Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy po goleniu co zrobic prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

mam straszne podraznienia, probowalem wszystkiego

Gość SailSail
Hej, Powiem Ci, ze to tez moj problem. Mam ladna cere na czole, policzkach wszystko ladnie tylko...po goleniu zawsze byly podraznienia, krosty ktore przemienialy sie w cos wiekszego. Ostatnio definitywnie wymienilem swoj caly sprzet czyli balsam p ogoleniu, golarke, pianke po goleniu wszystko. Poczytalem na internecie i po roznych opiniach postaralem sie zlozyc wlasny zestaw ktory wyglada tak: Przed goleniem: -Prysznic, lepiej prysznic niz splukac twarz woda bo to nie to samo -Nalozyc oliwke johnson dla dzieci koszt 10pln -Nalozyc zel(nie pianke zel!!) Vichy Homme koszt 35pln (3 razy drozsza od innych ale baardzo warto!) Podczas golenia: -Kupilem Gilette Proglide i sa o niego lepsze od Gilette Fushion 50pln Po goleniu: -Zimna woda duzo zimniej wody ..odczekac 5minut -nalozyc Balsam Gilette Fushion Hydar Soothe 8pln ...odczekac 10minut -nalozyc Ziaja yego pln -Jesli ma sie jakies bardzo wrazliwe miejsce to mozna nalozyc troszke dodatkowo masla kakaowego I powiem CI ze widze roznice. Juz nastepnego dnia jak dotykalem skory czulem ze jest inaczej. Laczny koszt tego wszystkiego to troche ponad 100pln ale wg mnie warto.

Gość doduśkka1
Mój facet zawsze po goleniu używa dokładnie takiego kosmetyku - http://www.sigmaskin.pl/7,hair-growth-supressing-aftershave-cream.html i nie ma żadnych podrażnień, ani zaczerwienień. No i ma taaaką gładką skórę.

Gość Ratatatata
Moim zdaniem nie trzeba aż tylu kroków ;) Ja tez pamiętam jak strasznie kombinowałem jak tu pozbyć się podrażnień a wystarczyło kupić porządnego elektryka philipsa i jest spokój. To jest całkiem inna jakość golenia

Gość gość
Najlepsza jest golarka elektryczna