Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wergi

Zakochalem sie w migajacej dziewczynie

Polecane posty

Gość gość
i tak w Polsce ucza jezykow obcych. Nawet do dziewczyny nie moze zagadac

Gość wergi
Nie bylo jej ani wczoraj ani dzisiaj, chyba oszaleje.

Gość JesiennaAura
Język migowy to tragedia.. Uczyłam się dosyć długo. Ale teraz nie migam i właściwie nie pamiętam nic. Więc uczenie się zajmie Ci za duzo czasu. Na wszelki wypadek naucz sie 'czesc' i np 'chcialbym z Toba porozmawiac', zobaczysz jak zareaguje, ale jesli Jej sposobem na komunikowanie sie jest tylko język migowy miej przy sobie kartkę i długopis, bo tak to nawet nie będziesz wiedział co Ci odpowiada. PS. Cholera, powiem Ci, że to taka sytuacja z filmu romantycznego, życze dobrego i szczęśliwego zakończenia ; )

Gość wergi
Dzisiaj, po prawie 2 tyg. znowu ja zobaczylem. I znowu to uczucie. Co mam robic ?

Gość gość
i co dalej ?

Gość gość
no i co ? zagadales w koncu ?

Gość wergi
POMOCY !!! Zmobilizowalem sie zeby do niej zagadac. Katastrofa !!! Ona ani nie slyszy ani nie mowi. Jak zobaczylem jej przerazenie w oczach to sam spanikowalem. Mialem przygotowana kartke ale nic z tego nie wyszlo. W ogole sie na mnie nie patrzyla. Nie chcialem isc za nia bo by jeszcze bardziej glupio wygladalo. CO TERAZ ????????????

Gość wergi
Dzisiaj rano znowu ja widzialem. Jak do niej podejsc ? POMOZCIE !!!!

Gość wergi
Dzisiaj rano znowu ja widzialem. Jak do niej podejsc ? POMOZCIE !!!!

Gość gość
Napisz liścik, włóż w kopertę, podejdź i wręcz jej ją z uśmiechem, po czym się oddal. Nie zapomnij do liściki dopisać namiarów typu mail i telefon.

Gość wergi
Jak ona sie odwraca, wogole unika kontaktu wzrokowego, wystraszona jakas. Nie wiem. Moze w jakims sensie ograniczona ?

Gość gość
To weź jej dłoń, włóż w nią liścik i zamknij. Gdyby wszyscy mężczyźni byli tacy wystraszeni, nasz gatunek dawno by wyginął ;) Do dzieła, nie pękaj! Kobiety lubią pewnych siebie.

Gość wergi
latwo sie mowi

Gość gość
No, ale co najgorszego może się stać? Wyjdziesz na dziwaka? I co z tego? A co może się stać, jak nie spróbujesz? Możesz żałować całe życie.

Gość wergi
Czy wszystkie "migajace" sa takie wystraszone ? Jak mnie w piatek zobaczyla to przeszla do innego wagonu. Przeciez Taki straszny chyba nie jestem, zeby przede mna uciekac.

Gość wergi
Caly tydzien jej nie widzialem. Z****** Swieta.

Gość zielony kooutas
w pupie :)

Gość gość
ona Ciebie unika, bo boi się że ją zagadasz a ona nie będzie mogła odpowiedzieć :( Opcja z listem jest najlepsza:) Tylko jak ze sobą będziecie rozmawiać, jesli nawet doszłoby do spotkania????? Naucz się choć kilka zwrotów migowego bo inaczej klapa, chyba że cały czas będziecie do siebie pisać?:) Ja bym w liście napisała, że ona się Tobi podoba i że domyslasz się, że nie słyszy, ale chcesz się z nią sotkać i popisać ;)

Gość wergi
To sie latwo mowi, nauczylem sie kilku "gestow" ale co innego cwiczyc w domu przed lustrem a co innego prowadzic konwersacje w zatloczonym wagonie czy na peronie. Gdybym mogl jakos uzyskac/wysledzic nr jej komorki (widzialem jak kilka razy odbierala i pisala) to by sprawe bardzo uproscilo. Wie moze ktos jak takie rzeczy sie robi ? Dzisiaj jest przeciez taki sprzet ze chyba mozna wysledzic nr komorki ktora akurat "nadaje".

Gość gość
nie śledź numeru komórki - jeśli wystraszyła się na próbę kontaktu, to cobędzie, jak zaczniesz do niej wysyłać SMS-y? jeszcze na policję zgłosi prześladowanie i będziesz miał kłopoty. Napisz list - najlepiej odręcznie. W liście napisz, że chciałeś ją poznać, przeproś za niezręczność i zapewnij, że nie chciałeś jej wystraszyć, tylko się zapoznać, zapytaj, czy pozwoli, zostaw tam swoje dane (najlepiej mejl, nie nr tel.). Podaj jej i natychmiast odejdź, niech zostanie z tym sama. A potem czekaj na odzew - jakiś na pewno nastąpi. I nie łaź za nią - jak niepełnosprawna dziewczyna (w tym przypadku niemówiąca, niesłysząca) widzi kolesia, który zawsze się na nią gapi, co może czuć? no co? sam pomyśl - gdyby Ci koleżanka/siostra/kuzynka powiedziała, że ktoś tak postępuje, pewnie byś zaraz w gębę lał :-)

Gość wergi
No taki brutalny to nie jestem. Tak sobie mysle (jezeli ja w poniedzialek zobacze), przed Wigilia jakis drobny upominek (slodycz) w swiatecznej torebce - moglbym zalaczyc liscik. Wypada ?

Gość gość
Ja uważam, że nie. Nie jesteście znajomymi, żeby się obdarowywać prezencikami. Dasz prezent, a ona nie będzie miała dla Ciebie (bo jakże?), poczuje się zobowiązana, będzie jej niezręcznie. Spalisz na panewce. Nie, na początek tylko list.

Gość wergi
W formie Zyczen Swiatecznych, tzn. na Swiatecznej Kartce ?

Gość gość
Napisz list , szczery że widujesz ją od jakiegoś czasu , że bardzo chciałbyś ją poznać , że wiesz że miga , itp. , taki od serca . Uwaga , że przepraszasz jesli ją przestraszyłeś też jest ok. Możesz podać jej nawet namiar na ten temat. napisz jej szczerze co myślisz i czujesz, napisz też kilka słów o sobie i oczywiście namiary na siebie. Podejdź podaj i odejdź , tak jak ktoś radził, a później czekaj. Czy się uda nie wiadomo , ale jest szansa , że odpisze , a jesli nawet nie , nie będziesz już kimś zupełnie obcym , skoro sie widujecie , będzie musiała jakoś reagować kiedy następnym razem Cię zobaczy. Miej przy sobie wtedy zawsze jakąś karteczkę wcześniej napisaną , np. ślicznie dziś wyglądasz , miłego dnia , takie coś sprawi po jakims czasie , że uwierzy , że można sie z Tobą porozumieć , pomimo tego , że jest niesłysząca, że Cie to nie zraża. To faktycznie zamknięty świat , oni nie chcą sie za bardzo integrować ze słyszącymi , sa nieufni , ale może dasz radę to zmienić , tylko cierpliwości. Żadna kobieta na dłuższą metę nie jest obojętna wobec zainteresowania mężczyzny. I jeszcze jedna uwaga, oni świetnie czytają z ust , więc jak podchodzisz , to oprócz karteczki z tym co chcesz jej powiedzieć , zawsze mów do niej przynajmniej cześć , możesz nawet zapytać czy czyta z ust , wtedy będzie C**prościej, odwagi , bo nie masz nic do stracenia.

Gość gość
Nie! List od Ciebie do niej, żadnych tam konwencjonalnych świątecznych pitu-pitu. Wzoruj się na tym, co ktoś o 10:51 napisał.

Gość wergi
Serdeczne dzieki. Dzieki za wsparcie i dobre rady. Caly weekend przede mna i niepewnosc czy ja w poniedzialek zobacze. Caly ten tydzien jej nie widzialem. Moze ma juz urlop.

Gość ala21ona
A ile macie lat? :) tzn. ile ty masz, a na ile ona wygląda ;)

Gość wergi
26 - ona ? Trudno dzisiaj ocenic dziewczyny, na moje oko gdzies 24, moze mlodsza ale starsza chyba nie.

Gość gość
gość z 10.51 dobrze radzi

Gość gość
Jak na moje oko to fajny z Ciebie gość. Nie poddawaj się a na pewno się oplac****owodzenia zycze! Dodaje do ulubionych bo ciekawa jestem jak to się zakończy.