Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllbertrrr29

teściu sie do nas wprowadzil

Polecane posty

Gość alllbertrrr29

Mieszkamy z żoną 360km od teściów, niedawno kupiliśmy mieszkanie, nie wzieliśmy na kredyt bo teściu dał nam całą odprawę jaką dostał z emerytury z straży granicznej i ogólnie teściowie dużo nam jeszcze dołożyli ze swoich oszczędności itp, za co im bardzo dziękuje. Mój teściu jednak po emeryturze nie miał co robić, przyjechał do nas bo mamy wolny pokój i zona stwierdziła że może troszkę sobie odpocząć. Mieszka już z nami ponad miesiąc a moja żona stwierdziła że nie będzie jechał do domu bo ona twierdzi , że ludzie zwłaszcza przed 50 którzy idą na emeryturę dosatają zawał i zaczynają chorować i umierają a tak to tu się zajmie naszym 3 letnim synem. Mój syn jest podporządkowany dziadkowi, w niedziele nie mogę z nim wyjść bo jedzie z dziadkiem na basen, w sobote idą do kina, później jedzie z dziadkiem na basen i tak w kółko, teściu przywiózł keyboard aby uczyć mojego syna grać, syn mnie nie słucha bo ważniejszy jest dziadek. Teściu nawet kupił sobie do samochodu osobny fotelik dla mojego syna. Teraz żona stwierdziła , że teściu powinnien czymś się konkretnym zając i znalazła mi pracę taką dodatkową w kancelarii komorniczej. Nie mogę się przeciwstawić bo ja osobiście co miesiąc daje mojej matce tys. zł na utrzymanie bo nie pracuje, ma na utrzymaniu moją siostre z dzieckiem, wcześniej moja matka przychodziła i bawiła nam dziecko, sprzątała, wszystko robiła za moją żonę a teraz moja żona już nie chce aby przychodziła, ale zgodziła się jej pomagać. Nie wiem jestem w kropce. Teściowej natomiast jest to na rękę, bo sama pracuje i nie lubiła jak mąż siedzi w domu itp., ja jednak uważam że teściowa mu powinna coś znaleźć, jest sędzią u nich w miasteczku i ma dojścia więc spokojnie mogłaby mu coś poszukać ale on nie, chce czegoś nowego itp., w sumie on nie musi pracować bo ma emeryture ponad 3 tys. i wydaje na siebie, na mojego syna ale ja przy nim trace autorytet, zresztą nie chce mieszkać z teściem

Gość jdwkfewkjfew
dostałeś wszystko na tacy i narzekasz

Gość alllbertrrr29
tak tylko że on ma jeszcze jedną starszą córkę, też mieszka tu i jakoś nie wprowadził się do niej i jej męża, a mają dwójkę dzieci więc miałby się czym zając, tylko że jej siostra nie ma z nim dobrego kontaktu a moja żona jest córką tatusia, jeździmy na zakupy to szukamy swetra dla teścia i koszuli aby w pracy się dobrze prezentował, śniadanie dla teścia, świeże bułki itp

Gość gość
a ja mam mieszkam z teściami i musiałam z nimi zamieszkać bo nie mają nikogo, pierw pilęgnowałam parę lat teścia z Aizhaimerem a teraz mam chorą, leżącą i umierającą teściową i co mam zrobić, taka rola dzieci a sama też padam na pysk.

Gość gość
Wytrzymaj. No co zrobisz? Niby nie powinieneś narzekać, ale to Twoje życie i masz prawo decydować co chcesz i jak chcesz mieć w tym życiu.A z drugiej strony sam przyznajesz, że wiele otrzymaliście od teściów i głupio było by tak się odwrócić plecami. Sytuacja trudna, dla Ciebie niekomfortowa i to bardzo. Powinieneś porozmawiać z żoną i powiedzieć jej to, niech ona weźmie na wstrzymanie. Bo ojciec ma gdzie mieszkać, ja rozumiem, że kocha ojca i jej nie przeszkadza, że on jest w domu, ale jakoś nie liczy się z Tobą chyba. Twoją Mamę odsunęła bo woli swojego ojca. No tak nieciekawie zaczyna Wam sie związek sypać i jeżeli ona niczego nie zmieni, to się sypnie, a teściowa zrobi z Ciebie winnego :( ni w duszę ni w oko. Chyba musisz to przetrzymać, tylko czy dasz radę i czy warto?

Gość alllbertrrr29
żona na wstrzymanie nie weźmie, gdy jej coś powiem to automatycznie tekst: ok, to nie pomagamy ani moim rodzicom ani Twojej matce itp. i tu jest problem, moja matka bez tego tysiąca miesięcznie sobie nie poradzi, bo moja siostra nie pracuje, ma dziecko itp., ja nie powiem matce że jej nie pomogę bo to moja matka, ma ciężką sytuację, natomiast rodzice mojej żony żyją na bardzo dobrym poziomie, wycieczki, teraz teściu planuje wyjazd z teściową do Hiszpanii, inaczej żyją niż moja matka, jestem w bardzo trudnej sytuacji i nie wiem co zrobić

Gość mrelef
ale masz c*****a zone

Gość gość
Współczuję Ci. Pozostaje Ci walczyć z teściem, odzyskiwać syna. Nie pozwalać teściowi na dyrygowanie i samemu dbać o wszystko. Chcesz iść z dzieckiem gdzieś w niedzielę, to idziesz. Mama Twoja niech przyjedzie też do Was i sobie będzie. Ty masz problem z rozpieszczoną córeczką tatusia. Twoja żona ma Cię gdzieś i się nie liczysz. Masz grzecznie mówiąc przechlapane.

Gość gość
Niedlugo Ci teściu zonę będzie posuwał.

Gość alllbertrrr29
żona jest rozpieszczona przez ojca, przez matkę zresztą również, teściu zachwyca się moją zoną, że jest tak mądra jak on, że jest taka ambitna, że każdy chłopak się za nią oglada, traktuje ją jakby była w liceum, pyta się czy już coś dziś zjadła, namawia ja na doktorat, przecież ma bardzo dobrą pracę więc na po jej jakiś doktorat, teściu mnie w*****a każdego dnia od ponad miesiąca

Gość gość
wyobrazilam spbie tego tescia jak tego ojca beatki z przepisu na zycie;p moze z nim pogadaj, ze od kad mieszka to tak intensywnie organizuje czas Twojemu synowi, ze Tobie ciezko cos zaplanowac. pokaz mu ze Ty jestes ojcem. syn widocznie wyczuwa, ze tracisz ahtorytet skoro instynktownie wybiera dziadka, pewnie tez czuje ze mama popiera dziadka bardziej niz Ciebir. musisz szybko zareagowac

Gość alllbertrrr29
mówię już żonie, że mnie to irytuję, a żona, no wiesz zawsze możemy sobie kupić drugie mieszkanie tylko nie licz na pieniądze od moich rodziców, daje aluzje że może zamieszkam zmoją matką itp., moja żona nie lubi mojej matki bo dla niej to nie ta pułka., moja matka ma faceta to moja żona jak np. zaprosiła ją na urodziny syna to powiedziała , że może przyjsc ze swoim konkubinem. Żona bywa złośliwa, ale w sumie my się nie kłócimy, mamy wspólne zainteresowania, skończyliśmy razem studia, dużo nas łączy, tylko ja wole pewną samodzielność, a mojej żonie chyba się spodobało że mieszka z tatusiem, że on o nią dba, wszystko musi być na tip top dla tatusia który o wszystkim decyduje i ma swoje chore zasady

Gość kswxhbnwqa
nic z tym chłopie nie zrobisz, trzeba było nie przyjmować od nich kasy

Gość gość
starzy ludzie okropnie śmierdzą gównem

Gość gość
ja na twoim miejscu rozwiodlabym sie z twoja zona I wyprowadzila, dziecko I tak juz straciles, a zona ma cie w d***e, tatus wazniejszy, jeszcze dziw jak ktos tu pisze, ze jej nie posuwa... Chlopie zycie masz jedno, a tkwisz w toksycznym srodowisku...

Gość gość
Ty tak serio, czy jaja sobie robisz? Jesli to co piszesz jest prawda to jestes w czarnej d***e :D Ogladnij serial przepis na zycie tam jest tesciu jakiego opisujesz :-D Twoja zona nie ma czasami na imie Beatka :-D

Gość alllbertrrr29
serio serio, z tym posuwaniem to przesadzacie, moja żona jest normalna, ja wiem że to nie jest normalne, ta cała zaistniała sytuacja dlatego pisze, wydaje się to być śmieszne ale w rzeczywistości doprowadza mnie to do gorączki, mój teściu nie potrzebuje opieki, sam jest dosyć młody bo ma prawie 50lat, w pełni zdrowy, sport, odpowiednia dieta itp., w sumie mam teścia na głowie z właśnej głupoty, cieszyłem się że nie musze brać kredytu i w tym wieku mam własne, nowe mieszkanie, nie wiedziałem z czym to się wiąże, teściu z pewnością specjalnie tak to zrobił , teściu ma jeszcze syna 15 letniego i wg. mnie nie powinnien jechać z domu bo dziecka jeszcze nie wychował ale pewnie jak mu to powiem to wpadnie na genialny plan i go tu sprowadzi

Gość Ola21wroclllaw
A ja się Twojej żonie nie dziwie, pójście na emeryturę w tak młodym wieku nie jest dla człowieka czyms dobrym, jej ojciec stał się bezużytecznym, fajnie jest dostawać miesięcznie 3 tys. zł ale co ze sobą robić? siedzieć w domu i gotować obiady dla żony która wróci zmeczona z pracy, to nie usatysfakjcynuje faceta, zaczyna się depresja, problemy ze zdrowiem, przybieranie na wadze, niedbanie o siebie i człowiek dostaje zawału i po nim. To świetnie , że Twoja żona znalazła pracę dla tescia, zacznie jakiś nowy etap w życiu i nie będzie się czuł bezużyteczny, ma kontakt z wnuczkiem, dla takiego człowieka to jest dużo, ja rozumiem każdy chciałby żyć swoim życiem i mieć rodziców w d***e, ale rodzice też Wam pomogli, to jest duży gest od niego, skoro całą wyprawę i z pewnością duże oszczędności wam dał, to z pewnością były spore pieniądzę, teściu mógł to wydac na swoje zachcianki, bo przecież całe życie ciężko pracował więc mu się nalezy a dał Wam, doceń to. Patrz się, Twoja zona pozwala abyś dawał miesięcznie 1 tys. zł dla twojej matki, to wcale nie jest mało, zwłaszcza w naszym kraju, Ty możesz pomagać swojej matce a ona ojcu nie, może wasze rodziny się różnią, twoja matka nie poradzi sobie bez tych pieniędzy a jej ojciec może sobie nie poradzić bez sparcia twojej żony, pakazaniu że jej na nim zależy, pomaganiu mu,

Gość gość
I dobrze ci tak Trzeba bylo wziasc kredyt i go splacac wlasna praca Jak czlowiek chce byc panem swego losu i w swoim domu to musi byv niezalezny A nie po kase to byl reke wyciagac to sie teraz mecz z tesciem na glowie Dorosly czlowiek powinien byc samodzielny

Gość gość
mój tata był żołnierzem i tez szybko poszedł na emeryture, akurat wtedy urodziłam syna ale mojemu tacie w zyciu nie przyszłoby wprowadzic sie do nas, znalazł szybko prace i do dzis w niej pracuje czyli juz prawie 17 lat. Współczuje Ci autorze, to sie dla Was dobrze nie skonczy jesli nie odeslesz tecia szybko do domu, to chora sytuacja i jak dasz sobie wejśc na głowe to wkrótce nie bedziesz potrzebny ani zonie ani dziecku i sie Ciebie pozbeda