Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lekarz mi powiedzial ze bede musiala miec cc bo jestem za szczupla

Polecane posty

Gość gość

jestem z natury szczupla , 165 i 47 kg przed ciaza , teraz jestem w 36 tyg i przytylam tylko 6 kg a dziecko wazy juz 3400 ,gin mi powiedzial ze nie dam rady urodzic sn bo mam za waska miednice na tak duze dziecko , czy ktoras z was byla w takiej sytuacji i rodzila sn?

Gość gość
Szczuplosc nie ma tu nic do rzeczy. Tylko wymiary bioder. Jesli sa za waskie nie urodzisz sn. Kolezanka tak miala i zrobili cc.

Gość gość
Moja droga moje tez w 36 tyg wazylo 3700 i mam skierowanie na cc. To nie jest widzimisię, tylko chodzi o niewspolmiernosc barkowa dziecka. Nie przejdzie przez waska miednice, a to najgorsze z powiklan przy porodzie. Przejdzie glowa, barki utkna. Dobrze, jak mozna Bedzie polamac obojczyki dziecku żeby wyszlo, ale jak sie nie da i utknie to sie udusi, bo ani wyciagnac ani wciagnac do środka. Wiec nie wiem z czego robisz problem?? Jest wskazanie to idę na cc i boje sie, ze jakiś konowal mimo wskazania będzie chcial mnie zmusić do SN. Boje sie o dziecko, a nie blizny po cc.

Gość gość
gosc wyzej a gdzie ja robie problem?ja sie tylko pytam!

Bardziej wierzysz opiniom Kafeterii niż lekarza, który Cię badał, zna Twoją budowę i jest specjalistą w tej dziedzinie?

Gość gość
Mam dwie kolezanii jedna ur 4 lata tem wazyła przed ciazą 45 kgi wzrost 160 a druga 2 lata temu 43 przy wzroscie 157 obiue szczuplutkie i praktycznie bez bioder urodziły natruralnie ale to chyba zalezy od wielkosci dzieci bo oboje chłopcy jak sie ur wazyli nie wiciej niz 3kg :)

Gość gość
Zabrzmialo jakby cc byla problemem. Niestety nie wszystko zawsze jest jakby sie chciało. Lekarz wie co robi wiec nastaw sie na cc bo dziecko jeszcze urośnie :)powodzenia :)

Gość gość
no własnie, masz widać mały rozmiar miednicy i to jest przyczyna. Ja urodziłam córkę mając 160/42 i 82 w biodrach. Tyle, ze w ciązy przytyłam 20 kg :) a cora 3.850 i 60cm siłami natury

Gość gość
To Tylko sie cieszyc niektore marza o cc i placa za nia. Ja raz rodzilam sn a potem mialam 2cc i bardzo je sobie chwale. W zyciu juz bym nie chcialameczyc sie sn

Gość gość
dziwne, ja jestem bardzo drobna i szczupła i bez problemu urodziłam naturalnie, poród trwał 20 min

Gość gość
dziwne....??? chyba tylko dla takiech tępych kretynek jak ty wyzej....słyszalas kiedys o tym, ze za waskie biodra-mierzone cyrklem lekarskim, a nie oceniane na oko sa wskazaniem do cc bo dziecko po prostu nie przejdzie przez kanał rodny???????????????????

Gość gość
Ale szczuplosc nie ma ty nic do rzeczy. Ani to ile sie przytylo. Ja mialam zawsze nadwage i musialam miec cc wlsnie dlatego ze mam maly rozstaw kosci miednicy.

Gość gość
ja mam w biodrach 85cm a ogólnie drobna nie jestem, i nie byłam w stanie urodzić powiedzieli ze to przez budowę, szkoda że po porodzie, nikt nie dał mi skierowania na cc , po co chcesz ryzykować chcesz żeby jak u mnie skończyło się na kleszczach

Gość gość
również mam 85 cm rodziłam sn 2 razy, ale przy przyjęciu mierzyli mi rozstaw kości i stwierdzili ,że jest ok.Córka ważyła 3120 a synek 3200.Większego nie dałabym rady urodzić i byłoby cc.