Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Od niedawna pracuję w przedszkolu. Ogólnie jestem zadowolona, spotykam się przede wszystkim z miłymi sytuacjami. Mam tylko jeden problem: 5 letnia dziewczynka, która od samego początku czuje do mnie jakąś awersje. Nie traktuję jej w żaden sposób inaczej niż resztę dzieci. Chwalę ją, mówię, że jestem z niej dumna, tak jak innym jak zasługuje daję jakieś nagrody. Bawię się, rysuję, koloruje itp. Przez dużą część czasu jest wszystko ok, ale czasem, najpewniej wtedy gdy jej czegoś zabraniam, albo wyrażam swoje zdanie..zaczyna być opryskliwa, wymyśla na mnie jakieś niestworzone historie, raz zrobiła ruch jakąś zabawką, że chciała mnie uderzyć, zagryza zęby i nie chce nawet porozmawiać. Jest złośliwa, a ja czuję się bezradna. Jestem nowym nauczycielem, nie wiem na ile mogę sobie pozwolić, mam wsparcie dyrektora, ale nikt nie udzielił mi rady jak sobie z tym poradzić. Jedna z nauczycielek powiedziała, że mam ją po prostu ignorować, traktować jak resztę i olewać jej zachowania. Może macie doświadczenie z takim "złośliwym" 5 latkiem?

Gość gość
ponawiam pytanie

Gość Jakie to dziwne
Porozmawiaj z rodzicami o ich dziecku. Moze przydał by sie małej psycholog? To już rola rodziców.Nie możesz ulegać we wszystkim i na wszystko pozwalać Równiez uważam że powinnaś ją ignorować.Po prostu traktuj tak samo jak pozostałe dzieci w grupie.

Gość pytaczee
Ile ma Pani lat? Jeździ Pani na ryby?

Gość gość
Za bardzo jej nadskakujesz i ona to czuje.