Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam i bardzo proszę o pomoc bo już nie wiem co robić :( Od zawsze mam problemy z trądzikiem, ale stosowałam Effaclar duo, maść Duac i jakoś poblem prawie zniknął, ale do czasu.... Przed wakacjami bylam bardzo opalona (naturalnie) jednak na twarz zawsze nakładałam filtr więc twarz była biała. Przez wakacje nie miałam jak utrzymywać opalenizny, więc poszłam na bardzo mocne solarium przez co lekko schodziła mi skóra :( plecy i ramiona strasznie mi wysypało jednak na to benzance powoli pomaga, jednak całą twarz mam w 'kasze', chyba zaskórniki zamknięte plus na szyi :( Prosze poradźcie co z tym teraz robić? Kosmetyczka czy dermatolog??

Dermatolog pewnie ci zapisze nowy specyfik a kosmetyczka oczysci ci cere

Gość gość
Przede wszystkim- słońce jest beee!!! a tym bardziej solarium. Tak samo słodycze i ostre przyprawy. Musiałabyś się popytać dermatologa o atrederm, ponoć jedno z najlepszych lekarstw na te schorzenia skóry- i na trądzik i na zaskórniki. Czytałam o nim na wielu blogach, jest wychwalany, bo serio działa skutecznie, choć kuracja musi potrwać dłużej. Ale niestety tak to jest z tą chorobą skóry, że na rezultaty trzeba poczekać. Nie wiem jednak, czy ten środek można stosować przy innych Twoich lekach, ale zapytać nie szkodzi. Jest on na receptę.

Kup na poczatek kwas mlekowy , mozna zrobic tonik do przemywania twarzy z małym stężeniem .Może ci nie pomóc , wtedy kupisz inny ale zacznij od mlekowego

Gość gość
Kwas kupisz w internecie w sklepach z kosmetykami do gabinetów czy w aptece dostaniesz to nie wiem .Kwas 80% , regulujesz stezenie sama sobie poprzez rozcienczenie zaczynasz od małego stezenia

Gość gość
Lepiej samemu nie eksperymentować. Osobiście chodzę do mojej kosmetolozki, która ma w ofercie przeróżne kwasy i dla kadego dobiera coś innego.