Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anuczka13

Problem z kamieniem

Polecane posty

Witam,jestem mama 2miesiecznego bobaska;) od ok2 tygodni muszę podawać mleko modyfikowane ponieważ w szybkim tempie gubie mleko. Nie mogę się z tym pogodzić i dalej bym chciała karmić piersią. Dużo pije staram się myśleć pozytywnie od wczoraj używam laktatora elektronicznego,lecz zbytnio nie wiem jak go używać by zwiększyć laktacjie a do tego mój Maluszek od urodzenia ma problem z prawidłowym ssaniem piersi. Proszę o pomoc.

Gość gość
mój mały ma 10 miesięcy. Od pierwszych dni nie łapał piersi. Męczyłam się, przystawiałam, pomagała mi położna i nie załapał cyca. Odciągałam więc pokarm laktatorem elektrycznym przez pierwsze 2 miesiące regularnie co 3 h a potem miałam tyle pokarmu, że ściągałam 3 razy dziennie i starczało mi na całą dobę karmienia i jeszcze zamrażałam. Od 4 miesiąca ściągałam tylko rano i wieczorem i też wystarczało na cały dzień. Potrafiłam przy dobrych wiatrach ściągnąć 500-600 ml jednorazowo z obydwu piersi. Były też i kryzysy gdy przez parę dni ściągałam mało ale miałam zamrożone rezerwy. Walczyłam o laktację i karmienie małego moim mlekiem i karmiłam go tak 6,5 miesiąca. Było chwilami ciężko bo brodawki krwawiły, bolały od laktatora ale dałam radę więc warto walczyć :)

Gość gość
aaa i piłam też duzo wody i herbatek laktacyjnych

Gość styczniowy poranek
Przystawiaj, przystawiaj, przystawiaj! I jesli dziecko ma problem z lapaniem piersi, to wezwij kogos z poradni laktacyjnej. To swietna sprawa! W kazdym wiekszym miescie jest taka poradnia, mozna zadzwonic i umowic sie na konsultacje. Ja tak zrobilam, zaplacilam za to stowe, ale dzieki temu karmie piersia (a problemy mialam straszne). Jesli u Ciebie w miescie nie ma takiej poradni to chociaz zadzwon do jakiejs najblizszej, moze uda sie jakos umowic. Polecam, babki z takiej poradni naprawde potrafia pomoc. Moje dziecko tez nie umialo zlapac, a teraz nie ma zadnego problemu. Nie poddawaj sie! Trzymam kciuki

Gość gość
Mieszkam w Norwegii, tu działa to trochę inaczej niż w Polsce. Kiedy powiedziałam o swoim problemie odrazu zachęcali bym przeszła na mm. I było po temacie;( ściągają od wczoraj co 3 godz. I za każdym razem z obu piersi mam ok 10ml ,przestawiam Malutka jak tylko jest głodna a potem i tak idzie butla bo Mała płacze:(

Gość aga859
Przystawiaj maluszka i pij femaltiker, powinno C***omóc !

Gość gość
ja jak miałam zero pokarmu to najpierw przykładałam laktator a potem przystawiałam małą a jak juz sie zaczeło troche zbierac to zmieniłam kolejnosc - najpierw dziecko potem laktator - zawsze tylko jedną pierś.. W 4 dni odzyskałam laktacje. A najwiecej pokarmu miałam jak piłam herbate roiboos i równoczesnie piwo karmi.

Gość gość
przystawianie maluszka nie pobudzi Ci laktacji tak szybko i efektywnie jak laktator i metoda 7-5-3. Ta metoda sprawdza się nawet u kobiet które całkowicie straciły laktację :) Rób tak często jak tylko możesz a dwa dni i mleko będziesz musiała odciągać i do pojemniczku zbierać :) Powodzenia !!

Gość gość
aha piwo owszem ale po ostatnim karmieniu i pij na noc jak już. Bardzo dobra jest herbatka dla mam bocianek Ile laktator ściąga -nie sugeruj się -to powie Ci lekarz ! Do prawidłowego odruchu ssania : wsadz palec wskazujący do buzi i oprzyj opuszkę palca na podniebieniu miękkim- tym sposobem dziecko zacznie ssać tak jak ma to robić jak już wywołasz ten odruch podajesz sutkę i cieszycie się karmieniem

Gość gość
może położna środowiskowa mogłaby c***omóc? Powinnaś mieć do niej namiary po wizytach patronażowych, możesz przez telefon powiedzieć jaki masz kłopot. Pediatra też powinien wiedzieć jak przystawia się dziecko do piersi.