Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To jednak prawda że dzieci z zagraniczymi imionami pochodzą z nizin intelektualn

Polecane posty

Gość gość
historiozofie istne. ciekawe ile mają ze szlachectwa, oprócz imion

Gość gość
zgadzam sie z autorka. Pracuje z dziecmi i imiona Brajanek, Nikola, dzesika, Anelika, Sandra(!) itp sa zazwyczaj w rodzinach patologicznych. Niektore z nich kojarza mi sie z paniami lekkich obyczajow:((

Gość gość
Temat zalozyla za pewne autorka o pieknym " polskim" imieniu. Magdalena, katarzyna albo Aleksandra :) glupie jestescie. Za 20 lat te wasze patologiczne, zagraniczne nikolki czy sary beda tak samo wszechobecne I normalne jak anny, piotry czy inne zagraniczne imiona funkcjonujace w polsce. Idac waszym tokiem myslenia 90 procent polakow to patologia bo ma zagraniczne imiona.

Gość gość
Temat zalozyla za pewne autorka o pieknym " polskim" imieniu. Magdalena, katarzyna albo Aleksandra usmiech.gif glupie jestescie. Za 20 lat te wasze patologiczne, zagraniczne nikolki czy sary beda tak samo wszechobecne I normalne jak anny, piotry czy inne zagraniczne imiona funkcjonujace w polsce. Idac waszym tokiem myslenia 90 procent polakow to patologia bo ma zagraniczne imiona. :)))))))))))))))))))))) czyżbyś była nikolką;)?

Gość gość
Nie, nie jestem nikolka mama nikolki tez nie jestem. Mam inne zagraniczne imie. Katarzyna :) zeby zwrocic uwage na bezsensownosc waszych teori nie trzeba byc w jej cenrtum.

Gość gość
ehhh katrzyna zagraniczne imię:)) już w sredniowiecznej polsce wystepowalo i sie dobrze przyjelo. Masz zwykle normalne imie. Ludziom chodzi o wycudowane imiona. Nie powiesz ze niektore imiona nie brzmia jak imiona prostytutek?

Gość gość
kazdy daje dziecku na imię tak jak mu się podoba,a temperament dziedziczy się w genach a nie w związku z imieniem ,znam rodzinę gdzie imiona to Benedykt,Franciszek ,Beata,Zosia,a taka patologia ze HEJ !!!

Gość Walle
wlasciwie to ludziom nie dogodzi,moje dzieciaki maja na imie Agatka, Helena i Antos i ludzie tez sie dziwili,ale dlaczego takie "zwyczajne" imiona maja.Chyba to indywidualna sprawa kazdego rodzica.Kazdy imie moim zdaniem powinno pasowac do dziecka i oczywiscie do nazwiska, bo sama znam pare dzieci ktore maja egzotyczne imiona np.Szantal(pisz.Chantal) a nazwisko kowalska.

Gość gość
Moja córeczka Oliwia 3,5 roku jest bardzo zadowolona ze swojego imienia a nazwisko mamy historyczne polskie. Ta dyskusja jest na poziomie slumsów i seriali począwszy od autorki poprostu dno;-)

Gość gość
ehh tak wlasnie katarzyna zagraniczne imie.przeciez polskie to ono nie jest. wiec moze problem nie polega na "zagranicznosci" imienia tylko jego nowoczesnosci.widocznie jednak niziny spoleczne nie odrozniaja tych dwoch rzeczy i w tym tkwi problem. dla was jessica to zagraniczna patologia ale zofia to juz nie bo pol waszej wsi tak na imie mialo.

Gość gość
Och, może całymi podstronami przekonywać się na wzajem o "bezsensowności" takich czy innych teorii, łapać za słówka, prawić złośliwości. Tymczasem choć zjawiska społeczne trudno zobrazować logicznymi schematami, to i tak faktem jest że gdy się widzi małą Nikolę (współcześnie) to z dużym prawdopodobieństwem można orzec że nie będzie inteligentna, dobrze wychowana, uczona kultury, prowadzana na zajęcia dodatkowe, za to zapewne w kolczykach od niemowlęctwa, a gdy ocenimy małą Anię (osobiście nie lubię tego imienia ale to klasyka, więc wartość sama w sobie), to będzie to dziecko z porządnej rodziny. Skaczcie do oczu, pieńcie się a takie są fakty.

Gość wykształcona i mądra mama
wszystkie "panie" wypowiadające się na tym topiku to tępe strzały i mamy Brajanów, Oliwek itd więc po co ta dyskusja??Kobiety na poziomie nie wypowiadają się w ten sposób....żal!!

Gość gość
już pisałam i powtórzę jeszcze raz, znam sporo osob z wysokim wykształceniem( doktorzy, profesorowie nawet) i ich dzieci maja rozne imiona, takze takie, ktore Wy nazywacie patologia:D, (Nikola, David, Oliwier) wiec to nijak ma sie do wykształecenia/inteligencji . oraz znam (w widzenia, bo to nie moja liga) osoby,ktore(sorry), ale wygladaja na patologie i widac,ze z niej pochodzą a nadają dzieciom normalne imiona tylu Ewa, Agnieszka, Monika

Gość gość
wykształcona i mądra mama wszystkie "panie" wypowiadające się na tym topiku to tępe strzały i mamy Brajanów, Oliwek itd więc po co ta dyskusja??Kobiety na poziomie nie wypowiadają się w ten sposób....żal!! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Wykształcona a słownictwo z rynsztoka. I dlaczego tu się wypowiedziałaś, skoro jesteś kobietą na poziomie;)?

Gość gość
czyli jestes idiotka skoro twoje dziecko bedzie chodzic tu do przedszkola?>>> nie nie jestesm taka idiotka, zeby dawac moje dziecko do polskiego przedszkola, ja juz dawno wypisalam sie z polskiego gajdola, gdzie dla ludzi imie Jessica, czy Alan to jakies imienia z kosmosu... Moj syn ma polskie imie, bardzo trudne dla tubylcow i z tego wzgledu, ze mamy zamiaru tutaj mieszkac na stale, zamierzamy mu zmienic na zagraniczne, zeby mu bylo latwiej funkcjonowac w kraju, w ktorym teraz zyjemy. Ciesze sie, ze moje dziecko nei bedzie chodzilo do polskiego przedszkola i polskiej szkoly, zeby miec doczynienia z polskimi przedszkolankami i nauczycielkami, ktore sa przerostem formy nad trescia, przemadrzale i wszystkowiedzace krowy, ktore tak naprawde o pedagogice nei maja zielonego pojecia. Wiele z nich w obcym kraju jakby pracowaly w szkole albo w przedszkolu to wciaz by byly ciagane po sadach za harassment... Nie nauczone sa szacunku do drugiego czlowieka, licza sie tylko upominki i lapowki od rodzicow, wtedy dane dziecko jest faworytem, a reszta to dodatki... Zenada...

Gość gość
Wyksztalcona I madra mamo twoja wypowiedz w tym temacie mowi nam wiele o tobie :) osoba ktora ocenia innych po imieniu nie jest niestety osoba madra. Mnie ten temat w sumie obojetny. Nie mieszkam w polsce I podejrzewam, ze nawet gdybym corce dala imie mariola nikt by z tego powodu przykrosci nie robil. Jednak to prawda, ze polacy zaczynaja byc znani w europie jako profesionalisci w sprzataniu I zmywaniu. Zaczynacie uwazac sie nas za osoby ktorym nigdy nic sie nie podoba, wiecznie niezadowoleni, krytykujacy wszystko I wszystkich, brezkrytyczni wobec siebie samych.

Gość gość
Zaczynaja rowniez uwazac nas...... Troche telefon pofantazjowal :) przepraszam

Gość gość
problem to jest w was, bo nie potraficie sie przyzwyczaic, ze komuna juz upadla i ludzie moga migrowac, a wy dalej siedzicie w tych swoich chalupach ze strzecha, w gumiakach, ale nowoczeni jestescie, bo przez radyjko japonskie mozecie sluchac swoje "Majteczki w kropeczki", albo szukac po lakach zasiegu, zeby pogadac przez swojego nowozakupionego iPhona... Te imiona, ktore wymieniliscie funkcjonuja na swiecie, czesto sa imionami osob, ktore cos osiagnely w zyciu, sa celebrytami, aktorami, a wy nie potraficie sie pogodzic z tym, ze macie takie zwyczajne, pospolite imiona, co prawda w PL dobrze funkjonuja, ale jak wyjedziecie gdzies za granice, to beda dla was meczarnia, bo ciagle bedziecie musieli je literowac, poprawiac bledy w dokumentach, poprawiac ludzi, ktorzy do was sie zwracaja itd... Tak wam sie zachod podobal, w PL wciaz uzywacie obcojezycznych slow zamiast polskich, kupujecie wszystko zagraniczne, bo jest takie modne, a imion zagranicznych u polskich dzieci nei potraficie zaakceptowac, to raczej z wami cos jest nei tak...

Gość gość
Najlepiej patologiczna rodzina jaka znam w sasiedztwie, taka ktorej dzieci w koncu odebrano nazwala dzieci calkiem zwyczajnie: Wiktor, Barbara, Jacek. Wiec nie jest to standard. Ja sama nosze imie w Polsce uwazane za oryginalne i obco brzmiace, bo juz kiedy sie rodzilam wiadomo bylo, ze w polsce zycia nie spedze. Dyskusja o gustach zazwyczaj i tak nie ma sensu

Gość gość
czego chciecie od tych biednych, zaciemnialych przedszkolanek, przeciez to pracuje za 300 euro i jedyny zagraniczny wyjazd to mialy moze do Czech, zeby tania wodke na swita kupic. No chyba, ze ktoras byla ambitniejsza i wyrwala jakiegos bogatego starego grzyba i nie krepuje sie mu d**y dawac, zeby spaleniac swoja misje zyciowa za grosze w przedszkolu, to wtedy wyjedzie gdzie poza PL. A tak te biedaczki siedza na d***e, zra paznokcie ze zgryzoty, ze sa ludzie, ktorzy gdzie kiedys podrozowali, ael jednak po latach emigracji zdecydowali sie na zycie w PL... Zazdrosc jakie to polskie...

Gość gość
37 lat temu jak był chrzest zbiorowy dzieci na wielkanoc ksiądz kazał wszystkim matkom których dzieci maja cudaczne imiona stanąć na końcu. ja też tam byłam , mój syn ma na imię Krystian co znaczy chrześcijanin. wtedy to było odmienne imię w tej chwili normalne. a ja tak uwielbiałam bajki Andersena i stąd to imię.

Gość gość
W calej tej dyskusji, padlo jedno bardzo madre zdanie, a mianowicie, ze Polacy nie sa nauczeni szacunku do innych. Wszystko co tylko troszeczke wystaje ponad przecietnosc, od razu zostaje wysmiane, napietnowane, zbluzgane :-( Polska nadal robi wrazenie takiej mentalnej wiochy, na tle innych panstw. Przerazajace!

Gość gość
Mila to akurat bardzo sympatyczne imię, najprawdopodobniej skrót od hiszpańskiego Milagros czyli cud !

Gość gość
Nie powiesz ze niektore imiona nie brzmia jak imiona prostytutek?>>> ta co to napisala to ma cos z glowa, a moze ty pracujesz w burdelu, ze wszystko ci sie z prostytucja kojarzy... szkoda slow...

Gość gość
Gośc z 18:02 ma absolutna racje.. Normalnie jakby wszystko co polskie było najlepsze na swiecie, a kazda inna kultura jest be I wiocha. Tylko niestety swiadczy to o tym, ze to Polacy nie wystawili nosa poza swoja wioseczke.. I te aspiracje do narzucania trendów..wszystkowiedzacy I jedynie wybrany naród :P Czyzbyscie przegapily moment, ze to juz mineło ? Bardzo mi sie podoba charakterystyka jednej z mam, pasuje do niej idealnie :P Moja córka miała kolczyki od urodzenia, full zajęc dodatkowych , mówi w 3 jezykach , studiuje biomedycyne I niestety nie ma na imie Ania ( swoja droga te imie wywołuje u mnie mdlosci od przesodzonej I sztucznej Ani Shierly ) Ma na imie jak patologia, bo Pamela :P Same stereotypy :P

Gość gość
Słyszałam jeszcze lepsze :NICOLETTA :) w d****h im sie poprzewracało

Gość gość
Nicoletta,to fajne imie.Pilnuj swojej d**y!

Gość gość
Czemu mam pilnować swojej d**y chamico Patologiczna

Gość gość
a dlatego,ze to ty o d****h innych wyzej piszesz !Pilnuj swojej !

Gość gość
utwor autora nieznanego napisany jezykiem starofrancuskim "rzecz o alkasynie i nikolecie" fakt ze bohaterka nazywa sie Nikoleta :)