Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto czytał Drakulę

Polecane posty

Gość gość

Czytałam tę książkę jakiś czas temu i nie pamiętam dokładnie pewnych faktów, bo miesza mi się z filmami na jej podstawie. Dlatego mam pytanie. ;) Czy w książce pojawia się motyw zarazy przyniesionej przez Drakulę, tak jak to było np. w "Nosferatu"?

Gość czytajacaaa
w książce jest motyw zarazy

ja tego motywu nie pamiętam, on wybija całą załogę, ale nie sprowadza jako takiej zarazy.

Gość czytajacaaa
w książce londyn zamienia się w jeden wielki cmentarz z trumnami na ulicach

Gość gość
Teraz chyba sobie przypomniałam, jak to było - Lucy gryzła jakieś dzieci, a ludzie myśleli, że to zaraza. Dobrze pamiętam?

Gość gość
@czytajacaaa Tak było w "Nosferatu" (nie był to Londyn), w książce nie przypominam sobie niczego takiego.

Gość czytajacaaa
ale ja to sobie przypominam

Gość gość
A masz przy sobie książkę? Jeśli tak to prosiłabym fragment, bo ja naprawdę nie przypominam sobie niczego takiego.

Przeczytaj Nekroskopa. Dużo ciekawiej są przedstawione wampiry i o wiele więcej akcji.

Gość gość
Nie chodzi o to, co jest ciekawe, a co nie. Muszę tę książkę wykorzystać w pracy, którą piszę, a którą muszę jutro wysłać do prowadzącej ćwiczenia. ;)

Gość gość
I tam na miejscu też chyba nikogo już nie pogryzł oprócz Lucy i Miny, przynajmniej z tego co pamiętam. Tylko Lucy łaziła po mieście i atakowała dzieci, ale nie zabijała ich.

Gość gość
Necroscope jest najlepsza historia o wampirach :D to sa prawdziwe wampiry a nie te eleganckie wymuskane wampirki z wywiadu z wampirem czy niedo je bane swiecace ci py z tuajlajt

Gość czytajacaaa
gość A masz przy sobie książkę? Jeśli tak to prosiłabym fragment, bo ja naprawdę nie przypominam sobie niczego takiego. ksiażkę czytałam jakieś 20 lat temu, była z biblioteki

Gość gość
Obawiam się, że coś pokręciłaś ;) Ja czytałam ją jakiś rok, może dwa lata temu i nie było takiego wątku, jak piszesz.