Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piramidka3

odkwaszanie organizmu

Polecane posty

Witam Przed chwilą oglądałam "małą czarną", wypowiadała się dietetyczka na temat chorób, a powiązanym z nimi zakwaszeniem organizmu. W skrócie odkwaszenie opiera się praktycznie na odstawienie produktów odzwierzęcych, słodyczy i kawy na rzecz warzyw. Całe życie się odchudzałam, waga to w dół to w górę, mam 34 lata i na pewno zjechany organizm tymi dietami, bo albo były głodowe ilości, albo opychanie się słodyczami i śmieciowym żarciem. Jestem ciągle zmęczona, od rana do wieczora, nic mi się nie chce, zaczynam mieć różne dolegliwości, przewlekłe bóle głowy, kręgosłupa, aktualnie jem niezdrowe żarcie i dużo słodyczy, chociaż waga nie jest najgorsza 62 kg, przy 167cm. Czy ktoś stosował odkwaszanie organizmu i widział pozytywne zmiany w samopoczuciu? Oczywiści można też zgubić parę kilo, bo jedząc głównie warzywa i owoce, to jest logiczne i nie mam nic przeciwko temu :). Jednak nie młodnieje i chodzi mi głównie o poprawę zdrowia.

Gość gość
Suer na odkwaszenie organizmu jest dieta jaglana,gotujesz szklanke kaszy jaglanej w 2,5szkl.wody i jesz przez cały dzień dodając np.rano owoce ,na obiad mięsko na parze a na kolacje warzywa

Gość gość
a nie lepiej sama kasza caly dzien tylko? i ile dni tej kaszy ?

Gość gość
no moze byc sama kasza minimum 3dni

Gość gość
dzieki :) wolalabym ja nie jesc samej bo nie wiem czy dam rade ;) ale nie wiem czy jedzac ja z warzywami np tez sie oczysci organizm, odkwasi

Gość mraaaauu
mozesz jesc z warzywami badz owocami, bo one nie zakwaszaja :) co zakwasza to glownie produkty pochodzenia zwierzecego, no i pieczywko np

Gość gość
oki

Gość gość
juz znalazlam na 1 stronce wszystko na ten temat