Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

biegunka z niestrawionymi resztkami jedzenia

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od stycznia nie jadlam wogole pieczywa i weglowodanow co pomoglo mi wrocic do prawidlowej wagi po ciazy. Od czasu do czasu pozwalam sobie na bulke luch kromke chleba natomiast przed wczoraj bylam u znajomych i zjadlam 4 kromki chleba. wczoraj caly dzien mialam bole i skurcze w dole brzucha a dzis rano biegunke z niestrawionymi kawalkami jedzenia. bole brzucha przeszly qle moje pytanie brzmi czy to moze byc uczulenie na gluten przez to ze go nie jadlam tyle czasu??? a moze to ibs? jestem osoba nerwowa i stresuje sie czesto wszystkim czym popadnie i martwie o wszystko( taki charakter). czy ktos mial taka sytuacje badz objawy. dziekuje za wypowiedzi.

Gość gość
Moze to być: 1. Uczulenie na gluten. Choć mało prawdopodobne jeśli wcześniej go nie miałaś. 2. Kiepski rodzaj chleba. Dowiedziałam, że w mące z biedronki typu babuni są sproszkowane trociny... był czas gdy na jej opakowaniu pisało 60% mąki pszennej. Stąd pytanie co jest w tych 40% ? Pewna lekarka napisała w tej sprawie do tego koncernu i wiecie co zrobili? Usunęli z opakwania napis (!!!) Pisze o tym bo siostra miała również niestrawności po chlebie właśnie z tego koncernu. Nie łudźmy się przemysłowo wyrabiany chleb jest dobrej jakości. Niestety przemysł idzie w ilość zawsze a nie w jakość. 3. Pytanie z czym go jadłaś... jeśli z margaryną to już jest mieszanka trudnostrawna... margaryna jest tzw tłuszczem utwardzonym i ma działanie rakotwórcze bo w procesie produkcji bierze udział nikiel. To nie jest naturalna żywność. To tłuszcz z reklamy... czyli badziew opakowany w kolorowe pudełeczko by PRZYCIĄGNĄĆ KLIENTÓW naiwnych rzecz jasna.

Gość gość
Tak jadlam z margaryna i wedlina a chleb byl z tesco bo znajomi byli na zakupach przed spotkaniem :( z tym glutenem to wlasnie mnie zastanowilo bo nigdy nie bylo problemu a teraz raptem jest. Hm dobrze wiedziec ze chleb z biedronki posiada trociny w skladzie napewno juz go nie kupie. A czy siostra tez miala takie skurcze brzucha i niestrawione resztki?

Gość gość
Przepraszam mace z biedronki :)

Gość gość
Siostra miała po chlebie z biedronki właśnie takie rewolucje żołądkowe bóle brzucha, skurcze i biegunki. Gdy kupuje z innego źródła nie ma żadnych problemów żołądkowych. Za jakiś czas, gdy Ci się wszystko uspokoi spróbuj zjeść same bez dodatków też 4 kromki chleba z innego źródła i wówczas wyjdzie Ci czy to uczulenie na gluten czy efekt na kiepską jakość chleba albo na dodatki.

Gość gość
Dziekuje gosciu za porade i informacje. Co do bolu znowu wraca w lewym dole biodrowym skurcz co pare minut dosyc nieprzyjemny a na dodatek cos w stylu dreszczy od brzucha cos na styl miesiaczki( jezeli jestes gosciu kobieta to wiesz o czym mowie ). Apetyt mam i nie wymiotuje goraczki tez nie i dosyc dobrze sie czuje. chyba poratuje sie scopolanem albo nospa.Mam w domu tez smecte ze wzgledu na malucha nie wiem czy zazyc bo teraz nie ma nic rano byla biegunka. hm......