Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To jednak prawda że dzieci z zagraniczymi imionami pochodzą z nizin intelektualn

Polecane posty

Gość gość
tu nie chodzi kto lepszy a kto gorszy po prostu zawsze jak ludzie z zamiłowaniem robią coś czego ty byś nigdy nie zrobiła, nie zgadzasz się z tym i nie podoba ci się to, zawsze możesz wyrazić swoje zdanie i wyjaśnić, dlaczego :) co też zrobiłam ja i parę innych osób

Gość gość
to raczej rodzice myślą, że jak nazwą córkę Victoria, to będzie lepsza od zwykłej Ani :/ taka prawda :/

Gość gość
13.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość **************************************** Nie to,ze bedzie lepsza,tylko bedzie miala ladniejsze imie :)

Gość gość
i prawda taka, że właśnie im więcej krajów poznawałam ( nie mówię tu o tygodniowych wczasach lecz o kilkumiesięcznych pobytach), tym bardziej widziałam, że chętnie kultywowana jest tam odrębność, tradycja (weźmy takie Niemcy np) i że Polacy są zakompleksieni w związku ze swoim pochodzeniem, uważają wszystko, co obce, za lepsze. także imiona. Jeśli imię Kasia, Wojtek, Agata, cokolwiek, kojarzy się wam z zatęchłą polską wsią, no to ja już nic nie powiem, bo potwierdzacie tylko polskie kompleksy narodowe. To nie my jesteśmy zatwardziali i uważamy wszystko co obce, za gorsze. To wy wstydzicie się być z Polski i uważacie wszystko, co obce, za lepsze.

Gość gość
To wy wstydzicie się być z Polski i uważacie wszystko, co obce, za lepsze. ************************************************** No tutaj troche sie z Toba zgodze,ja wstydze sie czasami przyznac,ze jestem Polka,nie mieszkam w Polsce i naprawde wstydze sie swojego pochodzenia,nie dlatego ze Polska to "zad***e" Tylko dlatego jacy sa Polacy jak sie zachowuja,jakie maja podejscie doinnych ludzi to jest jakis koszmar,a i nie uwazam,ze wszystko co obce to lepsze w niektorych przypadkach wrecz przeciwnie.

Gość gość
ktoś już wiele setek lat temu stwierdził: Polska - papuga narodów! Imiona świetnie to oddają :)

Gość gość
to odpowiednie miejsce na ten temat tu prawie wszyscy z nich pochodzą BUUUUUUCHAAAAAAAAAAAA

Gość gość
no to co? gdyby się przejmować stereotypami, to ja bym się wstydziła wyjść z domu, ale kto bezwzględnie wierzy w stereotypy? tylko ludzie ograniczeni. Ja z chęcią przyznaję się że jestem Polką, bo wiem, że mogę poprawić wizerunek Polaków za granicą ;P

Gość gość
13.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość --------------------- to Słowacki :)