Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

napady złosci 3 latka

Polecane posty

Gość gość

Witam , tez jestem bezradna . Moja 3-latka wścieka się o wszystko . Rano wstaje "lewą nogą ", nigdy nie zakłada ubrań , które jej przygotuję , walczy , wymyśla nowe ubiory , tresuje mnie tak długo aż robi się bardzo późno i wtedy na siłę wkładam na nią to co wybrała choć właściwie już tego ne chce .... potem płaszczyk , buty wszystko nie tak , często z płaczem wsiada do auta , nie chce ze mną jechać , może z tatą? a może pójdzie do babci ? wymyśla .............płacze ....wydaje polecenia .daj mi to .....zabierz tamto ............a jeszcze nie mam pieluszki , koszmar Kiedy dojeżdżamy do przedszkola jest już sobą , tą grzeczną przemiłą dziewczynką , którą kochamy nad życie , chętni wchodzi do swojej grupy , słucha pani , jest grzeczna , posłuszna Po południu w domu zaczyna swoje cyrki od nowa , wymyśla , płacze , dostaje ataków furii Największym koszmarem są jednak zakupy , urządza sceny w każdym sklepie , rozbiera się , wrzeszczy , krzyczy , rzuca czym popadnie , wstyd wielki......ludzie się zatrzymują i patrzą z politowaniem ....nasza starsza córka 12-latka nie chce się z nią nigdzie pokazywać , nie mam już pomysłów ani siły .................

Gość gość
wg mnie to widac od razu, ze ona Was sobie podporzadkowala... Wie, ze moze histeryzowac i na duzo sobie pozwolic. Jedyna rada-konsekwencja. Nie chce sie ubrac(ewentualnie mozesz jej dac dwa zestawy, zeby miala wybor), to najlepiej zeby nie szla do przedszkola, skoro lubi. Krzyki w sklepie-wychodzicie. Wiem, ze latwo sie mowi i np czasem trudno po prostu wyjsc ze sklepu, ale sama mam upartego dwulatka i gdyby nie konsekwencja i stanowczosc- juz dawno by mi wlazl na glowe.

Gość gość
fakt ,że jest grzeczna w przedszkolu,a Tobie odwala cyrki, świadczy o popełnianiu błedów przez ciebie, nie ulegaj jej dla swietego spokoju i to wszystko...nie i koniec dyskusji, dla mnie to recepta na dyscypline, proste jak...sama wiesz

Gość gość
Też mam 3 latka, z ojcem robi co chce, mnie słucha,bo wie kiedy wolno a kiedy nie. Jeżeli nie słucha ma karę, nie chce czegoś zrobić,zatrzymuję bajkę, nie chce sprzątać idę po kosz na śmieci i zabawki od razu są sprzątnięte. Musisz być konsekwentna, wprowadź karne krzesełko, jak nie słucha to na 3 min. na krzesło, tyle razy ile wstaje tyle ją tam posadź, na początku będzie ciężko,ale przyniesie efekt.

Gość gość
Mam tak samo. Jak czytam o Twojej córce to jakbym mojego 3,5 - letniego syna widziała. Jedynie w sklepie nie robi jazd, a wręcz przeciwnie - umie tak wszystkich wkoło oczarować, że zawsze wychodzi stamtąd z jakimś gratisem. Ale synek zawsze wstaje lewą nogą i od samego rana ma z czymś problem. Wszystko mu się nie podoba, wiecznie o coś wyje, jęczy, płacze. Przechodzi z jednego problemu w drugi. Ja naprawdę nieraz mam tego dość, bo jeszcze tak pesymistycznego dziecka nie widziałam. Też mi się wydaje, że chyba tylko konsekwencja i możliwość kary jest w stanie zadziałać na takie dzieci jak my mamy. Ja się ostatnio za mojego gada ostro wzięłam. Ja zawsze byłam konsekwentna, ale tatuś pobłażał. Teraz nie ma, że boli. I niestety przechodzimy z nim teraz ciężki czas, bo jest zdziwiony, że skończyło się dobre. Ale mam nadzieję, że za chwilę będzie lepiej i zrozumie pewne rzeczy.

Gość ddydyduddy
Ale oczywiście tłumaczysz jej, dajesz zakazy bajek za karę czy deseru, nie dajesz się wyprowadzić z równowagi licząc do stu, stawiasz do kąta lub każesz siedzieć na krzesełku i podobne? Buahahahahaha! W d**ę raz a dobrze i op*******ć od góry do dołu! Nie będzie się dziecko musiało następnym razem denerwować a ty z nim użerać.

Gość gość
sama daj sobie w d**e. jak jeszcze nie wiesz to sa inne, lepsze sposoby na to zeby dziecko dobrze sie zachowywalo. nie trzeba udawac sie od razu do przemocy

Gość gość
wp*****l jej raz, a porządnie to się smarkula nauczy!!!

Gość gość
Też mam 3 latka,nie jest aż tak na nie jak Twoja córka,ale...jak wpada w złość to potrafi od płaczu nawet wymiotować.Nie poddaje sie,nie ulegam,czekam aż się uspokoi i dopiero tłumacze i przytulam,kary też sa,wyłanczam bajki albo udaję,że ide sama,wówczas szybciej sie ubiera i nie musze za nim latać po całym domu

Gość sarakac
Dziękuję za cenne rady problem jednak w tym że trudno nam znaleźć jakąś karę , nie możesz oglądać dziś bajek..ok , zabiera się i idzie bawić do swojego pokoju nie będzie dzisiaj bajki ........ok , kładzie się i wyje , zasypia bez bajki , ma to wszystko głęboko w nosie kiedyś rano kiedy nie chciała się ubrać zostawiłam ją w domu z mężem i pojechałam , była prze-szczęśliwa że postawiła na swoim .........a zamiast do przedszkola pojechała do babci , w efekcie następnego dnia znowu chciała do swojej ukochanej babci zamiast do przedszkola , ale ubrałam na siłę i wrzuciłam do auta klaps też nie działa , po klapsie nakręca się jeszcze bardziej , karny schodek , owszem 2-3 razy , za czwartym staje się dla niej przyjemnością , Jestem nauczycielką , uchodzę za bardzo surową (szkoła średnia ) , starsza córka - wzór cnót i dyscypliny , a mała wchodzi nam na głowy , czasem płaczę z bezradności