Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś z was chodził na psychoterapię czy coś dała

Polecane posty

Gość gość

???

Gość gość
Nie wybieraj takiej na NFZ i w przypadkowym miejscu. Możesz sobie tylko zaszkodzić.

Gość gość
jak trafisz na dobrego psychologa to tak ale i tak nie zrobi za ciebie wszystkiego wskaże ci drogę a pokonać musisz ją sam/a

Gość gość
dlaczego może zaszkodzić? jak wybierać terapeutę?

Gość gość
poszukaj opinii w necie o danym psychologu, zależy co ci jest bo są różne metody psychoterapii i nie każdy jest odpowiedni do danego tematu

Gość Namu Amida butsu
Pomoze jesli zadowolisz się podbudowaniem psychicznym psychoanaliza zwierzenie się z problemow No i nie sluchaj tych co odradzaja psychologow z NFZ bo chyba nie trafili na kogos kto sam potrzebuje porady psychicznej! sam trafilem do takiej schizofreniczki podającą sie za psycholog :D

Gość gość
ja mam bulimię i depresję, zastanawiam się nad terapią, tzn. byłam na jednej rok, ale nic to nie dało (psychodynamiczna) gorzej jeszcze się poczułam :(

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] Namu Amida butsu Pomoze jesli zadowolisz się.... opowiedz jak ją rozszyfrowałaś :)

Gość gość
Zaszkodzić, jeśli trafisz na rutyniarzy lub mało kompetentnych. Na NFZ masz do czynienia z tymi samymi problemami, co w przypadku leczenia somatycznego. Nie liczy się pacjent, tylko procedury i nikt ich dla Ciebie nie nagnie. Odległe terminy, kolejki i dość przedmiotowe traktowanie. Na ogół, bo zdarzaja się wyjątki.

Gość dfgdffg
gość [zgłoś do usunięcia] Namu Amida butsu Pomoze jesli zadowolisz się.... opowiedz jak ją rozszyfrowałaś Rozszyfrowałem, chyba wtedy jak byla calkiem nago kiedy przyszedlem do jej prywatnego mieszkania :)

Gość gość
ja raz poszłam na NFZ, miałam wtedy nerwicę lękową i po jednym spotkaniu zrezygnowałam, bo terapeuta kilka razy powtarzał "jakby pani jednak chciała zrezygnować z terapii to nic się nie stanie, naprawdę" więc prosić się nie będę:/

Gość gość
a czy lepiej wybrać się do terapeuty kobiety czy mężczyzny? i czym sie różni terapia na fundusz od prywatnej??

Gość Namu Amida butsu
zalezy gdzie jacy przyjmuja raz chodzilem z nfz to jakas stara jedza mnie tylko wkurrww. a teraz mam dobrego lekarza z nfz ktory bez ubezpieczenia mniej uz przyjal chyba z 5 raz xD

Gość gość
nie ważne, czy fundusz czy prywata, jedno, dwa spotkania i poczujesz, czy masz z terapeutą jakąś więź, że potrafisz się otworzyć, nie ważne kobieta czy mężczyzna, musisz czuć swobodę podczas rozmów, tak jakbyś rozmawiała z kimś ci przyjaznym, to jest najważniejsze, a reszta pójdzie.

Gość gość
mam tylko taki problem, że jak opowiadam o bulimii to martwię się, że terapeuta będzie się śmiał ze mnie po moim wyjściu i uzna mnie za idiotkę, debila itd.

Gość koniushykrolewski
najlepsza jest psychoterapia prowadzona na Comedy Central przez gniewnego Czarlego

Gość gość
prywatna terapia będzie od razu nastawiona na bardzo długą terapię gdyż psychologowi zależy głównie na wyciągnięciu od Ciebie kasy :D a terapia na NFZ jest krótka i byle jaka bo tam im mało płacą i mają głęboko gdzieś czy Tobie pomogą czy nie i tak mają płacone od łebka a kolejki długie

Gość gość
psychologa obowiązują zasady jak lekarza, nikt tam z ciebie nie będzie się śmiał, ludzie chodzą do psychologa z bardzo różnych przyczyn, nie każdy umie sobie sam pomóć, to żaden wstyd, lepiej zapobiegać i się ratować zawczasu

Gość gość
czyli raczej nie liczyć, że terapeuta mi pomoże ?

Gość gość
człek myśli, że jak pójdzie prywatnie to będzie lepiej potraktowany ma jakiś komfort płacę wymagam ale niestety taka prawda prywatnie jest lepiej.

Gość gość
a czy taki terapeuta rozmawia o moim przypadku np. ze swoją żoną przy obiedzie? albo mnie nagrywa? a jak chodzę prywatnie i ten psycholog tylko mnie słucha to mogę wymagać od niego, żeby też coś doradził, wyraził swoje zdanie?

Gość gość
czy komuś pomogła terapia?

Gość gość
gość a czy taki terapeuta rozmawia o moim przypadku np. ze swoją żoną przy obiedzie? albo mnie nagrywa? a jak chodzę prywatnie i ten psycholog tylko mnie słucha to mogę wymagać od niego, żeby też coś doradził, wyraził swoje zdanie? x To może lepiej całkiem za darmo idź wygadać się jakiejś dobrej cioci czy innej osobie i będziesz miała to samo :D a jak nie masz takiej osoby znajdź sobie na forum, może spotkasz jakąś sympatyczną, empatyczną osobę a za zaoszczędzoną kasę kup sobie jakies dobre perfumy lub ciuch

Gość gość
no właśnie nie mam nikogo takiego, a chciałabym żeby ktoś wysłuchał mnie raz 1-2x w tygodniu i jeszcze coś doradził bo chodze prywatnie od dwóch miesięcy i terapeutka tylko słucha i pyta się jak się z tym czuję i z terapii wychodzę z niczym:/ robi mnie w balona?

Gość gość
?

Gość gość
up

Gość gość
jeśli mogę Ci doradzić to pomoc znajdziesz na forach tematycznych, tam można spotkać ludzi, którzy mają podobne problemy do Twoich i wykazują się dużą znajomoscią tematu to tak jakby te mityngi AA dla alkoholików, ludzie sobie chwalą takie spotkania bo spotykają się z ludźmi z podobnymi doświadczeniami i tam wymieniają się swoimi przeżyciami i wspierają trzeba, oczywiście potrudzić się i trochę poklikać aby znaleźć osobę, z którą będziesz mogła szczerze porozmawiać

Gość Lolinkka
Mam koleżanke ktra zaliczyła już chyba z 10 psychologów i ciagle sie boryka z tymi samymi problemami. Ale jesli kts chce sie tylko wygadać to czemu nie.

Gość gość
bo tak sobie myślę, że idę do tego psychologa, płacę grubą kawę, a jak wychodzę to on zaciera ręce i myśli - no kolejna idiotka :O

Gość gość
kasę*