Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasssialalaaaaaaaa

na czym sie robi biznes w Polsce

Polecane posty

Gość Kasssialalaaaaaaaa

jak w temacie. Proszę o pomoc! szukam kierunku w ktorym mogłabym otworzyć firmę. Komu się udało?

Gość Kasssialalaaaaaaaa
czułam, że "Polaczki" prędzej zjedzą spod siebie, niż podzielą się wiedzą :/ rodacy, psia mać!

Dziecko drogie! Poczekałaś zaledwie pół godziny a już wyciągasz daleko idące wnioski! A nie pomyślałaś że tutaj nie siedzą od rana do nocy czekając na twoje pytania?

Gość Kasialalalalalalalaaaa
Sorki, jestem zdenerwowana i sfrustrowana, szukam pomocy, jakiegoś pomysłu...cholerka....

A co do istoty sprawy, to kierunków jest wiele. Mogę zaproponować przynajmniej 2 sprawdzonych i dających bardzo dobre wyniki finansowe. Pierwszy to oszczędzanie paliwa w autach i drugi - ekologiczny dom i wellness. Pierwotna inwestycja to zaledwie kilkaset złotych, a zysk już w drugim-trzecim miesiącu. Przy czym wymaga jakieś 1,5-2 godziny pracy dziennie. Korzystaj, póki czas!

Jako kobiecie sugeruję bardziej przyjrzeć się drugiemu tematowi. Przecież i tak kupujesz proszek do prania, płyn do naczyń, szampony i inne kosmetyki. Przestań kupować to wszystko gdziekolwiek i zacznij kupować u siebie. Jak się przekonasz że są to dobre rzeczy, to powiedz o tym innym ludziom z otoczenia. Każdy kto zacznie używać tego samego z twojego polecenia będzie dawac ci minimum 10 euro dochodu miesięcznie. Te same 10 euro dostaniesz od każdego, kogo oni polecą i każdego następnego poleconego przez twoich poleconych, poleconych twoich poleconych i tak dalej, w nieskończoność. Na pierwszy rzut oka wygląda niezbyt zyskownie, ale zobacz co może się stać, jeśli dołączysz do naszego systemu wsparcia partnerów. Powiedzmy w ciągu 2 miesięcy co tydzień pomożemy ci polecić 1 osobę. Razem 8-9 osób. Twój dochód 80-90 euro, albo około 350 zł miesięcznie. Jak oni skorzystają z systemu, to również po 2 miesiącach będą mieć po 8-9 osób. To daje minimum 8x8+8=72 osoby. Razy 10 euro = 720 euro, albo 2900 zł miesięcznie. Już lepiej, prawda? A teraz wyobraź, że tamci też polecą swoje 8 osób każdy! 64x8=472+72=544 osoby. Po 10 euro od każdego dla ciebie. 5440 euro miesięcznie!!!! Chyba całkiem niezła pensyjka, co? :-D

Gość gość
a ile kosztuje w "tej waszej firmie" proszek do prania 300 euro ? :) he he he he

Gość Kasialalalalala
Nie no...liczyłam na uczciwe odp. a facet mnie namawia na jakiś "amway". Polacy to jednak są...ależ chciałabym się stad wynieść...... ja pikole...

Gość gość
a chciał żebyś wpłacała gdzieś jakieś pieniądze?

Gość gość
to zamiesc tutaj korespondencje z SAPIENTI SAT jak cie namawial

Gość gość
SAPIENTI SAT - myślisz że jak naślesz adminów żeby zablokowali pisanie postów na tym forum z danego adresu IP to będzie to dla mnie jakiś problem?

Gość Marek lublin
Tabletki na mniejsze spalanie w aucie? Bzdura nie ma czegoś takiego żeby okazało sie to skuteczne i powie Ci to nawet student I roku , sam kiedyś się tym interesowałem jako mechanik i sprawdziłem kilka rodzajów takich polepszaczy , nic nie dają .

Kasialalalalala Ty naprawdę myślisz że chodzi mi o Amway??? Czy wg ciebie, jeśli coś jakoś przypomina coś innego to są to rzeczy tożsame? Czy Fiat 126 to to samo co Mercedes C220? Przecież i jedno i drugie ma koła, silnik i kierownicę!!! :-D

"Tabletki na mniejsze spalanie w aucie? Bzdura nie ma czegoś takiego" vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv A założysz się? :-D

Gość Marek lublin
wiesz co chłopie z tego co czytałem na pewnej stronie o Tobie to nie jesteś mechanikiem , ani inżynierem , ani technologiem więc ja nie będe wdawał sie z Tobą w zakłady ani dalsze dyskusje bo szkoda mojego czasu na oszusta takiego jak wyczytałem o Tobie.

Żeby było jasne. Ogólnie, zawsze i wszędzie, nie tylko w Polsce, najlepszy biznes robi się na tym, co najbardziej potrzebują ludzi. Wobec tego najlepszym biznesem byłaby spożywka, odzież i schronienie. Ale tam już taka konkurencja, że przebić się graniczy z cudem. Drugą z najważniejszych potrzeb jest potrzeba w gotówce. I tutaj te "tabletki" (swoją drogą, ciekawe skąd pomysł że to tabletki?) przybierają na wartości. ZOBACZMY! Jedna butelka tego środka kosztuje 200 zł i wystarcza na 2000 litrów paliwa. Daje oszczędność minimum 20%. Czyli za cenę 2000 litrów paliwa plus 200 zł kupujesz minimum 2400 litrów. Jeśli przyjmiemy że dzisiaj benzyna kosztuje 5,5 zł/litr, to mamy tak: 2000x5,5+200=11200 PLN. 11200:2400=4,67 zł. Albo zysk: 5,5-4,67=0,83 zł na litrze. Teraz policz, ile litrów spalasz rocznie i ile kasy wyrzucasz w błoto? Na jednej butelce masz jakieś 2000x0,83=1667zł oszczędności, czyli zysku!!! Jak myślisz, samochodziarzy chcą tyle zyskiwać? :-D

"z tego co czytałem na pewnej stronie o Tobie to nie jesteś mechanikiem , ani inżynierem , ani technologiem" vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv A ty wierzysz we wszystko, co piszą w internecie? Jeśli tak, to współczuję. Musisz mieć bardzo ciężkie życie!!! :-D A rzecz w tym że jestem i inżynierem i technologiem. Owszem, nie w branży samochodowej, tylko w elektronice. Ale przecież nie twierdzę, że to ja opracowałem ten preparat! Zrobili to prawdziwi fachowcy, i to nie z byle czego, tylko z NASA!!!

Poza tym, dziewczynie proponuję zwrócić uwagę jednak na towary dla domu, zdrowia i urody. Od wieków jest to domena kobiet! Każdy współczesny człowiek, posiadający choć deczko rozsądku wie, że dzisiaj nie da się normalnie żyć nie dbając dodatkowo o zdrowie. I nie pomogą w tym ani reklamowany w TV Actimel, margaryna z witaminą czy sok "z polskich jabłek". Ani nawet pan "dochtór" z przychodni!!! Dzisiaj konieczna jest suplementacja, i to niemal od urodzenia. Dodaj do tego konieczność dbania o higienę i sprzątania miejsca zamieszkania i masz super pomysł na biznes! I to gotowiec!!!!!!!!!!! :-D