Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy milczenie to klamstwo

Polecane posty

Gość gość

Czy milczenie na temat swojej przeszlosci to klamstwo ? Co moze a co nie powinien partner/partnerka o mojej przeszlosci wiedziec ?

Gość gość
nie zbawienie

Gość gość
Na pewno tego ilu partnerów było przed partnerka/ partnerem :P Po co mówić takie rzeczy... :) niby partner mówi , że tylko chce wiedzieć.. i to z pewnością twoja sprawa... ale później w awanturach wychodzi to , tak czy siak. Wypominanie. ;]

Gość gość
wlasnie z tego powodu dochodzi miedzy nami coraz czesciej do sprzeczek. Ja milcze a ona by chciala wszystko wiedziec.

Gość gość
Teraz dochodzi do sprzeczek.. a pomyśl co będzie gdy jej powiesz... awantura jak trzeba :) Moim zdaniem nie powinno się o takich rzeczach gadać, taka "słodka tajemnica" :)

Gość uczulenie na mosiadz
- Który z operatorów daje najwięcej darmowych minut? - PKP

No nie tak do końca z tymi tajemnicami . Powiedzieć można wszystko tylko czasem jakieś szczegóły przemilczeć .

Gość gość
Jak to kiedys ktos powiedzial ? Milczenie to zloto ? czy jak ?

Gość gość
Czasem warto pewne rzeczy przemilczeć, szczerość nie zawsze popłaca.

Gość Bozon Higgsa
Czasem tak.

Gość sda
dopóki ktoś nie pyta, nie wychylać się z gadaniem o sobie. bo jeszcze coś się wypapla i miło nie będzie:)

Gość Bozon Higgsa
Mi tam brak znajomości przeszłości partnerki na tyle przeszkadzał, że postanowiłem nie ryzykować związku. Jeśli coś jest "nie twoja sprawa" to znaczy, że nie ma bliskości.

Gość gość
Zależy też jaki charakter ma Twoja partnerka, jeśli jest straszną zazdrośnicą... JA BYM MILCZAŁA NA TWOIM MIEJSCU. :)

Gość gość
Bozon Higgsa - to Ty ciekawski musisz byc jak baba. Ja tam o mojej nie chce nic wiedziec - wazne jest teraz i co bedzie, tylko jej jakos tego nie moge przetlumaczyc. No ale widze, ze to nie tylko damska domena.

Gość gość
Ja uwazam, ze dobrze jest raz krotko i szybko powiedziec o przeszlosci. I nie rozdrapywac tego.

Gość gość
Po prostu musisz jej powiedzieć, że nie ma co wspominać :D Może trochę jej przejdzie... a jak będzie dalej dopytywała to powiedz, że będziesz musiał ją okłamać :) na pewno zrezygnuje :D

Gość gość
Ale dlaczego nie chcesz jej raz i szybko powiedziec?

Gość gość
Ochrona danych osobowych. Jestem pewny ze moja byla tez o mnie nic nie mowi. Co to kogo obchodzi, co pomiedzy nami bylo, do czego zaszlo ? Nie udalo sie i koniec. Pare lat wykreslonych z zyciorysu. Kropka. Pozostaje starac sie nie popelniac starych bledow.

Gość gość
Eeeeeeee bo nie rozumiem. Ona sie pyta o szczegoly czy o co?

Gość kefjmgv
Pewnie, ze mozna rozmawiac na temat przeslosci, tym bardziej jak padaja pytania (co nie oznacza, ze trzeba omawiac kazdy szczegol). Wstydzisz sie sam siebie?

Gość Bozon Higgsa
Wszystko zależy od tego jakiego modelu związku partnerzy oczekują. Są takie związki bardzo specione uczuciowo,będące jednym nerwem, a są też i takie, że każdy swoją drogą i chodzą po domu jedno przed drugim w garniturze/sukience.

Gość kefjmgv
Przeciez nie musisz rzucac nazwiskami i jaka ochrona danych osobowych:o ludzie, zastanowcie zanim cos palniecie

Gość gość
Czy ja wiem czy to wstyd. Moze bardziej zal. Jedyne pozytywne w tym wszystkim bylo to , ze podjelismy ta decyzje wspolnie. Teraz nie wiem gdzie mieszka, co robi, czy kogos ma ale wiem, ze jakbysmy sie spotkali, to bedziemy "normalnie" rozmawiac - tylko co wtedy powiem mojej obecnej ?

Gość kefjmgv
Jak piszesz cv o prace to tez wykreslac kilka lat zawodowych:o

Gość kefjmgv
A co w tym dziwnego, ze jak przypadkowo spotkacie sie, to zamienisz kilka zdan z ex?

Gość gość
To ja juz widze. Nie wyleczyles sie z eks? Dlatego nie chcesz o niej gadac.

Gość gość
Moja omija swego bylego szerokim lukiem, widze za pala do niego nienawiscia. I to nie jedyny znany mi taki przypadek.

Gość gość
a może przed Tobą tylko tak udaje? Ja też swojego byłego też unikam jak ognia... a jednak czasem żałuję , że tak to wszystko się zakończyło:)

Gość gość
wszystko zalezy od tego jak sie sprawe zakonczy. My bylismy zgodni co do tego, ze nie ma co bawic sie w "przyjazn". Koniec. Kropka. Rozjechalismy sie z rodzinnego miasta i zadne z nas o drugim nic nie wie.

Gość gość
KOCHASZ BYLA?