Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można poronić z nerwów

Polecane posty

Gość gość

?? tzn. czy silny i długotrwały stres może być bezpośrednia przyczyna poronienia?

Gość gość
może

Gość gość
tak,ale nie zawsze a o jakim stresie mowisz napiecie w pracy czy raczej smierc bliskiej osoby luz zdrada meza

Gość gość
Owszem Ja od stresu mam silne miesiączki i gdy mnie ktoś zdenerwuje mocniej krwawienie, mam bolesne skurcze

Gość gość
poroniłam w zeszłym roku, miesiąc po śmierci mojej mamy w 14 tygodniu ciąży

Gość gość
dziś mam 4-miesięczną córkę, wielką tęsknotę w sercu i żal, że mama jej nie zna :(

Gość gość
Można. .ja poronilam.Mialam wtedy duzy stres.

Gość agadama
ja tez, po smieci brata w 6 tyg przeklinalam ze akurat teraz i to tak nagle zdiagnozowali raka i po 3 tyg zmarl

Gość gość
U mnie ciąża była wzorcowa i dziecko urodziło się zdrowe. Stres przez całą ciążę odczuwałam duży: chęć poronienia, zamiary samobójcze, depresja, chęć rozstania, bezrobocie partnera, brak środków do życia i stresująca atmosfera w pracy gdzie mi nie płacono. Nie jest to wprawdzie to co śmierć czy choroba ale dobrze nie było, przez całą ciążę. Dziecko (4 lata) jest zdrowe i ma niesamowicie silne nerwy i równowagę psychiczną. To chyba działa na zasadzie "co nas nie zabije, to nas wzmocni".

Gość gość
Ja straciłam swoją ciążę w 11 tygodniu, na dwa tygodnie po śmierci mojego taty. Nie poroniłam ale ciąża cicho obumarła o czym dowiedziałam się na przypadającym badaniu kontrolnym. W trakcie tych tygodni kiedy tata był w szpitalu i wiadomo było że umrze , przeżywałam nie tyle ogromny stres co strach i traumę i to zniszczyło moją ciążę bo w pierwszej ciąży z córką owszem odczuwałam stres (nie strach czy smutek) i miałam plamienia przez kilka tygodni ale stres nie wykończył ciąży, zrobiła to natomiast rozpacz i smutek. Myślę że rozpacz , przygnębienie zrobią więćej krzywdy niż stres.

Gość gość
mysle ze z cala pewnoscia można.Mi tesciowa podniosla ciśnienie w 34 tyg.ciazy i zaczely mi odchodzić wodyi ciaze trzeba było rozwiazac

Gość gość
Można niestety .Bardzo silny stres .