuzynki oraz dalszej cioci. Mieszkają niedaleko siostry to może poznam szczegóły całej tej sprawy. Zaraz po telefonie skontaktowałam się też z synem męża siostry z pierwszego małżeństwa ale ten nic nie wiedział gdyż z ojcem przestał się kontaktować dawno temu

Gość gość
Adasasa- po pierwsze nie wylądowała bym nigdzie bo nie trzeba mieć pomocy od kogoś żeby sobie w życiu poradzić po dwa mój facet jest pracowity wiec nawet jak opisujesz te swoje głupie sytuacji to nas by nigdy takie coś nie spotkało po trzecie ja w ciązy też pracowałam tak więc nie musiałam prosić nikogo o pomoc . Z koleji za nim zaszłam w ciąże mieszkaliśmy sami wynajmowlaiśmy mieszkanie tylko jak dowiedziałam się że jestem w ciązy to rodzice nas prosili byśmy z nimi zamieszkali na początku itp ze tak łatwiej bedzie wiec mi nie p*****l że bym wylądowała w jakimś zaułku bo gdyby nie propozycja rodziców to dalej byśmy mieszkali w wynajętym przez nas mieszkaniu .

Gość gość
Adasa ja tez zaczelam seks w wieku 15 lat i bylo to 23 lata temu,ale wiedzialam co to antykoncepcja, wtedy jeszcze internet nie bylo, forow, zeby mozna sie bylo cos dowiedziec o seksie itd, tylko jakies durne Bravo itd. A teraz jest net, fora, mozna sie dowiedziec jak sie zabezpieczac, ze przez pocalunek sie nie zachodzi w ciaze itd. Dziewczyna perfidnie sie zachlala i d**y dawala bez konsekwencji, kto ja chcial, dlaczego normalni ludzie maja placic za cudze bledy. A co do malego dziecka, jak jej go odbiora to tylko zrobia mu przysluge,tye rodzin czeka na maluszka, powinni z miejsca jak tylko sie urodzi, zabrac jej to dziecko i dac do adopcji, a ja podwiazac, zeby juz wiecej nie rodzila...

Jestes okropna , bachora to masz chyba Ty , nie obrazaj dziecka w brzuchu ok .co wg ciebie znaczy puscic sie mnie przychodzi na mysl puszczenie sie poreczy na klatce schodowej :P P*****lnieta powiadasz no moze wg takich prymitywnych ludzi jak ty to wyzwiska i nie zrozumienie drugiego człowieka to norma .No ale duzo mamy skrzywien w społeczenstwie i własnie ty do nich sie zaliczas a teraz zegnam z nutka ironi .Bo z patologia umysłowa nie rozmawiam madry musi głupiemu ustapic :) Do twojej wiadomosci nie pusciłam sie a pomocy kazdy z nas potzrebuje w róznej formie Ty tak samo :)

Gość gość
Niektórzy myślą że w innych krajach to się wszystko za darmo dostaje, nic robić nie trzeba a pieniądze i tak będą. Ale myślą tak tylko osoby które nie przekoczyły granic kraju, jak ktoś gdzieś wyjechal do innego państwa to wie, że pieniądze na drzewie nie rosną.

Nie dosc ze masz cos nie tak z myśleniem to jeszcze z czytaniem .Gdzie masz napisane zaułek ? :P

Gość gość
autorko, nie tlumacz sie tutaj i juz nei pisz, bo wiedzisz, ze tu same pasozyty, co od swojej rodziny ciagna i ciagna i nie maja umiaru. W PL jest mnostwo takich roszczeniowcow, dasz paznokiec zjedza cie cala, nie znaja umiaru. Nie potrafia powiedziec "Dobra, dzieki za twoja pomoc, juz od teraz to sam/sama sobei poradze". O nie, wystarczy raz pomozesz a oni to odbieraja jak stale zrodlo dochodu, ktore nigdy sie nie wyczerpie, bo wystarczy tupnac noga, poobrazac sie, oplakac calej rodzinie "oj jaka ty niedobra" i juz musisz zmieknac, bo inaczej wychodzisz na sknere, chama, hiene itd, mimo, ze juz wczesniej pomagalas... Malo takich sytuacji jest tez na emigracji, poznasz Polaka a oni pierwsze co to pozycz kase, bo do Polski na wakacje jade... Rodak jestes to masz obowiazek pomagac kazdemu Polakowi itd. Jestesmy jak Araby czy Romy taki sam poziom...

Gość gość
07.11.13 brawo właśnie popieram cię w 100 % od początku mi o to chodzi można pomagać ludziom w różnej formie ale masz 100 % racji ona ma rodziców mają dach nad głową to niech teraz się wezmą za siebie niech idą do pracy i utrzymują córkę a nie jak problem się pojawił to najlepiej zrzucić go na kogoś w tym wypadku na siostrę i niech ona się martwi .

Gość gość
to trzeba było powiedzieć siostrze, że jest w błędzie i córka nie dostanie tu żadnych benefitów, podczas gdy w Pl ma darmowego lekarza i zasiłki. tak by zrobiła normalna osoba zamiast szkalować siostrę i siostrzenicę w necie ku uciesz durnych bab. jak dla mnie, to prowo- kraj głupio wybrałaś do tej żałosnej historyjki..

Gość gość
Adassa normalne dziewczyny w wieku 15 lat nie pija tak żeby lądować w szpitalu. Patologia żegna panią Adasse.

Gość gość
Adasasa jak cie tak obchodzą losy tej 15 latki to stań się miłosierna i sama weź ją sobie pod dach i ją wychowuj jak masz takie czułe serce .

Gość gość
adasasa adoptuj jak ci juz napisalam wszystkie glodujace dzieci z afryki, przygarnij wszystkie dzieci romskie co laza po ulicy, adoptuj wszystkie dzieciaki ze swojej rodzinki i utrzymuj jak masz tak miekkie serce... ale nie namawiaj do tego innych. Ja nie mama zamiaru pracowac, uczyc sie, a inny tylko bedzie moczyl fiuta albo d**y nastawial i rodzil co rok to prorok i nic innego nei bedzie robil, a inni maja mu dawac i pomagac, bo on biedny i biedne sa te jego dzieci. Takim powinni odrazu zabierac dzieci i tak jest z Polkami za granica, jak sie mnoza patologicznie, a nie potrafia zapewnic odpowiednich warunkow tym dzieciom, to im je zabieraja, a potem krzyk, ze dzieci im porywaja. Ta patologie powinni dodatkowo sterylizowac...

Gość lucyferoverlondon
Autorko nie słuchaj tych idiotek, które ci wmawiają, że powinnas pomóc. to takie same pasożyty jak twoja siostra! bardzo dobrze zrobiłas. siostrzenica to nie twoje dziecko i nie twój problem. twoja siostra zawaliła kwestie wychowawcze, a teraz ty masz płacic za jej córke i wnuka? przeciez to jest jakis zart. nie przejmuj się, olej temat, nawet sie nie dowiaduj jaka jest sytuacja, bo tylko sobie nerwów napsujesz. tu nie chcodzi tylko o ciebie, ale tez o wszystkich uczciwych obywateli francuskich, placących podatki, tylko po to, zeby potem wypłacac z tych podatków becikowe dla puszczalskich, pasozytniczych, matek-polek. takze bądz twarda i nie zgadzaj się, pozdrawiam ;)

Podajcie namiary , spróbuje pomóc tej dziewczynie bo od p********ia to jest dupa w nocy a nie buzia .Takie madre jestescie bo jestescie ograniczone umysłowo .Wiec zajrze tu pozniej prosze o namiary dziewczyny .Ja równiez żegnam was ide porozmawiac z kims na swoim poziomie ;P:P pa

Gość Francużenka
"to trzeba było powiedzieć siostrze, że jest w błędzie i córka nie dostanie tu żadnych benefitów, podczas gdy w Pl ma darmowego lekarza i zasiłki" Zacznijmy od tego, że ona nigdzie żadnych benefitów nie dostanie poza Child Taxem ale to w UK a nie we Francji. Zresztą uważam, że polityka prorodzinna tutaj nie jest jakaś rewelacyjna i jedynymi którzy są w stanie utrzymać się z socjalki to ludzie mający azyl ponieważ azylanci są ubezpieczani przez państwo i mają większe zasiłki. Jak powiedziałam siostrze, że jej córka jedyne co tutaj może dostać to rachunek ze szpitala to stwierdziła, że pewnie się nie znam bo nie korzystam z pomocy państwa i nigdy się tym nie interesowałam. Swoją drogą czy wspominałam o tym, że siostra i jej mąż nie zauważyli, że siostrzenica jest w ciąży przez 5 i pół miesiąca? Nie wiem czy oni sa ślepi, czy ona tak to dobrze ukrywała

Gość gość
Francużenka nie zawracaj sobie głowy gówniarą dobrze robisz . Ona ma od tego rodziców żeby teraz jej pomogli a nie ciotka za granicy o której sobie przypomneli wtedy kiedy córka zaciążyła w młodym wieku. Niech stawią czoła swoim problemom . Ty masz swoją rodzinę i martw się o nią i nie bierz żadnej 15 latki pod dach bo jak znam życie to będą chcieli żebyś ją wychowywała i pewnie żeby jeszcze tam szkołę kończyła a ty potem się jej nie pozbędziesz.