Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niska beta hcg a badanie

Polecane posty

Gość gość

Dziewczynki, Ostatni okres miałam 19 września,cykle miałam ok 30 dniowe. Dwa testy ciązowe - blada druga kreska, wczoraj zrobiłam betę - wyszło 341. Potem zbadał mnie lekarz i powiedział, że ciąza powinna być bardziej zaawansowana, że macica miekka i się powieksza (usg nie zrobił)/. Czy mam powody do obaw? Mdłości, sikanie co chwilę już się odezwało

Gość gość
no mało ta beta wyszła ale ciąża może być młodsza. Musisz poczekać vo wyjdzie na usg.

Gość gość
Powinien to być mniej wiecej 5 tydzień od ostatniej miesiączki. Może miałaś później owulacje.

Gość gość
kiedy zrobić usg? a może kolejną betę?

Gość gość
Usg najlepiej jak beta przekroczy 1000-1500 wtedy zazwyczaj widać coś już na usg. Bete nalepiej powtarzać po 48h aby sprawdzić przyrost.

Gość gość
czyli jutro najlepiej zrobić :) martwie się, cykle mam długie, mam nadzieje, ze to to, a nie ciąza pozamaciczna.

Gość gość
jak wczoraj robiłaś betę, to jutro powtórz i będzie wiadomo, czy przyrost jest prawidłowy

Gość gość
ile powinnam mieć jutro ? znaczy jaki wynik?

Gość gość
ok 1000 musi powinno już byc

Gość kasia0089
Widze, ze masz podobny problem jak ja. Mam cykle 30 dniowe. W 29 dc zrobilam test z moczu i z krwi. Beta wynosila 15,3, a 34 dc powtorzylam bete i wynik 360. tez sie boje ze moze ciaza pozamaciczna czy cos, bo niby przyrost u mnie jest duzy, to i tak inne dziewczyny mialy wyniki w tysiacach.. we wtorek mam usg i sie wszystko wyjasni.. jesli chcesz wiedziec ile powinna wynosic Twoja beta to do ostatniego wyniku musisz dodac 66% (oczywiscie o ile bete bedziesz robic po 48h). Co dwa dni podwaja sie o 66% wiec latwo policzyc. Jak ja sobie liczylam to mi wyszlo ze powinnam miec bete cos kolo 70, a i tak wyszlo 360. Cieszylam sie strasznie, ale jak weszlam na forum i zobaczylam ze u innych tak wysokie wyniki to sie lekko podlamalam..

Gość gość
też jestem podłamana, najchętniej zrobiłabym dziś i usg i bete i wszystko ;/ do tego jutro sobota i nie wiem jakie szanse są na betę w taki dzień

Gość kasia0089
a nie mozesz umowic sie do innego ginekologa, np prywatnie? dla mnie to dziwne, ze skoro lekarz widzi nieprawidlowosci, a nie wykonuje usg;/ chory kraj. tak samo jest u mnie ze skierowaniami na krew, lub na cokolwiek innego. skad mam wiedziec czy beta dobrze rosnie, skoro lekarze nie chca dawac skierowan..? niektore dziewczyny sie wymadrzaja, zeby robic prywatnie, ale takie badanie kosztuje 30, a zeby widziec czy jest prawidlowy przyrost, to trzeba zrobic przynajmniej 3 wyniki.. sorry, ale w tych czasach, kiedy zarabia sie 1200zl i ma sie oplaty na glowie, to nie jest to takie proste.