Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XyZ74

Zmiana nazwiska u eks żony

Polecane posty

Gość gość
Ja pierdziu jacy ci faceci są głupi w d***e mam co eks sobie myśli i nazwiska nie zmienię bo mam w d***e latać i płacić za dokumenty bo jemu się nie widzi.Co ma facet do sprawdzania i decydowania jak mam się nazywać po to jest rozwód by nikt nikomu życiem nie rządził.

Gość XyZ74
Nie rozumiem dlaczego nagle zaczęły się wyzwiska pod moim adresem. Nie mamy dzieci więc nikt na tym rozwodzie nie cierpi. Moja była nigdy ich mieć nie chciała bo wolała wyjeżdżać za granice za pieniędzmi chociaż nie musiała tego robić bo uważam że dostatecznie dobrze zarabiam. Zresztą ja tego od niej nie wymagam ani nie nakazuje jej zmiany. Chociaż nie ukrywam że nie chce aby moje nazwisko nosiła z wielu powodów. Jeśli nie zmieni to trudno. Ja zapytałem grzecznie i nie życzę sobie aby mnie ktoś od palanta wyzywał bo ja na tym forum nikogo nie obrażam ani nie wyzywam.

Gość gość
już był temat o zmianie nazwiska przez byłe żony - niektorzy faceci sami zmieniają nazwisko po ślubie albo na nazwisko nowej żony albo z urzędu i to też jest sposób, żeby się odciąc od takiego ciągnącego się z tyłu g***a w postaci ex :D niech sobie nosi nazwisko, nowa rodzina, nie musi się tak smao nazywac :D

Gość gość
Trzeba być popieprzonym zdrowo na umyśle.Nazwisko twoje? nIe twoje lecz twoich przodków.Jestes swinią do kwadratu.Juz dosyc naswiniłeś w rodzinie i teraz pieprzysz farmazony. Nie jestes zadnym byłym,pisze d****a.Znam takie szmaciska,które bardzo chciałyby...Masz g***o do powiedzenia suko!!!

Gość gość
autorze, jesteś po ślubie kościelnym? jeśli tak, to rozwód niczego nie zmienia!!! dalej jesteście małżeństwem!

Gość gość
w kwestii formalnej: Nazwisko które nosi żona po rozwodzie jest jej nazwiskiem a nie twoim, tyle tylko że tak samo brzmi. Dałes nazwisko więc oddałes na zawsze, danego sie nie odbiera. co ona z tym zrobi to jest jej sprawa. U niej zdecyduja względy pragmatyczne, kalkulacja czy wymieniać wszystkie dane osobowe w różnych miejscach w których się ustaliły przez czas trwania małżeństwa, niekoniecznie jest korzystne przeprowadzać rewolucję zmiany nazwiska. Zmienia się zwykle z powodów emocjonalnych a nie pragmatycznych, wtedy gdy nie sposób przypominać sobie ohydnego postępowania ex męża (jakieś zdrady i oszustwa, bycie świnią)........wtedy tak, jest doping aby odrzucić nazwisko gada i larwy (zdrajcy i jego kochanki), , wtedy nawet pragmatyzm ustępuje przed emocjami. \Więc odczep się od nazwiska swojej ex, to jest teraz jej nazwisko i jej sprawa co ona z tym zrobi.

Gość gość
Dała doopy - dostała nazwisko. Zabrała doope - niech oddaje nazwisko. Niech se weźmie od tego któremu teraz daje....

Gość MałaaMiii
Ludzie co z wami? Co wam daje najeżdżanie na autora? To chyba nie wasza sprawa jakie życie ma autor zapytania. Poprosił o odpowiedzi w sprawie nazwiska byłej żony i tyle,więcej nie powinniście mieć do powiedzenia a wy sie bulwersujecie jakby nie wiadomo co to było. Skąd wiecie jak wyglądało ich życie? Skoro się nie ułożyło wzięli rozwód i tyle. Ich decyzja ich sprawa wam nic do tego popieprzone ludziska!!!

Gość a ja wróciłam do panieńskiego
nie mogłabym nosić nazwiska eksa, brrrrr :O Już przed ślubem miałam opory na przyjęcie jego nazwiska, na szczęście zmieniłam tylko dowód więc po rozwodzie byłam tylko w USC. Nie wiem jakbym postąpiła np po 10 latach małżeństwa... Sprawdź ją na facebooku ;p

Gość gość
Po 21 latach małżeństwa nie mogłam zmienić nazwiska na panieńskie, czułam, ze stracę w ten sposób tożsamość.

Gość XyZ74
Mieliśmy ślub tylko cywilny bo moja była pochodzi z rodziny którzy wyznają 'kocią wiare'. Więc w świetle prawa nie jesteśmy już małżeństwem

Gość gość
Po dwudziestu latach małżeństwa nie ma sie już ochoty zmieniać nazwiska i wracać do panieńskiego ktore brzmi zupełnie obco

Gość XyZ74
My byliśmy małżeństwem 6 lat, a i tak przez większość czasu żyliśmy na odległość. Tylko praca i praca.

Gość gość
to był twój wybór - więc do kogo pretensje?

Gość XyZ74
A czy ja mam jakieś pretensje? Do osoby powyżej podpisanej "gość" masz chyba problem emocjonalny ze sobą bo czepiasz się wszystkiego.Czytaj ze zrozumieniem człowieku

Gość gość
Kobiety zadziwiacie mnie. Nieważne czy ktoś pyta o zmianę nazwiska, poradę w sprawie zakupu mebli albo co znaczy dziwna kontrolka na desce rozdzielczej - zawsze dowie się kilka słów "prawdy" na swój temat. G***o wiecie o tym człowieku i jego małżeństwie i wasze napuszone teorie są tyle warte co benzyna w Wenezueli. Jak macie coś konkretnego do powiedzenia to odpowiedzcie, a nie oburzacie się jaki to z niego łotr i zdradzacz, a nowa żona to d****a. W sumie to jednak mnie cieszą wasze wypowiedzi bo wynika z nich że mamy w kraju tyle kryształowych osób - w końcu pierwsze są do rzucania kamieni :)

Gość Do przedmówcy
Sama bym tego lepiej nie napisała :) Większość komentarzy w tym temacie jak i w wielu innych jest bezsensowna i mocno obraźliwa . Odnoszę wrażenie, że piszą je zakompleksieni osobnicy obojga płci, którzy tylko tutaj, anonimowo czują się silni i nad wyraz mądrzy. Część wypowiedzi ( w wielu wątkach nie tylko w tym) świadczy o tym, że czytanie ze zrozumieniem nie jest silną stroną niektórych uczestników forum za to zajadłość, zaciekłość i małpia złośliwość owszem

Gość gość
Autor sam napisal ze przeszkadz mu to ze ex zona "nosi "jego nazwisko .Gdyby zadal proste pytanie jak sprawdzic i tyle ,byc moze otrzymalby odpowiedz .A tak sprowokowal na wlasne zyczenie rozne wypowiedzi .

Gość nie mam siły do was
Jak sprowokował? Przeszkadza mu i ma prawo (ja tego nie rozumiem, ale mi np. przeszkadza jak w mojej obecności ktoś głośno rozmawia przez telefon). Osądzanie ludzie, do tego obcych, na podstawie zdawkowych strzępków informacji to brzydki i szkodliwy nawyk.

Gość gość
Autor zadał proste pytanie tu nie było prowokacji, ale zaraz po tym posypały sie pełne jadu i nienawiści wypowiedzi pod adresem tego człowieka. Po co i na co? Wystarczyło odpowiedzieć grzecznie i zakończyć to. ale wy musicie dosypać swoje 5 groszy, a teraz zarzucacie jemu prowokacje. Tak jak moj przedmówca powiedział ma prawo mu przeszkadzać że jego eks żona nosi nadal jego nazwisko i to jego sprawa a wam G***O do tego.

Gość gość
Ja nie zmienię nazwiska zeby nie tłumaczyć sie w szkole dzieci moich własnych ze jestem ich matka . No ludzie stuknięcie wy sie w łeb .

Gość gość
dokładnie!!! dzieciom też powinno się zmieniać nazwiska nazwiska na matki panieńskie, bo tatuś rozpieprzył rodzinę, bo musiał sobie pomoczyć gdzie indziej?

Gość gość
a jemu gowno do nazwiska ex zony i czy je zmienila czy nie :)Jak mu nie pasuje ,a moze niepasowac,niech przybierze nazwisko przyszlej zony . Zreszta w czym mu wiadomosc o tym czy ex zmienila ,czy nie zmienila ma pomoc ? Moze nadal mysli o niiej? buhahahah .To taki wyznacznik jak bardzo ma go dosc ?

Gość gość
I to jest smieszne .Zaraz zarzadam zeby ludzie z moim nazwiskiem ,a bedacy karalni ,zmieniali swoje nazwiska .Bo ja sobie nie zycze nazwiska mojego dzielic z morderca ,malwersantem etcetera :) ..Ludzie ogarnijcie sie ,nie szukajcie problemow tam gdzie ich nie ma .Ex bedzie nosila nazwisko meza i juz .wugooglajcie ile to osob nosi takie nazwisko jak Wy ,a nie sa spokrewnieni z wami i spijcie spokojnie :)

Gość gość
Zreszta w czym mu wiadomosc o tym czy ex zmienila ,czy nie zmienila ma pomoc ? xxxxxxxxxxxxxxx zapewne od tego jest uzależniona częstotliwość wystawiania tyłka przez obecną kochanicę, która zapewne nie życzy sobie, żeby cokolwiek przypominało, że misio miał żonę!

Gość gość
zazadam

Gość Wy się popierdoleni ludzie
stuknijcie w te wasze puste łby, gość napisał że nie miał dzieci tak więc nikogo nie skrzywdził, z żoną się nie ułożylo bywa, nie oczernia żony i sam napisał że obecnej partnerce nie przeszkadza czy była nosi jego nazwisko czy powróciła do panieńskiego....więc po jakie g***o piszecie o tym że dzieciom też się powinno zmienić i inne pierdy to nie ten temat. A jak chcecie się gdzieś wyżyć to sobie zwalcie i tyle a dla sfrustrowanych kobiet proponuję albo sobie same palcówke zróbcie bo takie farmazony popierd;alacie tutaj że szok.

Gość gość
Wy się p**********i ludzie stuknijcie w te wasze puste łby, gość napisał że nie miał dzieci tak więc nikogo nie skrzywdził, z żoną się nie ułożylo bywa, nie oczernia żony i sam napisał że obecnej partnerce nie przeszkadza czy była nosi jego nazwisko czy powróciła do panieńskiego.... xxxxxxxxxxx tak??? to po kiego grzyba założył temat?

Gość totez to
A ja tylko po raz kolejny nieśmiało zaproponuję, żeby: a) każdy po ślubie zostawał przy swoim nazwisku - problem Autora by nie zaistniał b) dzieci nosiły nazwisko po matce - to wyeliminowałoby kilka następnych opisywanych tu problemów

Gość gość
zapomniałeś jeszcze dodać: c) niech każdy płaci za siebie d) niech każdy mieszka osobno