Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciowa

Wigilia z niemowlakiem

Polecane posty

Gość gość
matka histeryczka to i dziecko histeryczne wezcie sie baby za siebie i sie ogarnijcie

Gość gość
Proponuję się ogarnąć z lekka bo jak będziesz miała 2 dziecko to zginiesz . Moja droga mam w domu 7 latka i 7 tyg. córę. Mąż pracuję od 6 rano do 19 :) Obiad ma zawsze świeży Młody na czas w szkole ze szkoły i na treningach mieszkamy sami mamę mam za granicą a teściowie od rana do wieczora pracują .A moja mała śpi w ciągu dnia może w sumie ze 3 godziny . A wigilia będzie u nas na której będą moi rodzice troje rodzeństwa z partnerami teściowie męża trójka rodzeństwa męża też z partnerami 3 babcie 2 dziadków . Policz ile to osób tyle tylko że każdy coś szykuje :) Moja mała jest najważniejsza i nie wyobrażam sobie żebym miała jeździć gdzieś bez niej .

Gość gość
Mamy 3 dzieci -córka 6 lat i bliźniaki 5 miesięczne. W pierwszych tygodniach października córka miała 2 tygodniowe ferie i wybraliśmy się do naszych rodzin do Polski.Mieszkamy przy holenderskiej granicy, szmat drogi było przed nami, ale dojechaliśmy bez większych problemów z dziećmi. U rodziców i teściów też mieliśmy kącik tylko dla siebie, a ponieważ Polska to kraj cywilizowany, łazienki i prysznice nie są rzadkością i my mogliśmy z nich korzystać.:D Owszem, trochę dezorganizowało nam rytuał dzienny, ale głównie nam,rodzicom, dzieciaki jakoś bezstresowo przyjęły to wyzwanie. Boże Narodzenie również spędzimy w Polsce, ale wcale nas to nie przeraża.

Gość gość
hahahaha, autorko, co ty biedo mentalna zrobisz w Sylwestra, kiedy zaczna petardy strzelac, halas bedzie i twoja slodka, ulozona niunia obudzi sie z rykiem w nocy? :D Polecisz sie awanturowac kretynko? :D Takie kretynki powinno sie na bezludna wyspe wywozic, wraz z pomiotem, aby nie zasmiecaly normalnym ludziom zycia.

Gość gość
ja pierdziele,ale masz problemy, tylko pogratulowac

Gość gość
te dziesiejsze pipy są takie niezaradne i p**dowate

Gość hugo emil
rzadko się zdarza, żeby takie młode niemowlę nie sypiało w ciągu dnia i przesypiało 11-12 godz. w nocy bez pobudek x pierwszy raz się z czymś takim spotykam x a ona wam nie płacze i nie marudzi w ciągu dnia? jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że nie jest zmęczona i rozdrażniona bez drzemki w środku dnia. nawet przedszkolak przecież potrzebuje uciąć komara w południe, a co dopiero tak małe dziecko dziwne

Gość gość
można zostać w domu,albo spedzicu rodziny.zaswiadczam ci,ze nic się dziecku nie stanie jak nie będzie kapane,spane o tej godzinie co zazwyczaj.Nassze dziecko spi zawsze po 20,a jak jesteśmy na wakacjach idzie później,siedzi z nami,spi w wozku.Jakos nic mu się nie stało.Wracamy do domu i znowu rutyna

Gość gość
tylko,ze nasz dziecko nogdy nie marudziło jak było spiace,moze dlatego jakiekolwiek odstępstwa nie sprawiały problemów.ale wiem,ze sa dzieci ,ze jak nie odespia, becza i wogole nie da się z nimi nic

Gość gość
Hugo niektore noworodki/niemowleta potrzebuja drzemki.... 5 minutowej. Moje do jakiegos 5 miesiaca nie bylo w stanie zasnac na dluzej niz 20 min. Od urodzenia.a potem ze 2h czuwania. Przy czym pierwsze 10 min byly tak niespokojne,ze musialm trzymac je na rekach. Jak odlozylam pospalo z 10 min i juz bylo wyspane. Ja w tym czasie zdazalam wrzucic pranie do pralli i zrobic siku. Czasami obrac kilka ziemniakow.

Gość gość
moja ma 8 tygodni i wciągu dnia ma oprócz spaceru 2-3 drzemki po max20 minut... spać idzie po 20 i śpi do 6 rano zjedną przerwą na jedzenie

Gość gosciowa
te które twierdza ze 2-3 miesieczne niemowleta nie potrafia przespac całej nocy albo przynajmniej w wiekszosci kilka godzin ciągiem mało jeszcze wiedzą :) a co do sylwestra - który jakas "błyskotliwa" tu opisała to nie mam obaw - sen nocny naszej córki na całe szczescie jest dosc głęboki, a pozatym na sylwestra planujemy wybrac sie z mezem na jakas impreze - i to czy córka sie obudzi czy nie - dowiemy sie od babci :) a co do dnia córka nie to ze spi w ciagu dnia - ona posypia - o 10, 15 minut czasem przy dobrych wiatrach 40 minut - jesli spi krótki tych drzemek moze byc 10 w ciagu dnia, jesli te dłuzdze to czasem tylko 2 ... ale rekompensuje mi to ze spi w nocy tak jak my dorosli - cos za cos

Gość gość
A jak nie śpi w ciągu dnia to co nosisz ją cały czas ? Moja jak nie śpi to sobie leży i nie skakam w okół niej bo po co ?? Marudzi sobie gada po swojemu ja mówię do niej i jakoś leci. Inaczej musiała bym mieć w domu mega burdel nie jeść nie spać a młody powtarzał by już pierwsza klasę

Gość gosciowa
a gdzie ja powiedzialam ze cąły czas ja nosze? Oczywiscie ze nie nosze cały czas ale skoro nie spi to wiadomo ze poswiecem jej wiecej czasu niz gdyby ucinała sobie wieksze drzemki w ciagu dnia, kiedy nie spi to wiadomo albo z nia rozmawialm, opisuje co robie, spiewam, czytam bajeczki, przewijakm , karmie... ehhh czy wam wszystko trzeba tak łopatologicznie wyłożyc :/

Gość gość
gosciowa owszem dzieci 2-3mc potrafia przespac cala noc ale nie powinny !!! dziecko w tym wieku na PM powinno sie budzic co ok 2h a na modyfikowanym co 3h zeby odpowiednio przybieralo na wadze pozniej moze sie nie budzic bo wolniej juz przybiera i rosnie co ty wygadujesz kobieto? cieszysz sie ze ci dziecko noc przesypia w wieku 2mc gratulacje hahah , poza tym takie jak ty to powinny miec odrazu trojaczki moze bys sie wtedy ogranela co za baba nierozgarnieta ja pierdziele siedz ty w domu az twoje dziecko 18stke skonczy i najlepsze rozwiazanie dla takich jak ty

Gość gosciowa
do ostatniego wpisu - Co ty p.i.e.r.d.o.l.i.s.z ??? wez juz skończ i przestan mnie pouczac i obrazac - bo chyba tylko to potrafisz robic

Gość gosciowa
jak wspomnialam wczesniej moja mama pracuje w szpitalu , wychowała 3 dzieci i jakos nie uwaza zeby to ze dziecko przesypia cała noc ( czasem z 1 pobudka) było złe

Gość gość
to powedz to swemu pediatrze dzieciaka zaglodzisz idiotko

Gość gosciowa
jedyna idiotka to ty i sorry koniec konwersacji. Nie bede znizac sie do twojego poziomu intelektualnego i wciagac w gówniarskie pyskówki.

Gość gość
W nocy pr,erwa moze byc dluzsza madralinska:P