Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To forum podcina skrzydła

Polecane posty

Gość gość
księżna Anno, ludzie są owszem różni i robią różne głupoty, bo są tylko ludźmi. tylko że ja jednak optowałabym za tym, żeby, napotykając tu na forum np. 18latkę z rodziny alkolików i już matkę dziecka nieznanego ojca, pomóc jej jakoś maksymalnie, czasami niektórym niewiele trzeba, żeby rozwinęli skrzydła. Podpowiedzieć coś, pochwalić, wskazać mocną cechę. To czy napiszesz jej że jest "d****ą i dzieciorobem bez pojecia o antykoncepcji pewnie dlatego że jest z patologii" czy może pogadasz chwilę i dasz jej jakąkolwiek nadzieję, wskazówkę, dzięki czemu ona wypłynie na powierzchnię być może za jakiś czas - to jest już nasz wybór. I rozstrzygnięcie tego wyboru dość mocno utożsamiałabym jednak z człowieczeństwem. Nawet jeśli ty nie jesteś z DDA, nie masz dziecka, umiesz się zabezpieczyć. Niektórzy nie mieli tyle szczęścia.

Gość gość
tylko jak to zrobić? jak mam dostęp do internetu to zawsze tutaj wejdę,bo to takie proste...a czy żyję czy nie przecież nie będe non stop poza domem,w końcu wróce i odpale kompa. A poza forami robie rozne inne rzeczy tutaj,więc internet mi potrzebny jednak.. tam na wakacjach potrafilam zyc bez tego i bylo mi lepiej ale..to byl stan przejsciowy. wolalabym,zeby trwał dluzej ale tutaj to nawet bez internetu nie wroci to,co było tam. bo tu nie ma TAMTYCH ludzi,a w szczególności nie ma JEGO i jest zupelnie inny klimat..kiedys moj,lubiany dzisiaj dziwnie obcy

Gość gość
''Stwarzaj dobro, widząc dobro i wierząc w dobro. Jeśli będziesz skupiać się na widzeniu zła, będziesz widzieć zło. Rzeczywistość to lustro Twego umysłu.'' - szkoda,że taka fajna i mądra osoba jak Ty ukrywa sie pod gościem ;) no bo ja to co innego :classic_cool:

Gość księżna Anna
To nie jest kwestia szczęścia tylko wyboru, ludzie powinni być odpowiedzialni za to co robią i spodziewać się reakcji za swoje zachowanie, mogę kogoś pocieszyć jak mu coś fajnego nie wyszło a nie za to że dokonał złego wyboru.

Gość gość
Tematy o jakich wspomniała autorka są akurat zakładane przez debili więc nie opłaca się tracić czasu na ich krytykę.Debili...dla jasności powtórzę.

Gość gość
"a w szczególności nie ma JEGO i jest zupelnie inny klimat..kiedys moj,lubiany dzisiaj dziwnie obcy" nic mi nie mów, dzisiaj zostawił mnie facet. lub ja jego. nie wiem, bo tego też nie ogarniam. i dlatego weszłam tutaj, żeby zająć czymś myśli, nie myśleć o nim. a potem pomyślałam, że się tu wyżalę. a potem poczytałam inne tematy i stwierdziłam że STOP. nienienie. nie tutaj.

Gość tralalilalila
ja nie wiem czy to moja miłość za słaba, mój szacunek do mojej własnej osoby nie współgra z miłością do kogoś kto mnie w ogóle nie zna, a obrzuca przykrymi słowami, nie będę kochać takiego człowieka, bo ja też mam jakieś frustracje, a nie wyzywam niewinnych ludzi z tego powodu, to zwyczajny wybór między napisaniem "nie rozumiem cie, dla mnie to dziwne", a "jesteś największą kretynką na świecie"

Gość gość
księżna Anno, nie zgodzę się. zrozumiałam to kilka lat temu. byłam na studiach, niczego mi nie brakowało, byłam sobie wychuchanym dzieciakiem z dobrego domu. poznałam wtedy piekielnie inteligentnego faceta po zawodówce (!), z "patologii" oczywiście. nie wyszło nam, ale nauczył mnie fajnych rzeczy, strasznie się kłóciliśmy ale wiele do mojej głowy dotarło. opowiadał mi historie różnych ludzi ze swojej dzielnicy. choćby chłopca, który nie miał w domu co jeść, był bity, rodzice wiecznie zapici. i nagle w jego życiu 10letnim pojawia się facet w czarnej skórze, który obiecuje 30 zł za każde kradzione radio. 30 zł? taki chłopiec takiej kwoty jeszcze w ręce nie miał, jak żyje. no i zaczyna kraść. potem już standard: poprawczak, idzie w zaparte bo koledzy, więzienie... rodzice oczywiście niezainteresowani. naprawdę sądzisz, że można oskarżać 10latka o zły wybór? niestety niejednokrotnie wybór na całe życie.

Gość gość
oraz: ten 10latek majac kilka lat wiecej spotyka równolatkę. brak rodziców, którzy mogliby im wytłumaczyć czym jest antykoncepcja, brak wsparcia kogokolwiek jak dziewczyna zaciąży. no na miłość boską, niektórzy od początku po prostu są na straconej pozycji. i Twój internetowy komentarz może tylko dwie rzeczy: pomóc jemu/jej (choćby na chwilę) albo utrzymać status quo.

Gość gość
no to u mnie jest inaczej,bo ja z nim nie byłam,no i starałam sie nie okazywać co czuję,wiem,ze nie mogłam i nie miałoby to sensu... współczuję Ci,mam nadzieje,że sobie poukładasz teraz życie jeśli on coś ci zrobił złego to niedługo będziesz sie cieszyć,że jesteś wolna i masz szansę na szczęsliwy związek a z nim byś sie dusila a jeśli to jakieś nieporozumienie to może sobie wyjaśnicie wszystko i pogodzicie się akurat taki temat chyba nie jest zły na to forum,lincz to by był jakbyś sie przyznała,ze spałaś z murzynem albo z 10 facetami ja staram sie tłumaczyć sobie to wszystko tym,że tutaj po prostu żalą się nieszczęsliwi ludzie,że wchodzą tu właśnie dlatego,że coś sie stało i chcą porady i wyżalić się ale nie chce myśleć,że każdy tak żyje...ci szczęsliwi omijają takie fora...bo jakby sie pochwalili szczęściem to zaraz ktoś by im dowalił. Zresztą tak już przecież było "ja jestem szczęsliwa,mam wspaniałego męża kochamy się już 13 lat" to odpowiedzi " naiwniara,na pewno cie zdradza i nie ciesz sie tak,bo zaraz bedziesz miała kryzys i i tak sielanka sie rozpadnie" tak jakby było całkowicie nierealne,żyć ze sobą z miłości i w zgodzie..tylko oczywiście,NA PEWNO skoro ona jest taka szczęśliwa,to zaraz wszystko pryśnie