Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SALE ZABAW czy są siedliskiem bakterii

Polecane posty

Gość gość

Corka ma 2,5 roku, miesiąc temu chorowała przez 2 tygodnie. Teraz jest zdrowa i zastanawiam się czy zabrac ją na salę zabaw, tylko tak sobie myslę, czy się znowu nie rozchoruje?? Czy takie sale są siedliskiem bakterii? Chodzicie z Waszymi dziećmi?

Gość gość
Są. Ponadto czasem rodzice zabierają dzieci do takich sal, gdy przedszkole by nie przyjęło ich z powodu jakiejś choroby. Widziałam już dopołudniami takie kaszlące i kichające. Niemniej swoją córę zabierałam na takie sale od malucha i nigdy nie zachorowała, za to po spędach t,j, dużych imprezach dla dzieci pod dachem chorowała za każdym razem.

Gość gość
No ale chyba nie zamkniesz dziecka w złotej klatce, bo i tak kiedyś zetknie się z rówieśnikami i będzie łapać choroby, na to nie ma rady.

Gość gość
moje dziecko zawsze po powroxcie z takiej sali choruje

Gość gość
Moja cora chodzi co jakis czas i nie choruje. Do szkoly tez je nie poscisz bo siedlisko bakterii? U nas w przedszkolu pelno chorych dzieci wiec jak ma chorowac to bedzeoe i nic na to nie poradzisz.

Gość gość
Sale zabaw podobnie jak przedszkola są pełne bakterii: zakatarzone dzieci, dywany, zabawki pełne zarazków.

Gość gość
Do przedszkola dziecko mozesz nie poslac a do obowiazkowej zerowki? Tak tez sa zabawki, bakterie w dywani i pelno zakatarzonych dzieci. Najlepiej zamknij dziecko w kloszu i niech tam siedz to zdrowe bedzie;/

Gość gość
sale zabaw sa gorsze niż przedszkole, szkoła a nawet zabawa w kociej kuwecie :o Niestety miałam wątpliwą przyjemność pracować w 1 z największej sali zabaw w pewnym mieście wojewódzkim... syf, kiła i mogiła... Sprzątane to tam wcale nie było, bo co z tego, ze przeleci się odkurzaczem jak piłki nie są myte, a na nich: mocz (małe dzieci nie raz podsikują podczas zabawy... właściwie robią to notorycznie), ślina, wymiociny (też notorycznie). Dopiero po tym zaczęłabym wymieniać zarazki chorobowe itp, bo to pikuś przy tym...

Gość gość
Wystarczy zamówić Kids Play Serwis Więcej informacji na stronie www.kidsplayserwis.eu

Duża część bakterii przenosi się poprzez powierzchnie dotykowe, których w miejscach zatłoczonych jest mnóstwo i nie jesteśmy w stanie kontrolować w nich poziomu czystości. W środkach transportu publicznego i w szpitalach zaczęto już wprowadzać powierzchnie dotykowe wykonane z miedzi przeciwdrobnoustrojowej. Miedź Cu+ użyta jako materiał powierzchniowy likwiduje ponad 99,9% bakterii* w ciągu dwóch godzin od wystawienia na ich działanie. Jeżeli interesuje Cię ten temat to zapraszam po więcej merytorycznej więcej tutaj http://www.antimicrobialcopper.org/pl.