Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy łatwo jest być psychologiem i prowadzić terapię pytajnik

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
up

Gość gość
tak samo łatwo jak być chirurgiem i prowadzić operację na otwartym sercu.

Gość gość
no ale przecież taki psycholog to łatwo zbija kasę, siedzi, klient gada i gada, mija 45 minut i cześć nie trzeba się wysilać a kaska leci.

Gość gość
a mechanik postuka kluczem francuskim pod maska w 3 zlaczone metale i inkasuje za to 500zl

Gość gość
bycie psychologiem jest bardzo wyczerpujące masz kilka pacjentów dziennie i gadają ci o swoich problemach,ciężkich przeżyciach, dramatycznych sytuacjach a ty musisz uważnie słuchać, wejść w rozmowę i ciągnąć problem do wyjaśnienia...także nie jest tak wesoło jak Ci się wydaje...pracując tak parę lat można ześwirować...

Gość gość
ja chodzę do psychologa, byłam wcześniej u kilku i wygląda to tak, że gadam i gadam a psycholog tylko słucha i czasem łaskawie powie "yhym i jak się pani z tym czuje? , "yhym to bardzo interesujące/ciekawe" przecież taka robota to marzenie

Gość gość
"no ale przecież taki psycholog to łatwo zbija kasę, siedzi, klient gada i gada, mija 45 minut i cześć nie trzeba się wysilać a kaska leci." Nie masz pojęcia, o czym mówisz. Może dla ciebie tak to wygląda. To ciężka praca, ogromna odpowiedzialność za pacjenta. Poza tym sądząc z wpisów, większość z was myli psychologa z psychoterapeutą.

Gość gość
To ciężka praca, ogromna odpowiedzialność za pacjenta. x to co jest w tym takiego ciężkiego?, ja piszę jak to wygląda z pozycji pacjenta, płacę grubą kase i czuję się oszukana, bo gadam gadam i nic z tego nie mam i wiem czym sie różni psycholog od psychoterapeuty.

Gość gość
to zmień psychologa jak gadasz, gadasz i nic z tego nie masz, a nie wpierdzielasz każdego do jednego wora i pierdzielisz bzdury, że to praca jak marzenie 🖐️

Gość gość
byłam już u trzech i każdy taki sam i na każdej terapii jest to samo

Gość gość
no dobra, a czego się spodziewasz po psychologu, bo to chyba kluczowe pytanie skoro masz za sobą trzech i dalej nic. bo albo trafiasz na niekompetentnych psychologów, albo wymagasz czegoś, co nie leży w ich kompetencjach, albo za szybko rezygnujesz.

Gość gość
u jednego - rok terapii, drugi - pół roku 3 - rok terapii oczekuję empatii! niestety o to bardzo ciężko oczekuję wyrażenia własnego zdania i porady, wskazania drogi wiem, że psycholog za mnie nie rozwiąże problemu, ale za te 90zł chyba mógłby łaskawie dać pewne wskazówki, poradę

Gość gość
ja chodze do psychologa i ona ze mna rozmawia bardzo mi pomaga

Gość gość
ja byłam 2x na psychodynamicznej i raz na ericksonowskiej nie wiem od czego to zależy, ale ciężko trafić na ludzkiego psychologa

Gość gość
z tegoco wiem to psycholog i terapeuta nie moze radzić i wyrazać własnego zdania. swoja droga to ci zazdroszcze ze umiesz gadac przez godzine bo moj wszystko musi ze mnie wyciagac. a jak juz gadam to na jakis nieznaczacy temat zamiast o tym o zym bym naprawde chciała

Gość gość
gośc, a ile chodzisz na terapię i jaką metodą? ja właśnie mogę mówić i mówić i te 45 to i tak za mało dla mnie, czuję niedosyt zawsze

Gość gość
up