Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś z was chodził na psychoterapię czy coś dała

Polecane posty

Gość gość
może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
Ja chodziłam na terapie przez niemal połowę dotychczasowego życia. Grupowe, indywidualne, dynamiczne, behawioralne, płatne, refundowane. Jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, na NFZ traktują cię taśmowo, prywaciarze kroją na tym kasę, więc im częściej i dłużej uczęszczasz na sesje, tym skuteczniejsza pomoc - twoja w zapełnieniu ich portfeli. Nazywam to słowną prostytucją. D****a bierze za to, byś się wyładował fizycznie, a terapeuta, byś się wyładował psychicznie. :) Aha, pytasz w temacie, czy terapia coś dała? Owszem, sczyściłam się z kasy :)

Gość gość
proponuję jak ktoś wyżej napisał, znajdź sobie forum dla osób z bulimią, jeśli masz depresję to jest forum kardio na którym jest dużo takich osób z depresją, nerwicą, można się anonimowo wygadać, uzyskać wiele ciekawych rad, tu na cafe marne masz szanse na pomoc, musisz rozmawiać z osobami, które są w podobnej sytuacji jak ty, takie rozmowy na forach z osobami o podobnych problemach to taka terapia grupowa spróbuj, nic nie tracisz a możesz zyskać

Gość svili
ja chodzilam prywatnie, mialam nerwice lekową i objawy somatyczne nerwicy. Pani psycholog zlokalizowala problem i nauczyla mnie jak ma z nim walczyc i oswajac leki. Pomogło, ja polecam

Gość gość
pewnie macie rację, bo byłam na nfz i teraz prywatnie i nic mi to nie daje, czuję się tylko jeszcze bardziej niezrozumiana i samotna;/