Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annairu

Rezygnacja z przedłużonego stażu

Polecane posty

Gość Annairu

Witam. Mam pewien problem i mam nadzieję że może ktoś z was spotkał się z podobną sytuacją. Dokładnie 15 października skończył mi się półroczny staż w kwiaciarni. Kilka dni wcześniej jednak szefowa zadzwoniła do mnie i wyskoczyła z propozycją czy chcę przedłużyć go sobie do końca listopada czyli o kolejne 1,5 miesiąca. Z racji tego że bałam się zostania bez pieniędzy zgodziłam się ale nie byłam do tego przekonana ponieważ już wcześniej pojawiały się tarcia. Jednak po niespełna miesiącu mam kompletnie dość tej pracy. Zrobiło się bardzo źle i niemiło, atmosfera jest napięta, robią ze mnie i współpracownicy złodziei(nie mając na to ani dowodów ani powodów żeby tak sądzić), jedna już została wywalona na pysk za to że ośmieliła się wyrazić własne zdanie (sytuacja była bardziej zawiła ale bynajmniej nie z jej winy) Mało tego nie za bardzo dogaduję się z tą współpracownicą która została. Mianowicie robi ze mnie sprzątaczkę i wafla od brudnej roboty i zajmowania się największym syfem, robię zamówienia które ona przyjmuje a których nie chce się jej robić bo jak twierdzi, nie potrafi. Uwierzcie mi ciężko jest czasem zrobić coś na zamówienie klienta (kompozycja/stroik) mając do dyspozycji tylko jej pobieżne informacje. Na moje sugestie żeby sama je zrobiła nie reaguje. Ogółem niby szefostwo udaje miłych ale później okazuje się co innego. Niby nie zostało mi do końca tego stażu dużo, bo w sumie licząc urlop wychodzi mnie to 14 dni roboczych jednak dla mnie to jest AŻ 14 dni. Pytanie moje jest takie, skoro ja prawnie ukończyłam ten z góry założony pół roczny staż to czy w tym wypadku mogę normalnie w trakcie tego przedłużenia zrezygnować? Czy grożą mi za to jakieś konsekwencje? Pozdrawiam

Gość gość
możesz iść do PUP i zgłosić nadużycia w pracy. Jest szansa, że nie będą już mieli w przyszłości stażystów. Sama nie możesz zrezygnować, bo Cię skreślą z listy na 3 m-ce.

Gość gość
Nie mozesz zrezygnowac jak nie masz innej pracy bo bedziesz musiala zwrocic cala kase jaka dostalas za staz idz po prostu i powiedz o naduzyciach

Gość gość
wez l 4 na te 2 tygodnie i bendzie ok