Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KUPUJECIE SPECJANE UBRANIA DO KOŚCIOŁA DLA DZIECI

Polecane posty

Gość gość

pytam, bo rozmawialam wczoraj ze znajoma po kosciele, taka tam luźna gadka i wynikło z niej ,ze jej corki maja oddzielne ubrania tylko do kościoła .................. dla mnie to głupta, bo co tydzień ida do kościoła w tym samym(kurtka, buty, czapki itp), chodza do przedszkola wiec powinny miec ladne ubrania, rozbawiło mnie to, jak jest u Was?

Gość gość
Tak! Albę na komunię! :-P

Gość gość
to chyba na wsi tak jest,ze na niedziele do kościoła się stroja

Gość gość
hehe, mieszkam w jednym z najwiekszych miast w Pl wiec nie na wsi, pytam bo mnie to rozwliło, moje dzieci chodza tak samo ubrane jak na codzień, czyli ładnie, ale nie mamy specjalnego zestawu kościołowego:D

Gość gość
Nie chodzę do kościoła więc nie mam z tym problemu.

Gość gość
Niby nie ale do teatru, na jakieś zajęcia staram się dziecko ubrać odświętnie. To odmiana tego samego zjawiska. Szkoda tylko że niektórzy nie mają okazji żeby wybrać się gdzieś z dzieckiem.

Gość gość
U nas też problemu nie ma bo nie ma i tego tematu, ale sama jako dziecko do kościoła zakładałam ubrania bardziej eleganckie, takie które zakładało się w szkole czy w domu na większe okazje, jakieś występy szkolne, dni "na galowo", rodzinne uroczystości. Raczej jak byłam mała nie przeszłyby dżinsy z poszarpanymi nogawkami czy krótka spódniczka, która do szkoły była ok.

Gość gość
Jak moja mama brała mojego synka do kościoła to też prosiła żeby przygotować mu ładniejsze ubranka. Wszystkie ma porządne, żadnych porozwlekanych czy dziurawych, ale np. proste spodnie i koszula jednak są bardziej eleganckie niż spodenki dresowe i luźna bluzka. Dla mojej mamy wyjście do kościoła jest czymś ważnym i podkreśla to odświętnym strojem.

Gość gość
no ja to wszystko rozumiem:), nie piszemy o wyjściu w dresach do kosciola i adidasach:) ale chodzi mi oto,ze... moje dzieci nie maja specjalnych!! kurtek na wyjescie do kosciola i odzielnych butow,ktore zakladaja tylko w niedziele, bo to dla mnie głupota chodzi mi o wierzchnie ubrania, nie spodniczki, spodnie, bluzki itp.

Gość gość
Znam księdza debila,który wyrzucił czternastoletniego chłopca z mszy bo miał na nogach trampki.

Gość gość
jeje, mnie kiedys tez bo mialam na krotka spodnice:D tj, 5 cm przed kolano nie jakas miniowa i wygonil kazdego kto byl w bluzce na ramiaczka nawet na całe ramie, rekaw musial byc do łokcia:D

Gość gość
Po takich akcjach nie ma się co dziwić,że ludzie stroją dzieci do kościoła ze strachu przed panem księdzem

Gość gość takaona
Nie mam specjalnych ubrań do kościoła ale mam wygodne typu dresy, bluzy do szkoły czy na dwór i tzw. galowe czy odświętne na różne wyjścia w tym min. do kościoła. Buty i kurtki nie dzielę do szkoły czy na wyjścia.

Gość gość
no własnie oto mi chodziło:), czy wasze dzieci maja inne kurtki do kosciola, do przedszkola/szkoly i na podworko, bo dla nie to chore, moja ma 3 kurtki i plasczyk, ale nie maja ona specjalnego przeznaczenia, zakladamy kiedy chcemy ja tak samo, nie mam specjalnych wdzianek do kosciola, chodze w tym, w czym na co dzien/do pracy, bo na spacer z psem to na sportowo

Gość dfffddfff
boze co z wami ten kosciol porobil, wy się dobrze czujecie?

Gość gość
Powiem ci,ze moja znajoma z pracy po 40 ma oddzielne ubranie tyllo do kosciola. Kiedys wlasnie w gadce tak wyszlo,ze wraca,wiesza je na wieszak i czeka do nasntepnejniedzjeli. Domyslam sie,ze jej dzieci rowniez tak maja.ale ona mieszka na wsi akurat.

Gość gość
Ja lubię ładne ubrania, sukieneczki, których na codzień nie dam dziecku, a do koscioła jak najbardziej, jak zapłaciłam 145 zł za sukienkę, to chcę, żeby się koszt zamortyzował :-) Polecam wszystkim tę sukienkę - cudo! http://buy4kids.pl/pl/zosia-sukienka-dziewczeca.html

Gość gość
145 na kieckę do kościoła druga stówa na tacę co by księżulo miał na własne wydatki a pod koniec miesiąca zęby w tynk.Ale co tam,miejsce w niebie wykupione.

Gość gość
a ja mieszkam na wsi i moje dziecko do kościoła zakłada ubrania w których chodzi również do przedszkola oprócz spodni bo te z przedszkola nie za bardzo się nadaja (po placu zabaw sa tak zajechane ze masakra)ale nie ma podzialu kosciol ,przedszkole itp....

Gość gość
Jeszcze czego!!

Gość gość
Ale temat,autorko,gratulacje :O

Gość gość
11.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość Znam księdza debila,który wyrzucił czternastoletniego chłopca z mszy bo miał na nogach trampki. To trzeba bylo stawic czola takiemu ksiedzu,zamiast mielic jezykiem!Czy czymkolwiek,zreszta :D

Gość gość
do koscioła się chodzi modlic, Boga raczej nie obchodzi czy masz elegancki mundurek- ludzie robia to dla ludzi a to już obłuda.

Gość gość
A może obłudą jest właśnie chodzenie do kościoła w tym, w czym gdziekolwiek indziej? (To pytanie, nie żadna ocena, przepraszam, jeśli ktoś poczuł się dotknięty). Jeżeli już do tego kościoła idę, to znaczy, że jest to dla mnie ważna okazja (wszak idę tam powiedzmy raz w tygodniu, w niedzielę), warto zatem, jak inne ważne okazje (o czym dziewczyny tu pisały: teatr, rodzinne uroczystości etc.) podkreślić i zaznaczyć to przez odświętny lub "przynajmniej" bardziej elegancki strój... To tylko taki głos w dyskusji.

Gość gość
Slowo "obluda" jest w tym kontekscie bez sensu ...

Gość gość
Slowo "obluda" jest w tym kontekscie bez sensu ...

Gość gość
....?!? O co wam tu chodzi?

Gość gość
Mój syn chodzi normalnie w dresikach i adidaskach tak jak na co dzień

Gość gość
Temat wyglada na prowokacje-glupote...Nikt nie kupuje dzieciom ubran "specjalnych do kosciola".Ogolnie powinno sie byc ubranym zgodnie z sytuacja.

Gość gość
Ja swojej małej kupuję rzeczy na stronie allinside.pl. Kurteczkę na zimę i wiosnę również kupiłam na tej stronie, jestem bardzo zadowolona ze swych zakupów :D