Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Go艣膰Kafeterii

Czy to zacz膮tki nerwicy

Polecane posty

Go艣膰 Go艣膰Kafeterii

Witam, Dokuczaj膮 mi nast臋puj膮ce objawy: - nerwowo艣膰 - os艂abienie - senno艣膰 - nieuzasadnione l臋ki - b贸le g艂owy, zawroty g艂owy - sw臋dzenie i drapanie si臋 po ca艂ym ciele - tr膮dzik - trudno艣ci z zasypianiem i budzenie si臋 w nocy - nadmierna potliwo艣膰 - trudno艣ci z koncentracj膮 i z pami臋ci膮 - nadmierne przejmowanie si臋 i rozmy艣lanie - problemy ze wzrokiem - przy艣pieszony rytm serca - (tu nie wiem jak nazwa膰 to, ale non stop musz臋 co艣 robi膰, np. ruszam non stop palcami u d艂oni, obracam d艂ugopis, podskakuj臋 nog膮, gryz臋 ko艅c贸wki od d艂ugopis贸w i paznokcie) - p艂aczliwo艣膰 - hu艣tawki nastroj贸w - zani偶ona samoocena - wybuchowo艣膰 - szybko si臋 irytuj臋 Takie to oto wyst臋puj膮 u mnie objawy. Mam wra偶enie, 偶e to si臋 nasila i mnie przygniata ... Prosz臋, pom贸偶cie, czy to mog膮 by膰 objawy nerwicy lub innych zaburze艅 psychicznych?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
tez tak mam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰Kafeterii
Zapomnia艂am jeszcze doda膰 o ... liczeniu! Jak np. czekam na co艣 - przeliczam to na dni, dni na godziny, godziny na minuty, minuty na sekundy. Jad臋 autobusem licz臋 mijaj膮ce mnie auta. K艂ad臋 si臋 spa膰 - licz臋 ile godzin mam do pobudki, godziny na minuty, minuty na sekundy i tak dalej i tak dalej - bynajmniej nie robi臋 tego na kalkulatorze tylko sama m臋cz臋 si臋 z tymi coraz wi臋kszymi liczbami. Nie wydawa艂o mi si臋 to jakim艣 problemem, ale na jednej ze stron po艣wi臋conej nerwicy znalaz艂am adnotacj臋 do takiego w艂a艣nie liczenia.... + nie wiem, czy to ma co艣 wsp贸lnego, ale cz臋sto mi cierpn膮 np. nogi. Ostatnio najdziwniejszym przypadkiem by艂o zdr臋twienie kciuka - utrzymywa艂o si臋 przez p贸艂 dnia - nast膮pi艂o bezpo艣rednio po zdenerwowaniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Shooting star
W艂a艣nie mia艂am podobny temat za艂o偶y膰. Mam praktycznie te same objawy. Ci膮gle si臋 czego艣 boj臋; nie mog臋 spa膰, a dzi艣 dosz艂o jeszcze ko艂atanie serca. Czasem wybucham p艂aczem albo nakrzycze na kogo艣 bez jakiego艣 konkretnego powodu. Te偶 ci膮gle musz臋 co艣 robi膰 np bawi臋 si臋 pier艣cionkiem na palcu ( obracam go i np przek艂adam z palca na palec) albo licz臋 w my艣lach litery w slowach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
proponuje isc do psychologa i powiedziec mu o tym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wed艂ug mnie nerwica- udajcie si臋 do psychologa. Ja te偶 to przechodzi艂am ale p贸ki co mam za sob膮 cho膰 co艣 tam mi zosta艂o z tej nerwicy ale funkcjonuje normalnie jak chorowa艂am to nie mog艂am chodzi膰 spokojnie nawet bo mia艂am zaburzenia r贸wnowagi i po wielu wielu wielu badaniach okaza艂o si臋 - nerwica

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Go艣膰Kafeterii. To nie nerwica sama w sobie, to s膮 objawy kandydozy, kt贸ra cz臋sto wywo艂uje nerwice nawet te najci臋偶szego kalibru. My艣l臋, 偶e jeszcze masz s艂abe paznokcie, 艂upie偶, os艂abienie odp***o艣ci, sw臋dzenie spoj贸wek, sw臋dzenie anusa, problemy z p臋cherzem, nag艂e potrzeby 艂apania powietrza, mo偶esz mie膰 nawet problemy z wymow膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Shooting star
U mnie to si臋 zacz臋艂o po porodzie, czyli trwa ju偶 ma 2,5 roku i chyba jest coraz gorzej. Strasznie prze偶ywam kiedy moje dziecko np choruje czy co艣 sobie zrobi. Dzi艣 skaleczyla si臋 i pierwszy raz polecia艂a Jej krew z nosa, a ja od razu wmowilam sobie, 偶e to na pewno jaka艣 choroba. Do tej pory trz臋s膮 mi si臋 r臋ce, z nerw贸w mam md艂o艣ci, a na dobr膮 spraw臋 to nie by艂o nic powa偶nego. Dziecko ju偶 dawno zapomnia艂o i 艣pi, a ja latam co chwil臋 do 艂贸偶eczka i sprawdzam czy nic jej nie jest. Kiedy by艂a chora i mia艂a kaszel to praktycznie w og贸le nie spa艂am przez tydzie艅- sprawdzalam czy si臋 czasem nie dusi z kaszlu. Ci膮gle czuj臋 niepok贸j, czego艣 si臋 boj臋 i sama nie wiem dlaczego tak si臋 dzieje. Bywaj膮 dni kiedy jest lepiej i my艣l臋, 偶e ju偶 tak zostanie, a wtedy zn贸w pojawia si臋 ten l臋k nie wiadomo przed czym. Trwa to kilka lub kilkana艣cie dni, nie mog臋 wtedy spa膰 ani je艣膰, mam jakie艣 dziwne my艣li i napady pp艂aczu. Potrafi臋 przeplakac p贸艂 nocy chocia偶 tak naprawd臋 to nie mam ku temu powod贸w. I znowu to mija, a p贸藕niej wraca i tak w k贸艂ko.Co wiecz贸r pij臋 melise, ale to nic nie daje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to jest histeria,ciezko przebywac wsrod takich osob

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mnie to wygl膮da na niedoczynno艣膰 tarczycy, a nie nerwic臋 najpierw zr贸b pakiet bada艅 tarczycowych: TSH, ft3, ft4, anty TG, anty TPO, a je艣li tu b臋dzie ok, to dopiero sz艂abym do psychiatry

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Shooting star---------> sprawd藕 sobie jak Twoja tarczyca po porodzie wi臋kszo艣膰 kobiet ma problem z tarczyc膮 (poporodowe zapalenie tarczycy), a ma艂o kt贸ry lekarz o tym m贸wi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Typowe objawy nerwicy l臋kowej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tarczyca------------------------

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
cukrzyca ,sw臋dzi sk贸ra.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40tka
Nerwica

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
NERWICA L臉KOWA.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zbadaj hormony

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GoscKafeterii
Mialam robione badania na terczyce - wszystko w normie. Tez mam lepsze dni, kiedy mysle, ze nareszcie to wszystko sie skonczy - ale sa to chwilowe momenty. Wiem, ze przejmuje sie wszystkim o 100% za bardzo, ale nie umiem inaczej ... Picie melisy nie dziala na mnie. W przeszlosci wpadlam w zle towarzystwo i mialam przez to problemy -> teraz zaczynam dostrzegac skutki wydarzen z przeszlosci. Od pewnego czasu prawie co noc snia mi sie koszmary, czy to rowniez moze o czyms swiadczyc? Dziekuje Wam wszystkim za szybkie i liczne odpowiedzi! Uwiezcie, swiadomosc, ze to nie tylko moje obajwy - daje bardzo duzo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Shooting star
Nie bra艂am w og贸le pod uwag臋 tarczycy, bo nie wpad艂am no to, 偶e to mo偶e mie膰 jaki艣 zwi膮zek. A na te badania potrzebuje skierowanie czy mog臋 i艣膰 bez tego i powiedzie膰 o co chodzi? Jak tak to jaki jest koszt tych bada艅?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GoscKafeterii
Potrzebne jest skierowanie.

Udost臋pnij ten post