Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cameron22

Do karmiących PIERSIĄ Jaka KASZKA aby mała przespała CAŁĄ NOC

Polecane posty

Gość Cameron22

mamuśki córka ma 8 mcy i karmie TYLKO piersią plus zupki na obiad -(robie sama) i na deserek owoce albo biszkopty Moje dziecko karmie piersią ale mam już troche dosc nieprzespanych nocy...mała budzi sie od 2-5 razy w nocy nie ma reguły różnie ale co podac żeby ją zakleić przed spaniem-mam jakąś niemiecką bio-eko kaszke może ją PODAC w formie płynnej?? kiedy wasze pociechyzaczely przesypiac noc?

Gość gość
moje dziecko pilo tylko piers ponad 2 latka.pierwsza noc przespała jak miała 4 tyg.nie podawałam mm ,a kaszki holle ze swoim mlekiem czasem.

Gość gość
owoce i biszkopty też robisz sama?

Gość daj jej owsianke
jesli karmisz piersia to ugotuje na wodzie a potem dodaj troche swojego albo w proszku jesli wolisz. owsianka to byla jedyna kaszka na kolacje po ktorej spala cala noc do 8 rano :) mozesz dodac rodzyni, troche banana albo czego tam jeszcze chcesz najlepiej jak namoczysz te platki owsiane przez kilka godzin i dopiero wtedy ugotujesz

Gość gość
A jesteś pewna , że budzi się bo jest głodna? Kaszkę możesz zrobić na odciągniętym z piersi mleku, podać łyżeczką . Spróbuj , inaczej się nie dowiesz

Gość gość
nic nie pomoze, dopoki nie przejdziesz na modyfikowane...

Gość gość
Twoje dziecko jako ostatni posiłek potrzebuje kaszki i do kilku miesięcy powinno już nie jadać w nocy. Kaszkę robisz bardzo prosto. Kup kaszkę bezmleczną albo Hipp na dobranoc i przygotuj dodając swoje mleko bądź jak w przypadku Hipp gotową tylko do przegotowanej wody.

Gość gość
nie pisz takich głupot z tym mm.ja pierd jak niektóre lebiody nie potrafią niczego zrozumieć.to ze ty nie potrafilas leniu wykarmić dziecka nie znaczy ze inne maja podawac sklepowy proszek z półki

no właśnie ja tez daje tą Holle -ale gęstą na deser a czy Ty dawalas butelką bardziej do picia?? spróbuje jej dac te owsianke jutro

Gość gość
Możesz dać małej na kolację coś nie mlecznego jak nie chcesz mleka modyfikowanego dawać. Dla 8 miesięcznego dziecka faktycznie mleko matki może być za mało kaloryczne.

Gość gość
ps moje dziecko jadlo w nocy ponad 2 lata i nie widziałam problemu.spalo ze mna i pilo kiedy chcialo

nie dam dziecku NIGDY MM :) zresztą dlamnie to nie mleko dla mnie to PROSZEK I WODA plus wyzysk:)a najlepsze są bujdy o braku pokarmu:)) ona budzi się w nocy z krzykiem i uspokaja przy piersi chyba dlatego taka pulchniutka waży 10 kilo 2oo grammm...

Gość gość
Zgadzam się , mm jest robione z mleka krowiego. A mleko krowie jest dla cieląt

Gość gość
dziecko nie najada się Twoim. Mleko matki szybciej przechodzi przez kichy ;) poza tym strasznie mało innych rzeczy Twoje dziecko je... powinno jeść nie tylko same zupy ale i dania!!! Im później się eprowadza pokarmy tym większe prawdopodobieństwo alergii niestety. A teraz najnowsze tabele żywieniowe wyszły i dzieci na piersi mają mieć wprowadzane posiłki po 4 m-cu już, bo uznali, ze po 6 to głupota :) wiec... wracamy do tego co było w latach 70 ;)

Gość gość
Niesluchaj bzdet z mm,ja karmie mm i czasami wstaje co godzine. Fakt nie na karmienie,ale sie budzi. A na piersi pptrafil przespac mi 6h ciagiem. Na mm sie to nie zdazylo:P4 najdluzej.

Gość gość
przespanie calej nocy nie zalezy od tej kaszki tylko od wartosciowosci caloksztaltu posilkow w ciagu dnia, sprawdz czy mozesz cos poprawic w ich przygotowywaniu :)

ktoś chyba żrtuje-owsiankę 8 miesięcznemu dziecku??? Bez jaj!!! Zapytaj lekarza do którego chodziśz z dzieckiem, powinien pomóc. Wydaje mi się, że same zupki to mało. A jakieś inne dania???

Gość gość
moja corka w tym wieku jadla juz np ziemniaczka ze szpinakiem albo jakims innym warzywem pozniej deserek np jablko, popatrz do tabeli co tam mozesz juz podawac i probuj :)

Gość gość
A gdzie znajde te najnowsze tabele? Bo jakos o tym nie slyszalam,ale chetnie poczytam,jednak nie na kafeterii,wiec jak mozesz to podaj mi link.

Gość gość
mi powiedział o tym ostatnio pediatra na szczepieniu. Od dawna się ol tym mówiło a teraz zaczynają wcielać, bo okazuje się, ze późne wprowadzanie jednak okazało się gorsze

Gość gość
Ewka co masz do owsianki? Niemowleta na piersi moga szybciej jesc pelen glutenowy posilek. Na mm gluten dluzej sie wprowadza. A zagescic mleko owsianka mozna i wczesniej na mm 8 miesieczniakowi w ramach ekspozycji na gluten.

Gość gość
No dobrze,ale daj mi zrodlo,a nie ze ktos cos mowil. Mi tez wiele rzeczy mowia. Na prawde chetnie poczgtam jakies publikacje na ten temat. Lekarz tez musial gdzies przeczytac. Sledze ten temat dokladnie i nie natrafilam na takie rewelacje a czytam opracowania lekarzy pediatrow z czd, who i innych swiatowych placowek.

Gość gość
kochana jak nie znajdziesz na necie to ja ci wpisze z takiego poradnika co kupilam jak mala byla mala i tam byly rozne propozycje, ja sie tego trzymalam, bo rodzinie mialam tylko przedstawicieli starej szkoly karminie ujmne to tak co dla mojego dziecka ze skaza moglo by sie skonczyc fatalnie

Gość gość
seler, por tez mocne alergeny maja ja bym sie wstrzymala jeszcze z nimi, wprowadzaj mala ilosc i obseruj jak sie dziecko czuje czy nie ma jakis wypryskow

Gość wiolączelistka
Holle mleczna z bananami. Na opakowaniu jest taki księżyc z gwiazdkami. Noc przespana bez problemów.