Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsza ciąża

Polecane posty

Gość dooorciaaazabcia
chodzi mi o to czy nie masz nadwagi. mi lekarz powiedzial zebym schudla bo wtedy bede sie lepiej czula jak zajde :)

Gość gość
Glycine Soja, Parafinum, Ethyl Linoleate, Ethyl Oleate, Ethylparaben, Propylene Glycol, BHA, Propyl Gallatem Citric Acid, Parfum, Linalool, Hydroxycitronellal, Eugenol. to jest sklad oliwki bambino, serio dalej chcesz sie tym smarowac? ja powaznie proponuje rozwazyc opcje naturalnego oleju

Gość gość od tematu
Czyli co, zwykła oliwka z oliwek? co będzie odpowiednie?

Gość gość
no zwykle oliwa z oliwek czy jakikolwiek inny olej kuchenny - nawet rzepakowy bedie dobry. grunt, zeby bylo to naturalne roslinne, a nei naladowane konserwantami, jak te wszystkie drogrsyjne swinstwa

Gość gość od tematu
Też mam dość drogeryjnych świństw! Znasz może jakieś naturalne kremy do twarzy? Sorki że tak inny temat poruszyłam ale widzę że ty w zgodzie z naturą chyba żyjesz :)

Gość gość
Matko całe zycie dzieci się smarowało oliwką bambino i zyja!!!!! A teraz wielce szkodliwa

Gość gość
zwykła oliwa jak najbardziej, ja też stosuję, ale czytałam że najlepszy dla kobiet w ciąży jest olejek migdałowy, kupisz w aptece albo sklepach internetowych, jest bezpieczny nawet dla małych dzieci, stosuję go w ciąży i jak dzidziuś się urodzi to też będe go smarować, bo staram się unikać chemii w kosmetych. Jeszcze sie pochwale jestem w 4 miesiącu i mam 32 lata, po prostu moje życie tak się ułożyło że dopiero teraz, nie przykładajcie wszystkich do jednego szablonu.

Gość gość
no własnie nie bardzo w zgodzie z naturą, bo jest to strasznie trudne, ale jak widzę, że wszyscy wokół padają na raka przed 70., to mam dość. co do osoby, która napisała "ze wszyscy się smarowali bambino i żyją" - w*******ą mnie takie komentarze. to tak, jak mówić, "właśnie wypaliłam paczkę papierosów i nie mam raka, żyję!" choroby w naszym układzie tworzą się latami! nie z dnia na dzien. potem przychodzimy do lekarza i nagle "coś" wychodzi, "nie wiadomo, skąd". ale o niezdrowym jedzeniu, wiecznym stresie i ogólnej chemii się nie pomyśli, jako o przyczynie...

Gość gość
co do natralnych kremów - to jest problem, bo sama szukam :I nie jest to proste ,naturalne rzeczy z jakichś mydlarni franciszkowych i innych, są droie, a na razie mnie nie stać ;) można próbować coś samemu ukręcac z półproduktów kupowanych na stronach, jak mazidla czy zrobsobiekrem, ale to też... trochę nieproste. jestem dopiero na etapie eliminowania chemii z życia i szukania naturalnych zastępców. na razie na planei pierwszym są wlaśnie nauralne oleje jako suplement diety (ale też trudno znaleźć dobry olej - nierafinowany, itd.) i do pielęgnacji ciała

Gość gość
Podobno olejek różany jest znakomity do twarzy, zastanawiam się nad kupnem bo jak mam wydać 100 zł na chemię to zaczyna mnie to brzydzić.Od lat nie smaruje się balsamem fuuuj a feee :) ciągle szukam czegoś naturalnego Jedyny krem jaki jestem w stanie użyć to zwykły krem nivea

Gość gość
i po co? nivea to sama chemia

Gość gość
nivea jest używany od niepamiętnych czasów już przez nasze babcie więc chyba nie jest szkodliwy A co z produktami dla niemowląt? tam też jest chemia, szkodzą?

Gość gość
no dobra zdradze wam coś :) na mokre ciało po kąpieli lub prysznicu nakładacie oliwę lub naturalny olejek - niezadużo wystarczy odrobine rozsmarować, takiego efektu nie da wam żaden balsam, skóra jest nawilżona i gładka nie lepi sie jak po balsamach i nie swędzi, ja też zrezygnowałam z balsamów bo mi nie służyły. Olejek z awokado - kupić można w aptekach - spowalnia powstawanie zmarszczek, przekonajcie sie zresztą same, poczytajcie o naturalnych olejkach

Gość gość
Myślę że warto przejść na naturalne olejki lub oliwę z oliwek zero chemii olejek różany jest fajny i jeden z nielicznych co ładnie pachnie