Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataś

Rozmiar biustonosza

Polecane posty

Gość nataś

Cześć, nie wiem, czy był taki temat, jeśli tak, z góry przepraszam. Mianowicie chodzi mi o dobranie stanika. Nigdy nie było mnie staać na Triumphy itp, więc staniki kupowałam na bazarze, gdzie babeczka (zawsze chodziłam do tej samej) "mierzyła" laskom piersi po prostu je macając. Babka miała swoje sklepy ze stanikami, więc na rzeczy się znała, ale wiadomo - pomacanie piersi w staniku, pod bluzką i często sweterkiem nie może być tak dokładne. Zawsze (zawsze, jak zawsze - w gimnazjum, czyli z 5 lat temu) mierzyła mi piersi na 75B, W liceum mi troszkę urosły, zaczęła mi dawać 75C, ale ostatnio piersi znów mi urosły. Od 4 miesięcy mieszkam w UK, ale mój angielski nie jest na tyle dobry, żeby iść do sklepu z bielizną i rozmawiać o biustonoszach, więc muszę sama się zorientować codo swojego rozmiaru. Mierzyłam obwody i porównując do tabeli, które znalazłam w necie wyszło mi 75D! nie chce mi się w to wierzyć za bardzo, bo taki rozmiar zawsze kojarzył mi się z dość sporym cycem, a moje są tylko 'średnie'.

Gość nataś
Dodam też, że nie jestem posiadaczką pełnego biustu, moje piersi są tak jakby 'płaskie' na górze, dlatego nie widzę w nich miseczki D. Czy w przypadku piersi pełnych i niepełnych rozmiary są takie same? Tzn pomiary robione na wysokości brodawek (najszerszego miejsca) mogą być rozpatrywane tak samo w obu przypadkach? Moje stare staniki (75C) faktycznie wydają się być trochę za małe, ale miseczka D to chyba już przesada? Co o tym myślicie? (nie mogłam dodać w jednym wpisie - treść uznana za SPAM)

Gość gość
ja mam E i mam mały biust, 65E, nie wiem z jakich tabel korzystałaś, ale w necie są takie, które podają też angielskie rozmiary, poszukaj sobie staniki mają różne kroje i można sobie dobrać krój do kształtu piersi odkąd poczytałam o doborze staników, to teraz ich zakup jest dla mnie drogą przez mękę, bo strasznie dużo czasu zajmuje mi przymierzanie i mój rozmiar z 70B po prawidłowym przeliczeniu zmienił się na 65E