Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poddałam się i zaczęłam dokarmiać

Polecane posty

Gość Lopis
Pewnie juz podalas mm, ale mimo wszystko zachecalbym do tego, zebys podawalamaksymalnie 1 butelke na noc lub w nocy, a dalej karmila piersia, moze jak odpoczniesz wrocisz do wylacznie naturalnego karmieia. Moj syn chcial na poczatku ssac non stop, brodawki teztroche bolaly i strupki mi sie robily,ale jakos przetrwalam. Teraz mam ponad 6 miesiecznego brzdaca i karmienie go piersia to bajka - wyglada jak w reklamie i naprawde sprawia satysfakcje :-)

Gość gość
Kochane ja nie zamierzam karmić mm, chcę podać tylko jedną butlę na noc i mam nadzieję, że z czasem właśnie wrócę do karmienia tylko i wyłącznie piersią, ale nie chcę się zrażać, bo to nie będzie dobrym pomysłem i z tej frustracji przejdę całkiem na mm.

Gość gość
ważne żeby dziecko się najadała mnie wszyscy krytykowali że che dokarmiać butelką dopiero jak się okazało że dziecko ma niedowagę to odpuścili po prostu nie miałam wystarczającej ilości pokarmu, byłam bardzo chuda i musiałam być na diecie na skazę lekarz nawet stwierdził potem już po porodzie że mogę mieć lekki niedorozwój piersi bo w ogóle mam małe a po odstawieniu dziecko ani potrzebowałam nawet ściągać ani brać żadnych tabsów na drugi dzień już nic nie było

Gość gość
Babcia mojego męża karmiła swoje bliźnięta piersią chłopca i dziewczynką lecz jakoś przyszedł dzień że się darły dzieciaczki i nie mogła sobie dać radę mieszkała znią wtedy matka jej to babcia dziewczynkę do piersi przystawiła a jej matka chłopca do mleka z butelki . Dochodząc do sedna chłopiec kiedy poczuł smak mleka z butli odrzucił cycka . Teraz ten oto chłopiec z dziewczynką mają 52 lata . Ten dorosły już mężczyzna leżał w szpitalu na zapalenie płuc , często na oskrzela choruje , ma problemy z żołądkiem często ma tak zwaną grypę żołądkową a dziewczynka za to od urodzenia nigdy prawie nie chorowała jest zdrowa , nie chodzi do lekarzy itp. Druga historia to taka że moja bratowa karmiła do roku piersią potem butlą bo pokarm straciła a chłopiec ma już 8 lat i choruje ciągle na oskrzela i wykryli u niego astmę oskrzelową Trzeci przypadek koleżanki córa ciągle karmiona piersią nigdy nie dokarmiana z piersi przesła odrazu na normalne jedzenie i jest alergikiem ale może to być dziedziczne bo ojciec dziewczynki też alergik i obydwoje w tym samym czasie przechodzą alergię a dziewczynka często ma katar i kaszel . Myślę że to nie ma róznicy czym karmimy nasze dzieci bo każde dziecko jest inne i każdy ma inny organizm moja matka karmiona piersią a nigdy u lekarza nie była i jak żyję na tym świecie nie widziałąm jej nigdy z katarem czy kaszlem. Ja byłam karmiona butlą od urodzenia nie chodzę do lekarzy jak zachoruję to już lecze sie sama i zawsze w dwa dni zdrowieję a za to mój mąż jak już zachoruje to bez lekarza się nie obędzie on na cycu był karmiony a ja na butli .

Gość gość
Nie przemawiają do mnie takie historie i to w ogóle :) Chcę, żeby moje dziecko było najedzone, szczęśliwe i wypoczęte. A ja mam mieć radość z bycia mamą, a nie cierpiętnicą. Dziękuję wszystkim za słowa otuchy i pozdrawiam. Mam nadzieję, że młoda będzie tylko na piersi, ale na obecną chwilę na noc zamierzam dokarmić ją butelką.

Lopis- jeszcze napisz, że podczas karmienia masz orgazm :O

Gość gość
Ja miałam to samo + niesamowite zmęczenie = zniechęcenie. Nie miałam jednak sumienia podać mm, to głupie, ale było mi strasznie szkoda. Kupiłam wodę niegazowaną dla niemowląt, przegotowywałam i podawałam na wieczór po karmieniu.