Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tarte buraczki na cieplo jak sie robi

Polecane posty

Gość gość

Jadalam takie w domu rodzinnym ale nie wiem jak to mam robila. Wiw ktos?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cztery z plusem
Gotujesz w łupinach do miękkości, obierasz trzesz na tarce i tu już jest milion przepisów. U nas się tarło na drobnych oczkach i dodawało octu cukru soli i kminku do smaku, a teściowa trze na grubych i zaprawia chrzanem ze śmietaną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gotuję buraki dośc długo , stygną to obieram ze skóry trę na tartce z drobnymi oczkami (jak na placki) potem do garnka dodaję szczyptę soli łyżkę stołową cukru i łyżeczkę octu, podgrzewam i tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
chyba to bylo ze smietana. tak na cieplo i byly pyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to co wyżej tylko ja lubię starte na małych oczkach, trochę soli, trochę pieprzu, lubię na słodko więc cukier i ocet lub cytryna wyciśnięta dla kwasowości, żeby były kwaśno-słodkie i trochę mąki (zasmażka) żeby się połączyło to mój sposób uwielbiam buraczki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
buraki gotuję jw trę na drobnej tarce "podsmarzam na łyżce masła, doprawiam solą i kwaskiem cytrynowym pod koniec zaprawiam odrobiną mąki ok łyżki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zrobilam. sa przepyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
widzę wszystkie podobnie robią, to też mój smak dzieciństwa, mama robiła wyśmienite ja takie same robię a jednak moja rodzinka zawsze ględzi,że babci lepsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotuje ścieram na tarce (grube oczka ) dorzucam pól dużej cebuli pokrojonej w kostkę +,łyżkę masła . Przed podaniem dodaje trochę soku z cytryny ,sól i pieprz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robie inaczej: Ugotowane buraki scieram na grubych oczkach. Na patelni podsmazam pokrojona w kostke cebule i dodaje z lyzke maki- robie zasmazke. Do tego dadje starte jablko i podduszam. Jak jakblko jest miekkie( w razie potrzeby dolewam troche wody) dodaje buraki.,dusze az przegryza sie smaki,dosmaczam: sol,pieprz,w razie potrzeby cukier i smacznego. My z mezem takie uwielbiamy. Jak nie mam akurat jablka to robie zamiennie z octem albo sokiem z cytryny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×