Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamkinapiasku

czy to mozliwe

Polecane posty

Gość zamkinapiasku

Od 16 lat wychowuje samotnie córkę.Ojciec nigdy się nią nie interesował nie odwiedzał nie przysyłał kartek na urodziny. On i jego rodzina dali mi tak w kość,że od chwili założenia alimentów czyli od 16 lat nigdy ich nie podnosilam bo nie chciałam mieć z nimi kontaktów Niestety sytuacja życiowa zmusiła mnie do złożenia pozwu Dodam,że wysokość obecnych alimentów to 230zł no i się zaczęło....Ojciec dziecka straszy mnie,że zażąda badań genetycznych czy to na pewno jego dziecko,że będzie nas ciągał po sądach jak długo to tylko możliwe. Nie wyobrażam sobie że moja córka musiałaby przez to przechodzić. Znam tych ludzi i wiem że nie cofną się przed niczym ale zastanawiam się czy ma prawo żądać po 16 latach badań na ojcostwo.

Gość xantrypa ole
a co nie jestes pewna ojcostwa ?

Gość Smerfetka1243
jeżeli jesteś pewna że on jest ojcem daj mu zrobić te badania on będzie miał pewność. On będzie robił wszystko aby jak najdłużej odwlekać sprawę by nie płacić na córkę. A córka ma już na tyle dużo lat że jeżeli jej wytłumaczysz to ona zrozumie i będzie wiedziała a co chodzi,

Gość zamkinapiasku
Kretynie chyba wyraźnie napisałam,że to ojciec nie jest pewny ojcostwa a raczej w ten sposób chce się zemścić za złożenie pozwu bo skoro przez 16 lat nie miał wątpliwości to teraz raczej chodzi o to żeby mi dokuczyć

Gość gość
Uznał dziecko, więc na testy jest za pózno. Nawet jeśli nie jest biologicznym to płacić i tak musi.

Gość zamkinapiasku
Chodzi o to że córka przez lata mocno przeżywała fakt,że ojciec ma ją gdzieś że nigdy nie ochodziło go co u niej itd Bardzo długo trwał proces oswojenia się z myślą że to kawał drania a teraz nie wyobrażam sobie że musiałaby się dowiedzieć że próbuje się jej wyprzeć

Gość gość
To jest tylko straszenie z jego strony. Córka sobie poradzi, zobaczysz :)

Gość zamkinapiasku
Chodzi mi o to czy on ma prawo żądać takich badań i czy ja muszę się na nie zgodzić?

Gość gość
wiesz co ci powiem? Badania jeśli on zarząda,to może kiedy chce. A ty z córką chcąc zachować alimenty to musisz na te badania się zgodzić. Z drugiej strony możesz zarządać wyższych alimentów jeśli ojca niestać,to możesz sądownie zarządać od jego rodziców. Znam przypadek że brat ojca płacił alimenty.

Gość gość
Nawet jak go nie bedzie stać to jest fundusz alimentacyjny, który on będzie musiał splacić. Z alimentami od dziadków to piękna sprawa :D szczególnie w twojej sytuacji ;) Jak nie jesteś pewną ojcostwa i masz kasę to przed ryzykownym ruchem, sama zrób test!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiadomo, za jego plecami. Jeżeli jestem ojcem, ale po latach wynikły okoliczności poddające wątpliwość moich zdolności to śmiało mogę zażądać sądownie takich badań, a wtedy sprawa cywilna i pozew o zamierzone oszustwo... a co mi tam :) Musisz być pewna siebie! A córka musi przejrzeć na oczy,że tatuś to tylko... Da radę 🖐️