Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama trzech bombli

Robicie juz pozadki swiateczne

Polecane posty

Gość mama trzech bombli

ja co roku odkladalam na ostatnia chwile ale w tym roku mam zamiar zrobic wszystko w nastepnym tygodniu

Gość mama trzech bombli
tak wiem porzadki:) literowka

Gość gość
teraz porzadki? oppo co?

Gość ertteeeeee
za szybko, rozumiem że można na początku grudnia, ale teraz?:) teraz zamierzam tylko umyć okna, a na świtęta przetrę tylko szyby

Gość cztery z plusem
ale co to takiego? staram sie miec czysto wiec specjalnych porzadkow na swieta nie robie. w szafkach szafach sprzatam regularnie okna pomylam bo teraz bym juz nie dala rady. musze tylko wyprac firanki no i tyle. a co rozumiesz pod haslem swisteczne porzadki?

Gość gość
u mnie zawsze jest błysk. na święta robię tylko większe wypieki.

Gość mama trzech bombli
No okna,szafki,oosuwanie wszystkiego,pranie firan,wymycie zabawek,upranie pluszakow Moze choinke juz ubiore?dzieci uwielbiaja choinke

Gość gość
ja nie robię porządków świątecznych. staram się sprzątać przez cały rok. dzięki temu nie mam w grudniu nawału roboty- jakiegoś odsuwania szafek i innych pierdół

Gość mama trzech bombli
jakos nie wiere,ze soprzatacie wszystki na biezaco

Gość gość
ale dlaczego nie wierzysz? Jak mam trochę wolnego to sprzątam kuchnię gruntownie, przy innej okazji robię porządki w szafach, jeszcze innym razem boirę się za coś innego. i tak przez okragły rok. nie rozumiem parcia na porządki świąteczne. człowiek się utyra, a po co? Mikołaj za szafki Wam zagląda czy jak?Mi nie robi różnicy, czy przetrę za szafkami w grudniu czy w styczniu.

Gość cztery z plusem
czemu nie wierzysz? Przeciez wiadomo ze sie kazdego dnia nie sprzata wszystkiego na raz ale codziennie cos sie robi. Ostatnio segregowalam z dziećmi zabawki bo mieli juz spory kocioł, wczoraj ukladalam w przedpokoju w szafie wymienialam odzież z letniej a poźno jesienną- zimową. U mnie co tydzień jest big zmywanie (ostatnio maż to robi) i przy tym wielkim zmywaniu przesuwa sie kanapy fotele, stoly stoliki i komody. Wiadomo że tam zawsze coś wpadnie a mam raczej takie lekkie meble (ikea) wiec nie problem je poprzesuwać przy myciu podlogi. W szafkach i szafach też sprzatam po troszku i tak w zasadzie to procz tych okien i firanek to reszta jest w miarę na bieżąco.

Gość gość
Tak,o niczym innym nie mysle cale dnie tylko o sprzataniu,to moj sens zycia

Gość gość
Kiedyś też na święta musiałam mieć posprzątane w każdym kącie. Na szczęście" wyrosłam " z tego. I teraz bardziej mnie cieszą święta, bo nie jestem tak potwornie zmęczona. Moja koleżanka sprząta razem z mężem tuż przed świetami, dzieci oddają do rodziców, i sprzątają 1 dzień od rana do póżnej nocy.

Gość brooklea
a ja mam w planach jeszcze remont zaczac jutro :D wiec niema mowy o porzadkach akurat do polosy grudnia bedzie po remoncie i wtedy porzadki

Ja właśnie jestem w trakcie a w zasadzie na końcówce:) Moje porządkiświąteczne to generalne remanenty wszędzie!!! A że jest gdzie to roboty troszkę:)Mycie wszystkich szaf na górze, mycie okien ,pranie firan,pranie dywanów, generalne przeglądanie szaf z ciuchami i swoich, każdą szafkę i szafeczkę odkurzam, sprzątam :)lampy myje , kryształy, porcelany w szafkach i takie tam....na dzień dzisiajeszy zostały mi okna, garderoba bo tam musze z butami zrobić remanent, które do wywalenia itd...skóry na motocykl impregnuje na zime, no i pranie dywanów zostało...reszta zrobiona i jestem przeszczęśliwa:)

Gość gość
porzadki świateczne w listopadzie?? bez jaj:D

ja mam tak czysto, że nie ma u mnie czegoś takiego jak przedświąteczne porządki:)

Gość gość
Ja to mam już nawet ubrania na wigilię poprasowane

A ja nie mam czysto...:) Ehhh same pedantki dookoła tylko jak ja zawitam do koleżanek to taki bajzel czasem że głowa boli:)Mnie to nie razi bo to nie ja tam mieszkam....u mnie jest porządek zawsze ale np. okien mam sztuk 12 duuuużych, nie wyrabiam z myciem co miesiąc:( Poza tym strasznie duże mieszkanie a mamy jeszcze długowłosego owczarka niemieckiego i dwa koty, sierść zbiera się za szafami, codziennie nie odsuwam bo mam potwornie ciężkie meble , rustykalne to bym chyba jelita wypluła przy dźwiganiu...no i w ciuchach nie robią porządku co miesiąc...mam poukładane ale nie używam wszystkich dlatego dwa razy w roku na zimę i na wiosnę robię przegląd co out...:)tak samo z butami... A wiadomo, kurze ,odkurzanie podłóg i mycie plus normalne zwykłe porządki to każdy robi...przynajmniej co dwa dni...u mnie 3 dni bez odkurzacza i wstyd listonosza do domu wpuścić!!!Więc muszę zaiwaniać...ale te dwa razy do roku robię wszystko od a do z:)

Gość gość
ja nawet porządków codziennych nie robię od 2 dni czyli nie odkurzam ,kurzy nie ścieram ,nie chce mi się ,mam wolne do pracy idę we wtorek to się lenie ,ale normalnie lubię porządek więc typowych przedświątecznych porządków robić nie muszę bo staram się aby było czysto .

Gość gość
Ja sprzatam raz w tyg tak gruntowniej i mam caly tydzien czysto. Teraz jestem w ciazy i w styczniu rodze wiec dzisiaj juz pomylam czesc okien i upralam 2 firanki. Mieszkam domu i mam 13 okien do umycia i 13 firanek do wyprania wiec wole rozlozyc sobie to na raty. Wole je umyc puki mam jeszcze troche energi bo pozniej to wiadomo, roznie moze byc

Gość gość
Jak przeczytałam pierwsze zdanie to pomyślałam, ze bujasz ;) Cały tydzień czysto przy dzieciakach. No ale jesteś dopiero na rozrodzie więc wierzę ;)

Gość gość
Ale mam jeszcze w domu 3-latke. Ona zbytnio nie balagani bo do 15 siedzi w przedszkolu a zabawki ktore rozwali przed snem sama sprzata. Pralke i zmywarke to przeciez chwila nastawic wiec dla mnie utrzymanie pozadku to nie problem.

Gość gość
Porzadku*

Gość gość
No jak Was nie ma w domu to też jeszcze. Ja mierzę swoją miarą- w domu jestem z czterolatkiem i półtoraroczniakiem i czasem mam kosmos

w ciągu dnia ja jestem w pracy, a dzieci w szkole, więc aż tak się nie bałagani. najgorzej bałaganił facet, ale juz go nie ma:) inaczej zreszta funkcjonuję jak jestem sama - wiem, że muszę liczyć na samą siebie. jestem bardziej zorganizowana. Nie ukrywajmy, że po rozwodzie, gdy były zabiera dzieci, właśnie za jakies tam porządki się biorę. układanie w szafkach itd.muzyka na maxa i mamuśka sobie sprzata. ostatnio nawet remoncik był, żeby za nudno nie było.

Mnie szał świąteczny nie tyczy w żadnym względzie, ale jak regularnie i systematycznie dba się o porządki w całym domu, wtedy nie trzeba się specjalnie przed swietami zayeeebywać, z racji zaległości w czystości

Gość Lopis
U mnie tez dom jest czysty przez caly rok, a teraz to tony lisci w ogrodzie grabimy :-)

Gość gość
codzienni robicie gruntowne porzadki.... dziwne bo piszecie,że pracujecie po 8-12 godz zawodowo i gotujecie codziennie obiady i chodzicie na baseny itp. to pytam sie kiedy? W nocy? Nie spicie wogóle?

Gość gość
Jestescie Cyborgami?