Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniq255

Na wsi czy w mieście

Polecane posty

Gość Moniq255

Witam. Jestem z chłopakiem ponad 3 lata. Rozmawialiśmy wczoraj o wspólnej przyszłości. oboje pochodzimy z małych wsi na lubelszczyźnie. Mój chłopak wcześnie stracił ojca więc obowiązek opiekowania się domem i mamą spadł na niego. Ma tutaj w miarę stała pracę. Ja kończę studia i jednak miałam nadzieję ze oboje wyjedziemy do miasta i tam zaczniemy nowe życie. Okazało się ze on chce zostać tutaj- u siebie na wsi. Powiedział że nie wyprowadzi się stąd, bo ma tu pracę i matkę, której nie zostawi samej. Mówi, ze po ślubie moglibyśmy wziąć kredyt i budować dom a przez ten czas mieszkalibyśmy u jego matki. Pokłóciliśmy się. on twierdzi że nie rozumiem jego sytuacji. Co o tym myślicie?

Gość gość
co myślimy? Klasyczny konflikt interesów. Rozumiem i jego i ciebie. Czego innego chcecie od życia po prostu, więc nie wróżę przyszłości

Gość rainbow_dash
zgadzam sie z przedmowca w 100 %

I mieszkanie na wsi i w mieście ma swoje plusy i minusy. Teraz trzeba by je spokojnie rozstrzygnąć. Plusem mieszkanie w mieście to taki że wszędzie mamy blisko i łatwiej o pracę. Minus to taki że w mieście jest ciągły hałas i małe ciasne i drogie mieszkania. Za dobre nowe mieszkanie w miarę cichej dzielnicy trzeba by wydać 350 000 lub więcej za tą sumę będziemy mieli dom o 2 do 3 razy większą powierzchnią mieszkaniową. A co istotne w ciszy i spokoju z małym placek i ogrodem. Co w przyszłości się opłaci.