Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RainbowNightmare

Proszę o radę

Polecane posty

Gość RainbowNightmare

Witajcie. Mam do Was takie pytanko. Ostatnio mam bóle brzucha, napady duszności, mdłości, zawroty głowy... Wiem, tu pomoże lekarz, ale chwilowo mam problem z ubezpieczeniem, a niestety nie mam kaski by iść prywatnie. Tak myślę czy to mogą być objawy np. Początków ciąży ? Miesiączkę miałam od 25 do 29 października, później kochałam się z chłopakiem 2-3 listopada. Niestety nie wiem jak oblicza się dni płodne... Czy to może być też spowodowane nerwami i stresem ? W jakim czasie najlepiej zrobić test ciążowy jeśli coś ? Może ktoś z was miał kiedyśtakie objawy i była to np. jakaś choroba czegoś tam..? Pytam spokojnie i proszę też o spokojne odpowiedzi bez wyzwisk itp. Z Góry Dziękuję

Gość gość
No cóż... Prosisz o spokojną odpowiedź, a powinnaś dostać op*****l z góry na dół. Seks wiesz jak uprawiać, ale dowiedzieć się jak się oblicza dni płodne to ci się nie chce. Przeglądarki internetowe pod tym względem nie gryzą. Nie rozumiem, dostęp do informacji pod ręką, a podstawowej rzeczy nie wiesz, ale potem durnowato się pytać jak najbardziej. Odnośnie czasu kiedy występują objawy ciąży, również możesz poczytać w sieci. Dzisiaj jest 11 listopada, miesiączkę przy cyklu 28 dni powinnaś dostać 22 listopada. Czyli owulację miałabyś 9 listopada. Od tej daty, odejmij sobie z 5 dni do tyłu i dodaj 5 dni do przodu. Wynika, że z seksem załapałaś się przed okresem płodnym, a w tej chwili jesteś w okresie płodnym. Co do samego bólu brzucha to zależy jak cię boli, to może byś sprecyzowała czy boli cię podbrzusze, jak przy miesiączce, czy brzuch, bo to jest różnica. Jeśli wykluczymy ciążę, a boli podbrzusze to może być pęcherz. Jak ogólnie to mogą to być również pasożyty, jak i helicobakter. Podbrzusze może również boleć kiedy ma się problem w wypróżnieniem. Test ciążowy ok 10 zł, ale poczekaj jeszcze tydzień, bo te czulsze są droższe, test na helico jakieś 15-20 zł, morfologia rozszerzona jakieś 10-12 zł. W 50 zł się zmieścisz.

Gość RainbowNightmare
Ta... A wyzywać każdy debil potrafi!!! Nie każdy wie jak wyliczać dni płodne a tym bardziej jeśli miesiączka jest nieregularna !!

Gość sekstozdrowie
RainbowNightmare ma rację. Teraz biorę tabletki anty i mam regularniutkie co do godziny wręcz okresy . Ale kiedy cykl trwał mi od 25 do 34 dni to niestety nie dało się tego ogarnąć! Prawda, że jeśli jest w miare regularnie to fora aż piszczą jak się to wylicza. Test możesz zrobić już bodajże po kilku dniach ok 6 ?! od współżycia. Kup go sobie nie jest drogi, a zrobisz się spokojniejsza. Powodzenia i pozdrawiam.

Gość gość
Jest zasadnicza różnica między stwierdzeniem "w moim przypadku trudno obliczyć dni płodne" a "nie wiem, jak się oblicza dni płodne". Gość ma rację.

Gość sekstozdrowie
w sumie też, ale może nie umieć właśnie dlatego :D Prosimy o wypowiedź samą zainteresowaną :D

Gość RainbowNightmare
Nigdy nie obliczałam dni płodnych ze względu na nieregularne miesiączki i dlatego nie umiem ich obliczać. Po prostu spytałam spokojnie o radę. Moja siostra również brała tabletki antykoncepcyjne, a mimo to zaszła w ciążę. Nie ma 100% antykoncepcji. Zawsze coś może zawieść... Co do bólów są one różne. Raz podbrzusze, raz jajniki a innym razem tak ogólnie. Wiem wiem, jutro się wybieram po test ;) Tylko nie byłam pewna czy nie będzie za wcześnie, bo czytałam różne opinie. Że po tygodniu można inni pisali, że po dwóch...